NewJeans verlevendigt Nike Air Max campagne

K-pop groep NewJeans heeft zich aangesloten bij Nike voor een unieke campagne ter ere van de 36e verjaardag van de iconische Air Max schoenenlijn. De samenwerking markeert een verfrissende combinatie van muziek en mode waarbij de vijf leden van de groep – Minji, Hanni, Danielle, Haerin en Hyein – de levendige jeugdcultuur van Zuid-Korea uitdragen. Deze samenwerking illustreert hoe dynamisch en veelzijdig het merk Nike blijft, met de bereidheid om te experimenteren met verschillende culturele invloeden en trends.

De campagne, die de titel 'Play New' draagt, benadrukt de geest van vernieuwing en plezier die NewJeans belichaamt. In de beelden zien we de groepsleden gehuld in zowel klassieke als moderne Nike-outfits, waarbij ze de nieuwste Air Max ontwerpen aan hun voeten hebben. De campagnefoto'szijn doordrenkt met een gevoel van nostalgie gemengd met een hedendaagse stijl, waarmee ze de tijdloze aantrekkingskracht van de Air Max schoenen benadrukken.

Het is geen verrassing dat NewJeans, die bekend staat om hun stijlvolle en onderscheidende imago, gekozen is als het gezicht van de Nike Air Max campagne. Sinds hun debuut in juli 2022 onder ADOR, een dochteronderneming van HYBE Corporation, heeft de groep snel naam gemaakt met hits zoals 'Attention' en 'Hype Boy', en staat bekend om hun coole, zelfverzekerde houding. Hun deelname aan de Air Max campagne lijkt een natuurlijke uitbreiding van hun merkidentiteit, die zowel eigentijds als nostalgisch is.

In de campagnevideo'szien we NewJeans dansen en plezier maken in verschillende stedelijke settings, geheel passend bij de street style vibe die Air Max bekendheid heeft gebracht. De creativiteit en jeugdigheid van de groep geven de campagne een frisse energie en maken het een opvallende verschijning in de wereld van sportswear marketing.

De link tussen NewJeans en Nike is ook opmerkelijk omwille van het symbolische belang. NewJeans, als vertegenwoordigers van de jongere generatie in Zuid-Korea, trekken een parallel met de revolutionaire impact die Air Max had toen het in 1987 voor het eerst werd gelanceerd. Net zoals Air Max destijds de sneakerindustrie opschudde met zijn zichtbare luchtkussen in de zool, zo brengt NewJeans een frisse wind in de K-pop industrie door conventies te trotseren en unieke expressies van jongerencultuur aan te bieden.

Nike'skeuze voor NewJeans als het nieuwe gezicht van Air Max onderstreept een strategische beweging richting globalisering en het aanspreken van de jeugdige demografie. Dit partnership komt op een moment waarop K-pop een steeds grotere internationale invloed heeft, en illustreert hoe wereldwijde modemerken gebruik maken van de populariteit van deze muziekstroming om een jonger en breder publiek te bereiken.

De campagne dient niet alleen als een viering van de Air Max-verjaardag, maar ook als een platform voor NewJeans om hun groeiende reputatie verder te verstevigen. Met hun deelname aan deze campagne zijn ze niet alleen ambassadeurs van een wereldberoemd merk, maar dienen ze ook als inspiratiebronnen voor jongeren over de hele wereld die hun eigen stijl willen uitdragen en vernieuwen.

Nike heeft een geschiedenis van baanbrekende samenwerkingen en innovatieve reclamecampagnes, en met de toevoeging van NewJeans aan hun portfolio blijft het merk zijn reikwijdte en invloed uitbreiden. Het is een viering van culturele crossovers, waarbij de energie en passie van K-pop wordt gecombineerd met de erfenis en innovatie van Nike Air Max.

Naast het vieren van de legendarische status van de Air Max lijn, geeft de samenwerking met NewJeans Nike ook toegang tot de loyale fanbase van de K-pop groep. Fans, vaak genaamd ‘fans’, zijn bekend om hun sterke gemeenschapszin en betrokkenheid bij de activiteiten van hun favoriete artiesten. Door samen te werken met NewJeans, kan Nike rekenen op de steun van deze enthousiaste gemeenschap en hun interesse in de aankoop van Nike-producten stimuleren.

K-pop groepen staan ​​ook bekend om hun indrukwekkende choreografieën en visuele presentaties, iets wat naadloos aansluit bij de esthetische en performance-georiënteerde waarden van Nike. In de campagnevideo'slaat NewJeans dan ook krachtige en ingewikkelde dansbewegingen zien, iets wat oneindig herhaald wordt door fans wereldwijd. Door hun trendy looks en sportieve potentie te combineren, brengen ze het concept van 'Play New' tot leven en motiveren ze kijkers om actief en creatief te zijn in hun manier van expressie en beweging.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...