Audemars Piguet brengt vier nieuwe tourbillon modellen uit

Audemars Piguet, de gerenommeerde Zwitserse horlogemaker, heeft onlangs een opmerkelijke collectie van vier nieuwe tourbillon-modellen gepresenteerd, die de horlogerie-liefhebbers wereldwijd doet opkijken. Bijzonder is dat drie van deze verfijnde tijdmeesters geen onderdeel zijn van de iconische Royal Oak-serie, waardoor Audemars Piguet zich opnieuw profileert als een brand met een breder scala dan alleen het succesnummer dat de Royal Oak is.

De Royal Oak heeft het merkimago van Audemars Piguet decennialang bepaald. Ontworpen in de vroege jaren zeventig door de legendarische horlogeontwerper Gérald Genta, staat de collectie vooral bekend om zijn kenmerkende achthoekige bezel en het geïntegreerde horlogebandontwerp. Hoewel dit model een kritisch en commercieel succes is geweest, herinnert de introductie van de nieuwe tourbillon-modellen ons eraan dat Audemars Piguet een verscheidenheid aan indrukwekkende horloges maakt die buiten de Royal Oak-lijn vallen.

De Code 11.59-serie, die nu extra aandacht krijgt, bestaat al drie jaar en Audemars Piguet gelooft dat het meer erkenning verdient. Daarom zijn ze naar voren geschoven in deze nieuwe release. Deze collectie combineert traditioneel vakmanschap met een eigentijdse esthetiek en kenmerkt zich door zijn ronde kast met een opvallend octogonaal middenstuk.

Het eerste model uit de nieuwe reeks is de Openworked Tourbillon. Het horloge heeft een 41mm kast gemaakt van 18k witgoud met blauwe keramische inzetstukken die verrassend goed passen bij de blauwe riem. De opengewerkte ofwel ‘skeletonized’ aard van het uurwerk trekt direct de aandacht en stelt liefhebbers in staat het ingewikkelde mechanisme te bewonderen door de wijzerplaat heen. Beperkt tot slechts 50 stuks, is dit kunstwerk geprijsd op meer dan €200.000.

Vervolgens is er de Flying Tourbillon met een wijzerplaat van zwart onyx, gevat in witgoud en zwart keramiek. Dit model benadrukt minimalistische elegantie; behalve de minutenindexen en wijzers, valt de blik voornamelijk op de subtiele opening voor de vliegende tourbillon. De markt heeft momenteel een sterke voorkeur voor donkere wijzerplaten, wat dit stuk tot een potentiële bestseller maakt. Met een prijskaartje van meer dan €150.000 is ook dit horloge een echte investering.

Het derde model, de Flying Tourbillon Chronograph, breidt de functionaliteit uit door een chronograaffunctie toe te voegen. Net als zijn broers, is het uurwerk opengewerkt, waardoor de binnenkant zichtbaar is door de wijzerplaat heen. Keramiek en goud komen samen in een gelimiteerde oplage van eveneens 50 stuks, te koop voor ongeveer €250.000.

Hoewel Audemars Piguet dus duidelijk diversifieert, blijven ze ook vernieuwen binnen de Royal Oak-lijn. Het nieuwe Royal Oak-model, de Flying Tourbillon GMT, onderscheidt zich door een robuuste titanium kast van 44mm, versierd met een groene keramische lunette en kroonbescherming. Roze gouden handen, logo'sen krooninzetten vullen de esthetiek aan, samen met een bijpassende groene rubberen band. Dit horloge is geprijsd rond de €200.000, wat wederom een forse investering vraagt van de liefhebber.

Wat duidelijk wordt, is dat Audemars Piguet niet alleen vasthoudt aan wat werkt, maar ook voortdurend zoekt naar vernieuwing en de grenzen van uurwerkontwerp blijft verleggen. Deze vier modellen, met hun exquise mechanieken en onmiskenbare stijl, zijn een statement van vakmanschap en dragen bij aan de prestige die het merk door de jaren heen heeft opgebouwd. Voor de verzamelaar die iets anders dan de gevierde Royal Oak zoekt, bieden deze nieuwe modellen een welkome verbreding van het aanbod dat zowel de trouwe aanhang als een nieuwe generatie zal bekoren.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Sago Swimwear Saint-Tropez - luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...