De innovatieve TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon

De innovatieve TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon

Toen TAG Heuer tien jaar geleden de Monaco V4 Concept Watch uitbracht, was het niets minder dan een revolutie: de Zwitserse luxe horlogemaker had zojuist het eerste uurwerk gemaakt dat het gebruikelijke rondsel en de tandwieloverbrenging verving door een riemaangedreven uurwerk.

Tien jaar snel vooruit, naar de Baselworld van dit jaar, waar TAG Heuer nog verder is gegaan - deze keer hebben ze hun unieke riemtechnologie gecombineerd met een van de meest karakteristieke complicaties in de hele kunst van het horlogemaken, de tourbillion.

Het resultaat is het prachtige uurwerk dat de Monaco V4 Tourbillon is. De toevoeging van die transmissieriemen die we eerder hebben genoemd, is niet alleen een geweldige innovatie, het is ook een beetje een technologisch wonder op zich, waarbij de stukken zo dun zijn als een mensenhaar.

Het horloge wordt geleverd met een kast van zwart titanium en saffier, evenals een automatisch lineair terugspoelsysteem en vaten die op kogellagers worden vastgehouden en gedraaid.

Geen woord over wanneer de TAG Heuer Monaco V4 Tourbillon op de markt zal zijn, maar men denkt dat de prijs ergens rond de €170.000 ligt.