Dit is de nieuwe Richard Mille Rock n Roll RM66

De wereld van luxe horloges staat bekend om zijn opvallende creaties, innovatieve materialen en technische hoogstandjes. Eén merk dat consequent de grenzen van horlogedesign en complexiteit overschrijdt, is Richard Mille, en hun nieuwste aanbod is een ode aan de weergaloze geest van rock n roll. De release van de Richard Mille Rock n Roll RM66 brengt nieuwe betekenis aan het idee van extravagantie in de wereld van haute horlogerie.

Het Rock n Roll RM66-uurwerk is meer dan alleen een precisie-instrument; het is een kunstwerk dat vakmanschap belichaamt en een passie voor muziek uitademt. Het meest opvallende kenmerk van dit unieke horloge is de flamboyante wijzer in de vorm van een hoornen hand, symbolisch voor het rockgebaar. Deze wijzer is niet alleen een bloot vertoon van avant-garde design, maar vertegenwoordigt ook de rebellie en het vrijheidssymbool binnen de rockcultuur.

Gemaakt van 18-karaats roodgoud, de skeletwijzer van de Rock n Roll RM66 heeft uren- en minutenaanduidingen die zorgvuldig bovenop zijn geplaatst. Maar Richard Mille zou Richard Mille niet zijn als men zich tot dit detail zou beperken. De achterzijde van de kast onthult nog meer van deze rockende hand, met daarin de duim, middelvinger en ringvinger zichtbaar gemaakt voor een spectaculair 3D-effect.

Het fascinerende aan deze creatie is de aandacht voor detail. Horlogeliefhebbers zullen gegarandeerd onder de indruk raken van de gitaarplectrumvormige uurmarkeringen rondom de wijzerplaat, een subtiele knipoog naar de muzikale inspiratiebron van het horloge.

Wat echter niet zo subtiel is, is de behuizing. Deze is vervaardigd uit Carbon TPT, een door Richard Mille zelf ontwikkeld en gepatenteerd composietmateriaal dat bestaat uit kwarts en koolstofvezel. Dit geeft het horloge niet alleen een stoere, steampunk-achtige uitstraling, maar zorgt ook voor een opmerkelijke sterkte en lichtheid - kenmerkend voor de technologische innovatie waar het merk om bekendstaat.

Het gebruik van premium materialen stopt daar echter niet. Titanium schroeven houden het geheel bij elkaar, terwijl de horlogeband eveneens van dit veerkrachtige metaal gemaakt is. Zoals bij veel andere Richard Mille-stukken, wordt deze materiële verfijning voortgezet met rode gouden accenten langs beide zijden van de kast en de kroon, wat een extra vleugje luxe toevoegt.

De mechanische kracht van de Rock n Roll RM66 ligt in zijn tourbillon-uurwerk, ook gemaakt van titanium en volledig in eigen beheer ontworpen en gefabriceerd door Richard Mille. Met een indrukwekkende gangreserve van 72 uur laat dit uurwerk zien dat het niet alleen gaat om uiterlijke pracht; de motor binnenin is even indrukwekkend.

Een ander detail dat liefhebbers van fijne uurwerken zal betoveren, is de minuscule, gestileerde schedel die centraal in het tourbillon geplaatst is - een ander teken van de rock n roll-attitude die het horloge uitstraalt.

Zoals te verwachten, komt al deze pracht en praal met een bijbehorend prijskaartje. Met een catalogusprijs van maar liefst 1.095.000 dollar is de Richard Mille Rock n Roll RM66 geen gewoon horloge, maar een exclusief object voor de echt vermogenden. De gelimiteerde oplage van slechts 50 stuks benadrukt de exclusiviteit van dit unieke meesterwerk.

De Richard Mille Rock n Roll RM66 is dan ook meer dan een tijdmeter; het is een statement, een statussymbool, een kunststuk. Voor de ware verzamelaar en liefhebber van het luxueuze, is het een verleiding die de essentie van rock n roll vastlegt in een instrument dat tijdloosheid uitstraalt. Het is zonder twijfel een nieuwe mijlpaal in de rijke geschiedenis van Richard Mille, waarbij de geest van muziek en hoogwaardig horlogemakersvak op een onnavolgbare manier samen komen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...