Patek Philippe Sky Moon Tourbillon vestigt wereldwijd online veilingrecord met verkoop van $5,8 miljoen

Een zeldzame Patek Philippe Sky Moon Tourbillon heeft een nieuw wereldrecord gevestigd voor het duurste horloge dat online is geveild, met een verkoopprijs van $5,8 miljoen tijdens Christie'sTop Of The Time veiling in Hong Kong op maandag. Deze bijzondere Sky Moon Tourbillon Ref. 6002G-001 is een van de meest technisch gecompliceerde horloges die Patek Philippe ooit heeft gemaakt en komt zelden op veilingen voor, waardoor het een uitzonderlijk verzamelobject is. Het model werd geïntroduceerd in 2013 om het eerste Sky Moon Tourbillon model, referentie 5002, te vervangen, en dit specifieke exemplaar werd in 2015 gekocht door de huidige eigenaar bij de Patek Philippe Salon in Genève. Het horloge heeft een handgemaakte 18-karaats witgouden kast van 44mm en een opvallende blauwe champlevé en cloisonné emaille wijzerplaat.

Dit buitengewoon sculpturale horloge heeft 12 complicaties en twee wijzerplaten. Het is uitgerust met een kathedraal minutenrepeater, tourbillon, eeuwigdurende kalender, retrograde datum, maanfasen, schrikkeljaaraanduiding, siderische tijd, sterrenkaart, fasen en baan van de maan. Het kaliber is een stukje horologische kunst, gemaakt van 686 componenten en slechts 12,6 mm dik.

De witgouden kast is volledig met de hand gechased en gegraveerd met bijna driedimensionale elegante krullen die meer dan 100 uur vakmanschap van Patek Philippe'smeester-ambachtslieden vergden. Door $5,8 miljoen op te brengen, vertegenwoordigde de zeldzame Patek Philippe meer dan de helft van de totale veilingopbrengst van $8,4 miljoen. Andere opmerkelijke horloges die op het evenement werden geveild, zijn onder andere een Patek Philippe Grand Complications Ref. 5208 die werd verkocht voor $999.541 en een geskeletteerde Gerald Genta eeuwigdurende kalender die $104.791 opbracht.

Het veilingrecord van de Patek Philippe Sky Moon Tourbillon droeg bij aan een totale veilingopbrengst van $8,4 miljoen voor Christie'sonline veiling, die eindigde met 7% onverkochte kavels. Veilingmeesters zagen de horlogeverkoopwaarden in 2022 met 25% dalen ten opzichte van het voorgaande jaar, aangezien de bredere secundaire markt voor luxe vintage en tweedehands horloges afkoelde.

De Patek Philippe Sky Moon Tourbillon blijft indruk maken op horlogeliefhebbers en verzamelaars wereldwijd vanwege zijn technische complexiteit, vakmanschap en exclusiviteit. Hier zijn enkele aanvullende details over dit buitengewone uurwerk:

  • Gravure en afwerking: De witgouden kast van de Sky Moon Tourbillon is een waar kunstwerk. De ingewikkelde gravures en afwerking zijn met de hand uitgevoerd door Patek Philippe'servaren ambachtslieden en vereisen een uitzonderlijk niveau van precisie en aandacht voor detail. Deze technieken dragen bij aan het unieke karakter en de waarde van het horloge.

  • Zeldzaamheid: Slechts een beperkt aantal Sky Moon Tourbillon-horloges zijn gemaakt door Patek Philippe, wat bijdraagt aan hun zeldzaamheid en verzamelwaarde. Het feit dat ze zelden op veilingen verschijnen, maakt ze nog gewilder en zorgt voor hogere verkoopprijzen wanneer ze wel op de markt komen.

  • Prestigieuze reputatie: Patek Philippe staat bekend om het creëren van enkele van de meest gecompliceerde en luxueuze horloges ter wereld. De Sky Moon Tourbillon bevestigt deze reputatie en is een bewijs van het vakmanschap en de technische expertise van het merk.

  • Investeringspotentieel: Door de zeldzaamheid, technische complexiteit en het prestigieuze imago van de Sky Moon Tourbillon, wordt het horloge vaak beschouwd als een waardevolle investering. Het recordbedrag van $5,8 miljoen dat voor het horloge is betaald, toont aan dat er veel vraag is naar dergelijke zeldzame en exclusieve uurwerken.

  • Technische specificaties: De Sky Moon Tourbillon is uitgerust met een aantal geavanceerde complicaties, waaronder een kathedraal minutenrepeater, een tourbillon, een eeuwigdurende kalender, een retrograde datum, een maanfasenweergave, een schrikkeljaaraanduiding, een siderische tijdweergave, een sterrenkaart, en de fasen en baan van de maan. Al deze functies zijn ondergebracht in een relatief slanke kast van slechts 12,6 mm dik, wat getuigt van het technische meesterschap van Patek Philippe.


De Patek Philippe Sky Moon Tourbillon is een uitzonderlijk uurwerk dat tot de verbeelding spreekt van horlogeliefhebbers en verzamelaars over de hele wereld. Het vestigen van een wereldwijd online veilingrecord is slechts een van de vele prestaties die dit horloge op zijn naam heeft staan en onderstreept het blijvende belang en de aantrekkingskracht van zeldzame en gecompliceerde uurwerken in de horloge-industrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...