Sint-Moritz is luxe in de Graubünden Alpen

Sint-Moritz is een wintersportplaats gelegen in de Zwitserse Alpen van Graubünden. Het staat bekend om zijn pittoreske landschappen, wereldberoemde skipistes en luxe en verfijnde sfeer. Sint-Moritz (Sankt-Moritz) bevindt zich in het district Maloja in het kanton Graubünden, op een hoogte van 1.822 meter. De stad wordt omringd door de bergen van de Engadin-vallei en biedt een spectaculair uitzicht op besneeuwde bergtoppen. De skipistes van Sint-Moritz zijn onderverdeeld in drie skigebieden: Corviglia, Corvatsch en Diavolezza/Lagalb. Corviglia is het grootste en meest populaire skigebied met 155 kilometer aan pistes voor alle niveaus van vaardigheid.

Corviglia

Corviglia is een berg in de Zwitserse Alpen, gelegen nabij de stad Sint-Moritz in het Engadin dal. Het is een populaire bestemming voor skiën en snowboarden, met een verscheidenheid aan pistes die geschikt zijn voor verschillende niveaus. Hier zijn enkele belangrijke kenmerken en activiteiten die je kunt genieten op Corviglia:

Skiën en snowboarden: Corviglia heeft meer dan 150 kilometer aan skipistes, met verschillende soorten terrein van beginnershellingen tot uitdagende zwarte pistes. Er zijn ook verschillende snowparks en half-pipes voor freestyle skiërs en snowboarders.

Wandelen en sneeuwschoenwandelen: In de zomermaanden is Corviglia een populaire bestemming voor wandelen en mountainbiken, met een verscheidenheid aan routes en paden om te verkennen. In de winter is sneeuwschoenwandelen een populaire activiteit voor diegenen die willen genieten van het berglandschap.

Panorama trail: De Corviglia Panorama Trail is een schilderachtige wandelroute die een prachtig uitzicht biedt op de omliggende bergen en valleien. Het is bereikbaar met de gondel en duurt ongeveer een uur om te voltooien.

Restaurants en cafés: Er zijn verschillende restaurants en cafés gelegen op Corviglia, die een verscheidenheid aan gerechten en verfrissingen bieden. Veel van deze etablissementen bieden buiten zitplaatsen met panoramisch uitzicht op de bergen.Corviglia maakt deel uit van het Engadin Sint-Moritz Mountains resort, dat verschillende andere bergen in de omgeving omvat. Bezoekers kunnen een liftkaart kopen die toegang geeft tot alle bergen in het resort.

Corvatsch

Corvatsch is een berg gelegen in de Zwitserse Alpen in de buurt van Sint-Moritz in de Engadin-vallei. Het is een populaire bestemming voor wintersport, vooral skiën en snowboarden. Hier zijn enkele van de belangrijkste kenmerken en activiteiten die je kunt genieten op Corvatsch:

Skiën en snowboarden: Corvatsch heeft meer dan 120 kilometer aan skipistes, met een verscheidenheid aan terrein, variërend van beginnershellingen tot uitdagende zwarte pistes. De berg heeft ook een groot freestyle gebied met jumps, rails en halfpipes voor snowboarders en freestyle skiërs.

Nacht skiën: Corvatsch is een van de weinige skigebieden ter wereld die nacht skiën aanbiedt. De berg heeft verschillende pistes die na donker verlicht zijn, waardoor bezoekers onder de sterren kunnen skiën of snowboarden.

Wandelen en sneeuwschoenwandelen: In de zomermaanden is Corvatsch een populaire bestemming voor wandelen en mountainbiken, met een verscheidenheid aan paden om te verkennen. In de winter is sneeuwschoenwandelen een populaire activiteit voor degenen die willen genieten van het berglandschap.

Restaurants en cafés: Er zijn verschillende restaurants en cafés gelegen op Corvatsch, die een verscheidenheid aan gerechten en drankjes aanbieden. Veel van deze gelegenheden bieden buitenzitplaatsen met panoramisch uitzicht op de bergen.

De top van Corvatsch biedt een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen en valleien. Bezoekers kunnen de top bereiken met de kabelbaan vanaf de basis van de berg.

Diavolezza / Lagalb

Diavolezza en Lagalb zijn twee bergen gelegen in de Zwitserse Alpen nabij Sint-Moritz in de Engadin-vallei. Beide bergen bieden een scala aan activiteiten en attracties voor bezoekers.
Skiën en snowboarden: Diavolezza heeft meer dan 10 kilometer aan skipistes, met een verscheidenheid aan terrein variërend van beginnershellingen tot uitdagende zwarte pistes.

Gletsjergrot: De Diavolezza Gletsjergrot is een ijsgrot die is uitgehouwen in de gletsjer op de top van de berg. Bezoekers kunnen een begeleide tour van de grot nemen om de spectaculaire ijsformaties te zien.

Restaurant: Het bergrestaurant Diavolezza biedt een scala aan gerechten en drankjes, met een panoramisch uitzicht op de omliggende bergen.

