Audemars Piguet pakt uit met vernieuwde Royal Oak

Audemars Piguet, het gerespecteerde horlogemerk uit Zwitserland dat al sinds 1875 actief is binnen de wereld van luxe uurwerken, heeft onlangs een vernieuwde versie van hun iconische Royal Oak-collectie gepresenteerd. Al bijna een halve eeuw staat de Royal Oak symbool voor de innovatie en vakmanschap van het merk en het nieuwe model zet deze traditie krachtig voort.

Het ontwerp van de Royal Oak was toen het in 1972 geïntroduceerd werd revolutionair te noemen. Het was een sportief maar toch uiterst elegant horloge, met kenmerkende elementen zoals de achthoekige bezel en de daarbij passende geïntegreerde horlogeband die het tot een direct herkenbaar object maakten. Ook nu nog zijn deze elementen kernonderdelen van het design, maar Audemars Piguet heeft ervoor gezorgd dat de Royal Oak blijft evolueren met de tijd.

De nieuwste toevoeging aan het assortiment is de Selfwinding Flying Tourbillon, een onderdeel dat het uiterste vraagt van moderne horlogerie-technieken en tegelijkertijd blijk geeft van diepgeworteld respect voor ambachtelijke tradities. Dit opvallende mechanisme is niet alleen een bewijs van technisch kunnen; het draagt ook bij aan de esthetische pracht van het uurwerk.

Wat direct in het oog springt is de Tapisserie-wijzerplaat - een signatuur van de Royal Oak - die nu uitgevoerd is in een verleidelijk diepe blauwe kleur. De dial heeft een subtiele kuilstructuur die het licht op verschillende manieren vangt, waardoor het horloge bij elke polsbeweging lijkt te leven. De uurmarkeringen zijn gemaakt van witgoud en vergroten de luxueuze uitstraling van het horloge.

Qua techniek heeft de vernieuwde Royal Oak geen gelijke. De behuizing en armband zijn gesmeed uit 18-karaats witgoud, wat resulteert in een elegant maar robuust geheel. Door de matte finish van de lunette tegenover de glanzende randen te plaatsen, komt de achthoekige vorm extra tot uiting. Voor bescherming tegen krassen en weerspiegelingen is gekozen voor saffierkristal aan zowel de voor- als achterzijde van het horloge, terwijl de waterresistentie tot 50 meter diepte gegarandeerd wordt door de kroon met schroefsluiting.

Het hart van dit alles is de kaliber 2950, een automatisch uurwerk met een centrale rotor die een indrukwekkende gangreserve van tot wel 65 uur belooft. Met de introductie van de vernieuwde Royal Oak heeft Audemars Piguet de kastgrootte echter verhoogd naar 41 mm en het uurwerk aangepast zodat het nu zelfs een nog grotere gangreserve van 70 uur biedt, naast een hogere precisie. De wijzerplaat is voorzien van een fijner Grande Tapisserie -patroon en de wijzers hebben een nieuw design gekregen.

Audemars Piguet heeft ook nieuwe materialen geïntroduceerd voor de creatie van de horlogebanden; zo vind je nu varianten in titanium, platina en keramiek. Dit laatste materiaal wordt ook benut in de limited edition van de Royal Oak Offshore, die uitgebracht is ter ere van het 20-jarig bestaan van dit model. Met slechts 300 exemplaren en levendige wijzerplaatkleuren als oranje, groen en blauw is deze editie bijzonder gewild.

Verder zet Audemars Piguet grote stappen op het gebied van duurzaamheid. Het bedrijf heeft zich als doel gesteld om tegen 2025 volledig koolstofneutraal te opereren. Dit betekent dat het zijn productieprocessen, toeleveringsketen en zelfs zijn eigen organisatie zal moeten verduurzamen. Deze ambitieuze doelstelling bevestigt het streven van het merk om niet alleen een trendsetter te zijn qua design en vakmanschap, maar ook als pionier te fungeren voor milieuvriendelijke initiatieven binnen de horlogesector.

Met de vernieuwing van de Royal Oak-collectie bewijst Audemars Piguet eens te meer dat zij een leidende naam is in de wereld van luxe horlogerie. Deze horloges zijn meer dan tijdmeetinstrumenten; ze zijn het toonbeeld van tijdloze schoonheid, geavanceerde techniek en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Het merk hoopt met deze nieuwe stap zowel de harten van toekomstige horlogeliefhebbers te veroveren als de passie van huidige liefhebbers levend te houden. Voor diegene die meer wil weten over de vernieuwde Royal Oak-collectie of andere modellen, biedt de officiële website van Audemars Piguet een schat aan informatie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...