Bulgari ketting met enorme 118 karaats saffier gaat onder de hamer

Een adembenemende Bulgari-ketting met een 118,5-karaats saffier is het middelpunt van een veiling op 23 mei bij Phillips in Hong Kong. De ketting, die dateert uit 2004, is afkomstig uit een privécollectie en wordt voor het eerst geveild. De enorme kussen-vormige saffier is afkomstig uit Sri Lanka en behoort tot de grootste saffieren die ooit op een veiling zijn aangeboden.

De saffier wordt vergezeld door SSEF- en Gübelin-gemmologische rapporten en een bijlage die de zeldzaamheid van de steen beschrijft. De saffier heeft een 'koningsblauwe' kleurbeoordeling van het Gübelin Gem Lab gekregen vanwege de gelijkmatige verzadiging, wat zeldzaam is voor onverhitte blauwe saffieren van dit formaat. Het ontwerp van de diamanten rondom de saffier is geïnspireerd op eerdere Bulgari-ontwerpen uit de jaren '30 en '50.

De ketting heeft schakels die bestaan uit taps toelopende baguette-diamanten, in plaats van briljant geslepen varianten, en zijn verbonden door peervormige diamanten. Dit zorgt ervoor dat het ogenschijnlijk zware sieraad licht aanvoelt. De herhalende schakels weerspiegelen ook de modulaire sieradenontwerpen van Bulgari, waarbij onderdelen in een reeks worden geproduceerd en later worden samengevoegd. De unieke ketting zal naar verwachting tussen de $3,2 miljoen en $4,5 miljoen opbrengen.

Lucia Silvestri, creatief directeur en hoofd inkoop van edelstenen bij Bulgari, herinnert zich nog levendig het moment dat ze meer dan 20 jaar geleden voor het eerst de saffier vasthield. De unieke ketting was te zien in de tentoonstelling '125 jaar Italiaanse pracht' van Bulgari in China van 2011 tot 2012.

Naast de indrukwekkende saffier is de Bulgari-ketting ook versierd met een reeks prachtige diamanten. De peervormige diamanten die de schakels verbinden, zorgen voor een elegant en gestroomlijnd ontwerp. Dit toont het vakmanschap en de aandacht voor detail waar Bulgari om bekend staat.

De veiling van deze uitzonderlijke ketting zal ongetwijfeld de aandacht trekken van verzamelaars en liefhebbers van zeldzame edelstenen over de hele wereld. De combinatie van de saffier, diamanten en het iconische Bulgari-ontwerp maken dit sieraad tot een ware schat.

Phillips, het veilinghuis dat de ketting aanbiedt, is verheugd om dit zeldzame en indrukwekkende sieraad te presenteren. Benoît Repellin, wereldwijd hoofd van de juwelenafdeling bij Phillips, benadrukt in een verklaring dat het sieraad een 'heilige graal' is voor elke verzamelaar, dankzij het klassieke en elegante ontwerp van Bulgari dat de schoonheid en buitengewoonheid van de edelsteen benadrukt.

De tentoonstelling van de Bulgari-ketting bij Phillips en de daaropvolgende internationale tournee bieden een unieke kans voor geïnteresseerden om dit meesterwerk van dichtbij te bekijken. Het zal ongetwijfeld bewondering en interesse wekken bij zowel kenners als liefhebbers van luxe sieraden en zeldzame edelstenen.

De veiling en tentoonstelling van deze opmerkelijke Bulgari-ketting zullen niet alleen de aandacht vestigen op de kwaliteit en zeldzaamheid van de saffier, maar ook op het vakmanschap en de artistieke visie van Bulgari als toonaangevend juwelenhuis. Het evenement belooft een spannende en gedenkwaardige gelegenheid te zijn voor iedereen die betrokken is bij de wereld van luxe sieraden en edelstenen.

Het sieraad zal te bezichtigen zijn bij Phillips in het West Kowloon Cultural District in Hong Kong tot 31 maart 2023. Na de veiling op 23 mei 2023, zal de ketting deelnemen aan een internationale tournee met stops in New York, Singapore, Taipei en Genève van 6 april tot 15 mei 2023.

