Silverseas luxe cruise vaart je in 71 dagen helemaal door Zuid-Amerika

Afgelopen augustus beloofde Windstar gasten een bezoek aan meer dan 20 landen tijdens een nieuwe 79-daagse Europese cruise. In 2024 kun je aan een even epische reis beginnen met vijfsterrenvoering Silversea - net iets dichter bij huis. De 71-daagse Grand Voyage South America 2024-cruise van de in Monaco gevestigde outfit vaart je naar ongeveer 38 bestemmingen in 18 landen in zowel Midden- als Zuid-Amerika.

Ook nieuw: retourvluchten van businessclass worden voor het eerst inbegrepen als onderdeel van de cruisetarieven. De inaugurele reis begint op 4 januari, wanneer je vertrekt vanuit Fort Lauderdale, Florida, op de Silver Nova - een ultramodern schip dat in juni 2023 wordt gelanceerd. Naast beweringen dat het het eerste hybride luxe cruiseschip is dat vrij is van lokale emissies in de haven, zal het schip het eerste zijn in de vloot van Silversea met all-balkonsuites met 270 graden uitzicht van zee tot lucht. Aan boord zullen ook acht restaurants en talloze bars beschikbaar zijn om alle 728 passagiers comfortabel en vermaakt te houden.

Als je naar de reiskaart kijkt, zie je een groot aantal beroemde bestemmingen en bezienswaardigheden, van Peru tot het Panamakanaal. De reis begint door overal in Latijns-Amerika te varen voordat je diep landinwaarts langs de Amazone-rivier naar Manaus begint, die zich in het hart van het regenwoud bevindt. Onder de haltes zullen er een paar zijn die nieuwe toevoegingen zijn aan de routes van Silversea, waaronder de haven van Ilhabela in Brazilië. Wanneer het schip daar voor het eerst optrekt, kunnen passagiers getuige zijn van de opwindende maiden call en een evenement met havenfunctionarissen, waarbij ze een plaquette aan het schip zullen presenteren om de datum te herdenken. Tot de haltes van de stad behoren Lima, Buenos Aires en Montevideo, plus een verlengde stop van drie nachten in Rio d Janeiro.

Tijdens die laatste oproep in Rio kunt u genieten van het levendige carnavalsfeest van de stad, dat dateert uit de jaren 1600 en een van's werelds grootste attracties is. Andere hoogtepunten van de route zijn onder meer het verkennen van Ushaia in het zuidelijkste puntje van Zuid-Amerika, samen met de prachtige gletsjers en fjorden van het gebied. Dichter bij de terugkeer van het schip op 15 maart kunnen gasten het oostelijke Caribisch gebied doorkruisen en plaatsen bezoeken zoals de Spaanse stad, Castries en Bequia. Onderweg zullen reizigers ook regionale gerechten ervaren - aan- en buitenboord - via Silversea's S.A.L.T-programma, dat staat voor "Sea and Land Taste". Momenteel beschikbaar voor alle reizigers die aan boord gaan van het Silver Moon-schip van het bedrijf, moedigt het programma passagiers aan om "met smaak te reizen" door internationale gerechten te serveren die zijn geïnspireerd op uw bestemming.

De Silver Nova zal zowel de luxe S.A.L.T Kitchen huisvesten voor dagelijkse maaltijden als het interactieve S.A.L.T Lab, waar kleine groepen gasten zelf kunnen leren hoe ze de maaltijden kunnen bereiden. U kunt ook excursies maken die worden georganiseerd door het programma waarmee gasten lokale chef-koks kunnen ontmoeten, lunchen met wijngaardeigenaren en meer. Andere gedenkwaardige evenementen op de Grand Voyage South America 2024 zijn folklore-festiviteiten langs het Panamakanaal, operageneugten in het Amazone-regenwoud, een avond met Bridgetown's Polo elite en een op maat gemaakte erfgoedtour in het Callao Monumental.

Het is duidelijk dat uw dagen meer dan bezet zullen zijn, maar wat nog belangrijker is, u zult in ervaren handen zijn, aangezien Silversea zijn ultra-luxe cruises over alle zeven continenten exploiteert sinds de lancering in 1994. "Het scala aan ervaringen dat wordt aangeboden met deze once-in-a-lifetime reis is uniek", zegt Barbara Muckermann, chief commercial officer van Silversea Cruises, in een verklaring over het nieuwe aanbod. Tickets, inclusief premium vliegtickets voor retourreizen, zijn nu beschikbaar voor €48.400 per gast voor de volledige 71-daagse reis.

Silversea's luxe cruise

Silversea is een luxe cruise-lijn die reizen aanbiedt naar bestemmingen over de hele wereld. Hier zijn enkele technische specificaties van Silversea's schepen:

  • De schepen variëren in grootte en accommodaties, maar de meeste hebben een capaciteit van 100 tot 600 passagiers.
  • De meeste schepen hebben een lengte van 100 tot 210 meter en een breedte van 15 tot 25 meter.
  • De schepen hebben verschillende voorzieningen, zoals restaurants, bars, lounges, zwembaden, fitnessruimtes, spa's en theaters.
  • De hutten variëren ook in grootte en luxe, van standaard binnenhutten tot suites met balkon en butlerservice.
  • De schepen hebben verschillende restaurants die hoogwaardige gerechten en wijnen serveren, evenals roomservice en snacks in de lounges.
  • De schepen hebben ook verschillende recreatieve activiteiten, zoals live-entertainment, casino's, bibliotheken, kunstgalerijen en boetieks.
  • De technische specificaties van de schepen omvatten verschillende motoren, generatoren en elektronische apparatuur die de veiligheid en het comfort van de passagiers en bemanning garanderen.
  • De schepen zijn uitgerust met de modernste navigatie- en veiligheidsapparatuur, waaronder radar, sonar, GPS, automatische brandmelders en sprinklersystemen, reddingsboten en reddingsvesten.


Silversea's schepen bieden een luxe reiservaring met uitstekende accommodaties, voorzieningen en service, evenals de nieuwste technologie voor veiligheid en comfort.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de wereld met Booking.com: uw reisexpert In de kijker

Booking.com begon zijn reis in 1996 in een kleine kamer in Amsterdam, een tijd waarin het idee van online boekingen nog in de kinderschoenen stond....