Audemars Piguet brengt vier nieuwe tourbillon modellen uit

Audemars Piguet heeft zojuist vier nieuwe tourbillon-modellen uitgebracht, waaronder drie horloges die geen Royal Oaks zijn. Door de jaren heen heeft het Zwitserse merk zich onwillekeurig afhankelijk gemaakt van de Royal Oak en nu probeert het daar verandering in te brengen. De afgelopen maanden heeft AP, naast de alomtegenwoordige Royal Oak, geprobeerd de trommel te verslaan voor de Code 11.59. Het horloge bestaat al drie jaar en AP heeft het gevoel dat het niet echt de eer heeft gekregen die het verdient, vandaar de drie nieuwe modellen. Alle drie de stukken zijn voorzien van een tourbillon, maar ze verschillen drastisch.

Het eerste exemplaar, de Openworked Tourbillon, is voorzien van een 41 mm 18k witgouden behuizing met blauwe keramische inzetstukken en een blauwe riem. Het opengewerkte uurwerk zal natuurlijk in het oog springen omdat je het via de wijzerplaat kunt bewonderen.

Het is beperkt tot 50 stuks en kost meer dan 200.000 Euros. Het tweede exemplaar, de Flying Tourbillon, wordt waarschijnlijk een bestseller omdat de markt op dit moment dol is op verduisterde wijzerplaten. Het is gemaakt van witgoud en zwart keramiek en heeft een zwarte onyx-wijzerplaat die de show en het licht steelt.

Op de wijzerplaat vind je niets anders dan de indexen voor de minuten, de wijzers en, nou ja, het kleine diafragma voor de vliegende tourbillon. Het kost blijkbaar meer dan 150.000 Euros... Het derde en laatste stuk is de Flying Tourbillon Chronograph die, zoals de naam al doet vermoeden, de deugden van het tweede stuk combineert met een chronograaffunctie.

Het heeft ook een opengewerkte wijzerplaat, zodat je kunt zien wat er onder gebeurt. Net als de andere twee stukken gebruikt het keramiek en goud, en het is beperkt tot 50 stuks. Het kost rond de 250.000 Euros.

Dus hoe zit het nu met die Royal Oak? In de afgelopen jaren zijn verzamelaars een beetje vergeten dat AP andere stukken maakt die niet de Royal Oak zijn. Maar dat kun je ze niet echt kwalijk nemen. Sinds de introductie in het begin van de jaren zeventig is de Royal Oak zowel commercieel als kritisch een hit geworden. Een horloge waar iedereen dol op is, iedereen wil en maar weinigen kunnen krijgen. Hoewel het waar is dat AP zijn imago als een 'one-hit wander' wil veranderen, wil en heeft het bedrijf nog steeds nieuwe Royal Oak-modellen nodig. De nieuwe Royal Oak Flying Tourbillon GMT wordt geleverd met een stevige titanium behuizing van 44 mm, versierd met een groene keramische bezel en kroonbescherming.

Ondertussen zijn de wijzers, logo's en krooninzetstuk gemaakt van roze goud. De bijpassende groene rubberen band maakt de look compleet. De prijs blijkt rond de 200.000 Euros te zijn wat we al reeds vermoeden.

Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...