Brussel - in luxe vertoeven in de hoofdstad

Brussel is de hoofdstad van België en is gelegen in het hart van Europa. Het is een levendige en kosmopolitische stad die bekend staat om zijn rijke geschiedenis, architectuur, cultuur, chocolade, bier en gastronomie.

Brussel is een multiculturele en meertalige stad gelegen in het centrum van het land. Brussel staat bekend om zijn prachtige architectuur, historische bezienswaardigheden, heerlijke keuken en hoge levenskwaliteit.

Enkele van de populairste attracties in Brussel zijn de Grote Markt, een UNESCO Werelderfgoed en een van de mooiste pleinen van Europa, het Atomium, een beroemd monument en museum, en de Manneken Pis, een klein standbeeld van een plassend jongetje dat een symbool van de stad is geworden.

Brussel staat ook bekend om zijn heerlijke eten, waaronder wafels, chocolade, friet en een verscheidenheid aan bieren. De stad heeft veel uitstekende restaurants, cafés en bars, waar je enkele van deze culinaire hoogstandjes kunt proeven.

Naast de toeristische attracties is Brussel een belangrijk centrum voor politiek, zaken en cultuur. Het is de thuisbasis van het hoofdkwartier van de Europese Unie en de NAVO, evenals talrijke musea, galerieën en theaters.

Enkele van de belangrijkste bezienswaardigheden in Brussel zijn onder meer de Grote Markt, het Atomium, het Koninklijk Paleis van Brussel, de Manneken Pis, de Sint-Michiels en Sint-Goedelekathedraal, en het Jubelpark.

Brussel is ook de thuisbasis van de Europese Unie, met het Europees Parlement, de Europese Commissie en de Raad van de Europese Unie allemaal gevestigd in de stad. Dit maakt Brussel tot een belangrijke politieke en diplomatieke hub in Europa.

Als je op zoek bent naar leuke luxe ervaringen in Brussel, zijn er veel mogelijkheden:

  • Bezoek de Koninklijke Serres van Laken: Deze prachtige serres zijn alleen geopend tijdens de lente en bieden een spectaculair uitzicht op de tuinen en het paleis van de koning.
  • Ga winkelen in de Louizalaan: Dit is een van de meest exclusieve winkelstraten van Brussel en biedt een breed scala aan designerboetieks en high-end merkwinkels.
  • Geniet van een spa-dag: Er zijn verschillende luxe spa'sin Brussel waar je kunt genieten van behandelingen zoals massages, gezichtsbehandelingen en hydrotherapie. Heerlijk ontspannen en genieten van diverse wellnessbehandelingen. Hier zijn enkele voorbeelden:
  • Aspria Brussels Royal La Rasante - Deze spa bevindt zich in een prachtig groen domein en biedt verschillende behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen, en lichaamsbehandelingen.
  • The Spa by Brussels Airlines - Deze spa bevindt zich in de luchthaven van Brussel en biedt verschillende behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen, en manicures
  • Le Châtelain Wellness - Deze spa bevindt zich in het Le Châtelain Hotel en biedt verschillende behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen, en lichaamsbehandelingen.
  • The SPA Brussels - Deze spa bevindt zich in het Hotel Brussels en biedt verschillende behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen, en manicures.
  • B-Spa - Deze spa bevindt zich in het Hilton Brussels Grand Place en biedt verschillende behandelingen, zoals massages, gezichtsbehandelingen, en lichaamsbehandelingen.


Dineren in een Michelin-sterrenrestaurant want Brussel heeft verschillende restaurants met Michelin-sterren, waaronder Comme Chez Soi, Bon-Bon, Le Chalet de la Forêt, Sea Grill, Bozar Brasserie, La Villa in the Sky en The Jane Brussels waar je kunt genieten van heerlijke gerechten in een luxe setting.

Verblijf in een vijfsterrenhotel: Brussel heeft een aantal prachtige vijfsterrenhotels waar je kunt genieten van uitstekende faciliteiten en service. Hier zijn 10 luxe hotels in Brussel, in willekeurige volgorde:

  • Hotel Amigo: Een 5-sterrenhotel in het historische hart van Brussel, op loopafstand van de Grote Markt en het Koninklijk Paleis.
  • The Hotel: Dit hotel ligt op de Louizalaan en biedt kamers met een panoramisch uitzicht op Brussel, evenals een spa en fitnessruimte.
  • Steigenberger Wiltcher s: Gelegen aan de chique Avenue Louise, biedt dit hotel elegante kamers en suites, een binnenzwembad en een spa.
  • Rocco Forte Hotel Amigo: Dit historische hotel, gelegen in een 16e-eeuws pand in het centrum van Brussel, biedt kamers en suites met een klassieke inrichting en moderne voorzieningen.
  • Warwick Brussels: Dit hotel ligt op een steenworp afstand van de Grote Markt en biedt kamers en suites met antieke meubels en modern comfort, evenals een fitnessruimte en sauna.
  • Sofitel Brussels Le Louise: Dit hotel biedt kamers en suites met een eigentijdse inrichting, een spa en fitnessruimte en een terras met uitzicht op de stad.
  • Conrad Brussels: Gelegen op de chique Louizalaan, biedt dit hotel kamers en suites met een moderne inrichting en luxe voorzieningen, waaronder een fitnessruimte en sauna.
  • Hotel Metropole Brussels: Dit historische hotel, gelegen in het hart van Brussel, biedt kamers en suites met een art nouveau-inrichting, een fitnessruimte en een gastronomisch restaurant.
  • Le Chatelain Hotel: Dit boutiquehotel, gelegen aan de Louizalaan, biedt kamers en suites met een eigentijdse inrichting, een fitnessruimte en een spa.
  • Brussels Marriott Hotel Grand Place: Dit hotel ligt op een steenworp afstand van de Grote Markt en biedt kamers en suites met moderne voorzieningen, waaronder een fitnessruimte en een gastronomisch restaurant.


Kortom Brussel heeft voor elk wat wils.

Of je nu geïnteresseerd bent in geschiedenis, architectuur, cultuur, eten, drinken of winkelen, er is altijd iets te beleven in de stad. 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...