TAG Heuer innovatieve omwenteling - de Monaco V4 Tourbillon

Toen TAG Heuer tien jaar geleden de Monaco V4 Concept Watch onthulde, markeerde dit een keerpunt in de horlogewereld. De Zwitserse luxe horlogefabrikant had het eerste uurwerk gecreëerd dat de traditionele rondsel- en tandwieloverbrenging vervangt door een riemaangedreven systeem, een technologische vooruitgang die de wereld versteld deed staan.

Fast-forward naar de Baselworld van tien jaar later, en TAG Heuer verraste opnieuw met een unieke combinatie van hun innovatieve riemtechnologie en een van de meest gerespecteerde complicaties in de horlogerie - de tourbillon. Het resultaat was de indrukwekkende Monaco V4 Tourbillon. De toevoeging van de eerder genoemde transmissieriemen was niet alleen een opvallende innovatie, maar op zichzelf al een technologisch wonder, met onderdelen die zo dun zijn als een mensenhaar.

Dit opmerkelijke uurwerk is uitgerust met een behuizing van zwart titanium en saffier, een automatisch lineair terugspoelsysteem en vaten die worden vastgehouden en gedraaid op kogellagers. Over de precieze releasedatum en prijs van de TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon is nog weinig bekend, maar de prijs wordt geschat op ongeveer 150.000 Zwitserse frank, wat op dit moment gelijk is aan ongeveer €139.850.

Het ontwerp van de Monaco V4 Tourbillon is een eerbetoon aan zijn voorganger, de iconische Monaco die in 1969 voor het eerst op de markt kwam en beroemd werd toen het werd gedragen door Steve McQueen in de film 'Le Mans' van 1970. Deze horlogeserie was de eerste ter wereld die een vierkante kast en een kroon aan de linkerkant presenteerde.

De Monaco V4 Tourbillon voegt nu een nieuw hoofdstuk toe aan deze legendarische serie, en werd voor het eerst onthuld op Baselworld 2014. De horlogekast is gemaakt van gepolijst (grade 5) titanium met een zwarte titanium carbide coating en heeft een afschuinde saffierkristallen voorkant en drie secties van saffierkristal aan de achterkant.

De belangrijkste aantrekkingskracht van de Monaco V4 Tourbillon ligt echter in de geavanceerde technologie binnenin. Met de opvallende V-vormige bruggen, de tourbillon-kooi, en de unieke, gepatenteerde lineaire massa gemaakt van wolfraam, toont de Monaco V4 Tourbillon de technische vaardigheid en aandacht voor detail die TAG Heuer tot een wereldleider in de horlogerie hebben gemaakt.

Dit meesterwerk van uurwerkkunst en design is het bewijs dat TAG Heuer blijft innoveren en grenzen verlegt, waardoor het merk opnieuw bevestigt als een pionier in de wereld van de luxe horloges. Met de Monaco V4 Tourbillon blijft TAG Heuer de toekomst van de horlogemakerij vormgeven, altijd een stap voor op de rest.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...