Audemars Piguet onthult nieuwe polshorloge Code 11.59

Audemars Piguet introduceert zijn meest ingewikkelde polshorloge tot nu toe: Code 11.59 Universelle Ultra-Complication, ook bekend als RD4. Uitgerust met 23 complicaties, 40 functies, een nieuw Calibre 1000 met maar liefst 1.155 onderdelen — allemaal in een behuizing van 42 mm. De naam van dit nieuwe horloge, de Code 11.59 Universelle Ultra-Complication, is een eerbetoon aan een historisch model van het L'Universelle zakhorloge, een van de meest ingewikkelde horloges ooit gemaakt door de fabrikant, met 19 klassieke complicaties, waaronder een Grande Sonnerie Carillon, een eeuwigdurende kalender, een sprong in een fractie van seconden, chronograaf van een seconde en een deadbeat-seconde.

Het project van de Universelle en zijn Calibre 1000 begon in 2016 met „het doel om een zeer ingewikkeld polshorloge te ontwikkelen dat geschikt is voor dagelijks gebruik en dat de juiste balans zou vinden tussen complexiteit, ergonomie en esthetiek”.

Als onderdeel van de RD-collectie bevat het enkele elementen van de vorige drie horloges: de Supersonnerie van de RD #1, de ultradunne eeuwigdurende kalender van de RD #2 en de oscillator met verhoogde amplitude die in première ging op de RD #3. Zeven jaar later ziet de nieuwe Calibre 1000 het levenslicht in de Code 11.59 Universelle, een eigentijdse versie van het uiterst ingewikkelde polshorloge met 23 complicaties en een verrassend ergonomische en gebruiksvriendelijke aanpak.

Met de lancering van dit nieuwe Ultra-Complication-model kondigt Audemars Piguet in totaal 23 complicaties, 40 functies en 17 technische apparaten aan. Hier is de lijst van alle 23 complicaties: De Code 11.59 van Audemars Piguet Ultra-Complication Universelle maakt deel uit van de Code 11.59-collectie.

De behuizing heeft alle bekende kenmerken van de collectie, zoals de opengewerkte nokken, de dubbel gebogen bovenkant en het complexe kristal, de slanke rand en het achthoekige midden van de behuizing. De linkerkant is voorzien van een pusher om de minuutrepeater te starten en twee correctors voor de maan- en dagaanduidingen.

Met drie kronen aan de rechterkant met coaxiale drukkers kan de drager het horloge winden, de tijd en datum instellen met de centrale kroon en de klokmodus selecteren. De flyback-chronograaf kan om 2 uur met de superkroon worden gestart en gestopt en om 4 uur met de andere superkroon worden gereset.

De kroon van 4 uur corrigeert ook de maand synchroon met het jaar. De beweging omvat meerdere complicaties en functies. Te beginnen met een reeks klokkenfuncties gecombineerd met de gepatenteerde Supersonnerie-technologie van het merk — een reeks innovaties die de luidheid, rijkdom, muzikaliteit en helderheid van het geluid dat door het klokkenspel wordt geproduceerd, versterken. De Calibre 1000 is uitgerust met een Grande Sonnerie, die de uren en elk kwartier passeert.

Bovendien kan de drager het minuutrepeatermechanisme op elk moment activeren via het speciale drukstuk dat zich om 10 uur bevindt. De functies worden gevoed door een speciale cilinder die door de polsbeweging is gewikkeld, afwisselend met de hoofdcilinder. De achterkant van het horloge toont niet alleen de klassieke resonantiekamer van de Supersonnerie-technologie, maar is ook bijgewerkt zodat de drager nu de Calibre 1000 kan zien.

Het wordt geleverd met een „geheime” extra dunne hoes en een nieuw klankbord van slechts 0,6 mm dik, volledig gemaakt van saffierglas, waarop de gongs zijn gemonteerd. Vervolgens komen de kalenderfuncties, met een semi-gregoriaans eeuwigdurend kalendermechanisme. Het Calibre 1000 is geavanceerder dan traditionele eeuwigdurende kalenders, omdat rekening wordt gehouden met de correctie van 100 jaar die normaal vereist is in traditionele Gregoriaanse eeuwigdurende kalenders. Voor het jaar 2400 is geen handmatige aanpassing vereist.

Het Calibre 1000 in de Code 11.59 Universelle is uitgerust met een flyback-chronograaf in een fractie van een seconde. Met de flyback-chronograaf kun je de chronograaf resetten en opnieuw starten met een enkele druk op de duwer om 4 uur, terwijl het split-secondenmechanisme tussentijdse tijdsintervallen meet dankzij het speciale drukstuk in de kroon om 3 uur. De beweging wordt geregeld door een vliegende tourbillon.

Het uurwerk zelf bestaat uit maar liefst 1.140 componenten en meet 34,3 mm x 8,8 mm. Een grote en dikke beweging, maar gezien het aantal onderdelen is het zeker indrukwekkend en onthult het miniaturiseringswerk van het R & D-team van het merk. De beweging is automatisch, wat zeldzaam is bij Grande Complications, en slaat een gangreserve van 60 uur op, afhankelijk van of de functies zijn geactiveerd of niet. De tourbillon klopt op een klassiek tempo van 3 Hz.

Het uurwerk is afgewerkt en versierd met traditionele haute horlogerie-bloemen.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...