Sheila Westera presenteert haar nieuwe collectie ringen Conversation Pieces

Sheila Westera presenteert haar nieuwe collectie ringen Conversation Pieces. De Nederlandse sieradenontwerpster Sheila Westera maakt unieke cocktailringen met voornamelijk kleurrijke stenen in allerlei soorten en maten op basis van door haarzelf ontwikkelde technieken. In haar collectie is elke ring enig in zijn soort aangezien de focus altijd ligt op de buitengewone eigenschappen van de steen: van lapis lazuli tot op het strand gevonden kiezelstenen en van parels uit Tahiti tot onbewerkte stukken pyriet. Sheila’s klantenkring is de laatste jaren snel gegroeid en regelmatig hoort ze van klanten dat ze op straat zijn aangesproken met de vraag waar ze een bepaald sieraad hebben gekocht… En zo kwam de collectie 'Conversation Pieces' aan haar naam.

Sheila presenteert de nieuwe 'Conversation Pieces' in de stijl die we van haar kennen, allemaal van gewalst 14 karaat gouddraad.  Genevieve is een elegante paarse schoonheid met een in facetten geslepen ronde amethist. Barbara, een ring met een mooie roestrode cabochon, voelt zacht aan en is charmant en gedurfd van kleur. De van nature oranjerode kornalijn is subtiel geaderd waardoor de steen bijna doorzichtig lijkt, terwijl de zetting het geheel een elegantie geeft. Cam is een cocktailring die alleen maar omschreven kan worden als absoluut cool! Deze compacte zwarte schoonheid is elegant, stijlvol en groot. Door de mooie grote vlakken van de mat zwarte agaat, genesteld in geelgoud, is hij een echte blikvanger.

De groene Valery tenslotte heeft een duidelijke wow factor! Groen is een opvallende kleur die altijd al de fantasie van Sheila heeft geprikkeld. Ze gebruikt haar unieke manier van zetten om de licht gepolijste malachiet in een geelgouden jasje te wikkelen. De in Nederland geboren Sheila Westera besloot na jarenlang in de juwelenindustrie te hebben gewerkt het roer om te gooien en sieraden te gaan ontwerpen die beter bij haar pasten. Met haar kennis van kunstgeschiedenis en architectuur en geïnspireerd door de natuur en subtiele structuren, ontwikkelde ze een heel eigen techniek om de stenen die ze verzamelt, te zetten. Eerst gebruikte ze zuiver zilver en veel later gewalst 14 karaat of 18 karaat goud voor een uitzonderlijke en unieke collectie ringen. De afgelopen twintig jaar woonde en werkte ze in Londen, maar tegenwoordig ontwerpt ze haar sieraden in de Zwitserse Alpen. 

Bezoek Website
Sago Swimwear Saint-Tropez: luxe badkleding & uniek design! In de kijker

In de charmante straten van Saint-Tropez, lang erkend als het toevluchtsoord van de welgestelden en beroemdheden, heeft een opvallend nieuw merk zi...