Audemars Piguet pakt uit met vernieuwde Royal Oak

In de loop der jaren heeft Audemars Piguet het populaire Royal Oak-model regelmatig vernieuwd met verschillende iteraties. De nieuwste toevoeging aan de collectie is de Selfwinding Flying Tourbillon, waarbij de klassieke Tapisserie-wijzerplaat is voorzien van een betoverende blauwe kuilstructuur en witgouden uurmarkeringen. De behuizing en armband zijn gemaakt van 18-karaats witgoud en de lunette heeft een matte achthoekige afwerking. Het horloge is voorzien van verblindingsbestendige saffierkristallen aan de voorkant en achterkant van de behuizing, en heeft een kroon met schroefsluiting. Het kenmerkende uurwerk is de kaliber 2950 met automatische opwinding en centrale rotor, dat bestand is tegen water tot 50 meter diep en een gangreserve heeft van maximaal 65 uur.

De vernieuwde Royal Oak van Audemars Piguet behoudt het klassieke design van de iconische horlogelijn, maar heeft verschillende aanpassingen ondergaan, waaronder een grotere kast van 41 mm en een nieuwe generatie uurwerk met een grotere gangreserve van 70 uur en hogere nauwkeurigheid. De wijzerplaat heeft een subtielere 'Grande Tapisserie'-textuur en nieuwe wijzers, terwijl er ook nieuwe materialen zijn gebruikt, zoals titanium en platina en keramische horlogebanden. Met deze update hoopt het merk een nieuwe generatie horlogeliefhebbers aan te spreken en tegelijkertijd de bestaande fans van de Royal Oak te blijven bekoren.

Ter ere van de 20e verjaardag van de lancering van de Royal Oak Offshore in 2002 heeft Audemars Piguet ook een nieuwe limited edition versie van de Royal Oak Offshore uitgebracht. Deze limited edition heeft een oplage van 300 stuks en heeft een zwarte keramische kast en een wijzerplaat in een contrasterende kleur, zoals oranje, groen of blauw.

Bovendien heeft het merk aangekondigd dat het zich inzet voor duurzaamheid en zich ten doel heeft gesteld om in 2025 volledig carbon neutraal te zijn. Het merk heeft plannen om zijn productieproces en toeleveringsketen te verduurzamen en dit initiatief is een belangrijke stap in de richting van een meer duurzame horloge-industrie. Bezoek de officiële website van Audemars Piguet voor meer informatie:

Bezoek Website
Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...