Over Phillips veilinghuis

Phillips veilinghuis staat bekend als dé bestemming voor internationale verzamelaars om de belangrijkste kunstwerken, designstukken, juwelen, horloges, foto'sen edities uit de 20e eeuw en hedendaagse kunst te kopen en verkopen. Met een focus op de bepalende esthetische bewegingen van de afgelopen eeuw, onderscheidt Phillips zich als het meest dynamische en vooruitstrevende veilinghuis ter wereld. Dankzij onze wereldwijde aanwezigheid, ervaren expertise en gepersonaliseerde klantenservice zoeken verzamelaars onze begeleiding op het gebied van markttrends en inzichten.

Het team van Phillips bestaat uit specialisten afkomstig van veilinghuizen, musea, galerieën en andere toonaangevende kunstinstituten. Naast het organiseren van veilingen in onze zalen in New York, Londen, Hongkong en Genève, houden we ook privéverkopen en samengestelde verkoopexposities over de hele wereld. Buiten de mogelijkheden die we bieden om te veilen of te kopen via veilingen en privéverkopen, werken we samen met musea, adviseren we privé-estates en zakelijke klanten, en bieden we taxaties, waarderingen en andere financiële diensten aan.

Harry Phillips richtte het veilinghuis op in 1796 in Westminster, Londen. Phillips verwierf internationale erkenning door het verkopen van schilderijen uit het nalatenschap van koningin Marie Antoinette en huishoudelijke artikelen van Napoleon Bonaparte. Het veilinghuis is nog steeds het enige dat ooit een verkoop binnen Buckingham Palace heeft gehouden. Harry Phillips was een innovator die zakelijk inzicht combineerde met showmanschap, en hij introduceerde uitgebreide avondrecepties voorafgaand aan veilingen - een standaardpraktijk in de veilingwereld vandaag.

In 2008 verwierf de luxe retailgroep Mercury een meerderheidsbelang in het bedrijf, en eind 2012 werd de overname voltooid. In oktober 2014 opende het nieuwe Londense hoofdkantoor aan 30 Berkeley Square in Mayfair. Onder leiding van CEO Edward Dolman en voorzitter Cheyenne Westphal groeide het bedrijf verder, met onder andere de lancering van Phillips in Association with Bacs & Russo in november 2014, een wereldwijde marktleider voor de beste verzamelaarshorloges bij veilingen. Phillips hield zijn eerste veilingen in Hongkong in 2015 en blijft alle categorieën presenteren, waaronder kunst, design, juwelen en horloges, in de snelgroeiende Aziatische markt, met het nieuwe regionale hoofdkantoor in West Kowloon, dat begin 2023 wordt geopend.

Tegenwoordig moderniseert Phillips de verzamelervaring door de energie die in de cultuur heerst te benutten. Als een toonaangevende bestemming voor nieuwsgierige en visionaire verzamelaars, biedt Phillips categorieën die zich uitstrekken over 20e-eeuwse en hedendaagse kunst, design, edities, fotografie, juwelen en horloges.

In 2021 verhuisde Phillips zijn hoofdkantoor in New York naar 432 Park Avenue, waar Stephen Brooks toetrad als CEO en Dolman werd benoemd tot uitvoerend voorzitter. Onder leiding van Brooks behaalde het bedrijf in 2022 voor het tweede opeenvolgende jaar een recordomzet, met een ongekende groei en een jaarlijkse verkoop van in totaal $1,3 miljard.

Phillips veilinghuis heeft een lange en rijke geschiedenis, waarin het zich heeft bewezen als een betrouwbare en innovatieve speler in de wereld van kunst en luxe. Van het organiseren van baanbrekende veilingen en verkopen tot het bieden van uitgebreide diensten en adviezen aan klanten wereldwijd, blijft Phillips zich inzetten voor het samenbrengen van verzamelaars en het bevorderen van de kunst- en luxemarkt.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...