Wandelen: In de zomermaanden is Diavolezza een populaire bestemming om te wandelen en mountainbiken, met een verscheidenheid aan paden om te verkennen.

Over het algemeen bieden Diavolezza en Lagalb een scala aan activiteiten en ervaringen voor bezoekers van alle leeftijden en vaardigheidsniveaus, waardoor ze populaire bestemmingen zijn voor wintersporten en bergrecreatie.

Buiten het skiën staat Sint-Moritz ook bekend om zijn luxe winkels, gastronomische restaurants, chique bars en luxe hotels. De stad organiseert ook wereldberoemde sportevenementen, zoals de Wereldbeker alpineskiën en de polo-wedstrijd op sneeuw. In het kort is Sint-Moritz een topbestemming voor wintersportliefhebbers, reizigers op zoek naar luxe en verfijning, en liefhebbers van natuur en bergen. Uiteraard is Sint-Moritz ook bekend voor shopping

Sint-Moritz shopping

Saint-Moritz is een populaire winkelbestemming in Zwitserland, bekend om zijn luxe boetieks en hoogwaardige winkelervaringen. Hier zijn enkele van de beste winkels in Sint-Moritz:

  • Via Serlas: Dit is de beroemdste winkelstraat in Saint-Moritz, vol met luxe boetieks en ontwerperwinkels zoals Gucci, Louis Vuitton, Prada en Cartier.
  • Badrutt'sPalace Hotel: Het hotel herbergt een verscheidenheid aan luxe boetieks, waaronder Chopard, Bucherer en Miu Miu.
  • Galerie Gmurzynska: Deze kunstgalerij is gespecialiseerd in moderne en hedendaagse kunst en toont werken van kunstenaars zoals Pablo Picasso, Joan Miro en Yves Klein.
  • Ender Sport: Deze winkel is gespecialiseerd in outdoor-uitrusting en -apparatuur en biedt alles van ski- en snowboarduitrusting tot wandel- en kampeerspullen.
  • Brunschwig: Deze boetiek is gespecialiseerd in luxe mode voor vrouwen en biedt ontwerpers zoals Valentino, Alexander McQueen en Saint Laurent.
  • Kaufhaus: Dit warenhuis biedt een breed scala aan producten, waaronder mode, accessoires, cosmetica en huishoudelijke artikelen.
  • La Perla: Deze boetiek is gespecialiseerd in luxe lingerie en badkleding en biedt collecties van high-end merken zoals La Perla en Agent Provocateur.
  • Kirchhofer: Deze juwelier biedt een brede selectie van hoogwaardige horloges en sieraden van topmerken zoals Rolex, Patek Philippe en Chopard.


Dit zijn slechts enkele van de vele winkels in Sint-Moritz, maar ze bieden een voorproefje van de luxe winkelervaring waar de stad om bekend staat.

Luxe hotels in Sint-Moritz

Sint-Moritz is een populaire bestemming voor luxereizen, met een scala aan hoogwaardige hotels en resorts om uit te kiezen. Hier zijn enkele van de beste luxe hotels in Sint-Moritz:
Badrutt'sPalace Hotel: Dit iconische hotel is sinds de opening in 1896 een symbool van luxe in Saint-Moritz. Het hotel beschikt over 157 kamers en suites, vijf restaurants, een spa en een privé ijsbaan.

  • Carlton Hotel Sankt Moritz: Dit vijfsterrenhotel kijkt uit over het meer van St. Moritz en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende bergen. Het hotel beschikt over 60 kamers en suites, twee restaurants, een spa en een binnenzwembad.
  • Kulm Hotel Sankt Moritz: Dit historische hotel opende in 1856 en is al meer dan een eeuw favoriet bij royalty en beroemdheden. Het hotel beschikt over 172 kamers en suites, zes restaurants, een spa en een Olympisch formaat ijsbaan.
  • Suvretta House: Dit elegante hotel is gelegen op een afgelegen locatie met uitzicht op het meer van Sint-Moritz en de Engadine Mountains. Het hotel beschikt over 181 kamers en suites, vijf restaurants, een spa en een privé-skilift.
  • Kempinski Grand Hotel des Bains: Dit luxe hotel is gelegen in het hart van Sint-Moritz en beschikt over 184 kamers en suites, drie restaurants, een spa en een binnenzwembad.
  • Giardino Mountain: Dit boetiekhotel is gelegen in het dorp Champfèr, op slechts enkele minuten van Sint-Moritz. Het hotel beschikt over 78 kamers en suites, drie restaurants, een spa en een buitenzwembad.
  • Waldhaus Sils: Dit historische hotel ligt in het nabijgelegen dorp Sils-Maria en beschikt over 140 kamers en suites, vijf restaurants, een spa en een buitenzwembad.
     

Dit zijn slechts enkele van de vele luxe hotels in Sint-Moritz, maar ze bieden een voorproefje van de weelderige accommodaties en voorzieningen die beschikbaar zijn in deze exclusieve bestemming. Als grote referentie van luxe, is Sint-Moritz zonder twijfel één van de meest chique skigebieden van de Zwitserse Alpen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...