Jaquet Droz onthult het verbluffende Grande Seconde Tourbillon Aventurine Horloge

De Grande Seconde Tourbillon Aventurine, een oogverblindend meesterwerk van de Zwitserse horlogemaker Jaquet Droz, werd onlangs onthuld na een eerste blik tijdens Baselworld van dit jaar. Dit uurwerk is zowel een technologische prestatie als een artistiek hoogtepunt.

De exclusieve Grande Seconde Tourbillon Aventurine, beperkt tot slechts 28 stuks, heeft een schitterende blauwe aventurijnen wijzerplaat. Het natuurlijke mineraal geeft een glinsterend effect, dat doet denken aan een sterrenhemel, wat bijdraagt aan de betovering van het horloge.

De fascinerende wijzerplaat is verfijnd verpakt in een witgouden kast van 39 mm, die is verfraaid met een overvloed aan sprankelende diamanten. Deze schitterende edelstenen sieren de bezel en de nokken, en omlijsten de unieke achtvormige subdials. In totaal zijn er maar liefst 382 briljant geslepen diamanten op dit verfijnde uurwerk te vinden.

Bovendien is er een op maat gemaakt stuk aventurijn ingezet in het oscillerende gewicht van 18-karaats witgoud. Dit draagt verder bij aan de algehele elegantie van het horloge en verhoogt de luxe esthetiek.

Aangedreven door een zelfoprollend mechanisme, heeft de Grande Seconde Tourbillon Aventurine een indrukwekkende gangreserve van zeven dagen. Dit maakt het horloge niet alleen esthetisch indrukwekkend, maar ook zeer functioneel.

Hoewel de prijs voor dit uitzonderlijke uurwerk nog niet is aangekondigd, zal het ongetwijfeld een kostbaar bezit zijn, gezien de vakmanschap, het design en de zeldzaamheid. Met de lancering van de Grande Seconde Tourbillon Aventurine blijft Jaquet Droz een indrukwekkende standaard zetten in de wereld van luxe horlogerie.

Over Jaquet Droz

Jaquet Droz is een prestigieus Zwitsers horlogemerk dat bekend staat om zijn uitzonderlijke vakmanschap, innovatieve ontwerpen en het gebruik van luxueuze materialen. Opgericht in 1738 door Pierre Jaquet-Droz, het merk heeft een rijke geschiedenis en heeft een sterke reputatie opgebouwd in de wereld van luxe horloges.

Pierre Jaquet-Droz was een getalenteerde horlogemaker en automaton-ontwerper, en het merk is sindsdien blijven innoveren met zijn unieke ontwerpen en technologieën. Jaquet Droz staat bekend om zijn artistieke creativiteit en technische bekwaamheid, en zijn horloges zijn vaak te herkennen aan de kenmerkende stijl en esthetiek.

Een van de kenmerkende elementen van het merk is de 'Grande Seconde', een ontwerp dat in de 18e eeuw door Pierre Jaquet-Droz werd geïntroduceerd. Dit kenmerk, een grote secondewijzer op een subdial die overloopt in de minutenwijzer, is sindsdien een kenmerkend element van veel Jaquet Droz-horloges.

Jaquet Droz-horloges zijn niet alleen bekend om hun technische excellentie, maar ook om hun verfijnde esthetiek. Ze combineren traditioneel vakmanschap met moderne technologie, en elk horloge is het resultaat van een nauwgezet proces van ontwerp en assemblage.

In de loop der jaren heeft Jaquet Droz verschillende indrukwekkende en innovatieve horloges en uurwerken uitgebracht, waaronder de recente Grande Seconde Tourbillon Aventurine. Met zijn continue streven naar perfectie en innovatie blijft Jaquet Droz een leidende kracht in de wereld van de haute horlogerie.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...