Hoe u zich kunt vestigen in Singapore - Top dingen om te weten

Singapore heeft een van de hoogste woonkwaliteiten van andere Zuidoost-Aziatische landen. De ongerepte gebouwen, goed onderhouden straten, beminnelijke burgers en goed bestuur maken het een populaire keuze onder immigranten. Ondanks zijn kleine omvang is het ongetwijfeld een van de beste plekken van Azië om te wonen bij het meten van zijn economische, sociale, fysieke en politieke eigenschappen. Het lijdt geen twijfel dat veel buitenlanders ernaar verlangen om in deze stad te wonen om de cultuur te leren en met de mensen te communiceren.

Echter, vestigen in Singapore is relatief eenvoudig. Toch zijn er bepaalde gebruiken waar u misschien aan moet wennen, bijvoorbeeld wonen in appartementen in condo-stijl in plaats van huizen met één verdieping. Gelukkig hebben we enkele van de essentiële dingen geëvalueerd die u moet weten wanneer u zich vestigt in de beste stad van Azië.

Dit zijn de drie belangrijkste dingen waar u op moet letten voordat u verhuist om in de weelderige straten van Singapore te gaan wonen. Als u vroeger in grote huizen met twee tot drie verdiepingen woonde met een persoonlijke achtertuin en oprit, dan moet u misschien weten dat de vastgoedkosten in Singapore duur zijn vanwege het kleine landoppervlak. Zo wonen veel mensen in een appartement van HDB of Housing and Development Board.

Gelukkig bevinden deze gebouwen zich meestal in de buurt van MRT-stations, bushaltes en openbare instellingen voor uw gemak. Als u niet zeker weet waar u moet wonen voor langetermijnappartementen, kunt u altijd tijdelijke accommodaties proberen en zelfopslag gebruiken als u extra ruimte wilt. Bewaar uw bulkbezittingen zoals ongebruikte meubels en andere items.
Als je genoeg onderzoek doet, zul je merken dat er in het hele land verschillende serviceappartementen zijn. Ze bieden flexibele en handige woonruimtes die soms zelfs gratis schoonmaak voor uw appartementen bieden. Sommige hebben ingebouwde zwembaden, sportscholen en andere luxe faciliteiten. Singapore heeft een strikte arbeidswet die het vermogen van buitenlanders om in het land te werken regelt.

De regering geeft voorrang aan lokale burgers boven buitenlandse aanvragers. Daarom, als je naar het eiland komt om je te settelen, heb je een stabiele baan nodig voordat je verhuist. Verkrijg uw arbeidspas en andere noodzakelijke inloggegevens. Autoriteiten waken vaak over buitenlanders die het land binnenkomen op zoek naar werk terwijl ze een toeristenvisum gebruiken.

De beste manier om uw verblijf veilig te stellen, is door vooraf een baan te regelen. Solliciteer online of word ingezet vanuit uw bestaande bedrijf. Hoe dan ook, het is het beste om voorbereid naar Singapore te komen in plaats van te hopen op een kans. Doe je onderzoek goed, en je zult zien dat Singapore wordt bestempeld als een van de veiligste landen op het Aziatische continent.

De belangrijkste reden voor zulke lage criminaliteitscijfers is de strikte uitvoering van de wet door de stad. Ze zijn erg enthousiast over individuen die de regels en voorschriften van de stad overtreden. Als immigrant moet je op de hoogte zijn van de do'sen don'ts van het land om problemen met de autoriteiten te voorkomen. U wilt niet dat u uiteindelijk wordt gerepatrieerd met andere gevolgen die voor de rechtbank zijn uitgesloten. Je moet de regels van het land respecteren.

Als u bijvoorbeeld uw afval op straat gooit, kunt u voor een groot bedrag worden betrapt en een boete krijgen. Een verslag hiervan zal slecht reflecteren op uw referenties als u in de toekomst een permanente verblijfsvergunning wilt aanvragen. Je moet op de hoogte zijn van de regels en manier van leven van het land. Je moet je immers aanpassen aan de omgeving en niet andersom.

Over vestigen in Singapore

Het vestigen in Singapore kan een geweldige ervaring zijn, vanwege de unieke mix van culturen, talen, eten en de hoge levensstandaard. Voordat je naar Singapore verhuist, is het belangrijk om enkele basisaspecten te overwegen om je aanpassing aan je nieuwe leven soepel te laten verlopen:

  • Visa en werkvergunningen: Controleer de visumvereisten en zorg ervoor dat je over de juiste documentatie beschikt voordat je naar Singapore verhuist. Het werkvergunningssysteem in Singapore is gebaseerd op het type baan dat je hebt en je salaris. De meest voorkomende werkvergunningen zijn de Employment Pass, de S Pass en de Work Permit.

  • Huisvesting: De huisvestingskosten in Singapore kunnen hoog zijn, vooral in populaire expatgebieden. Je kunt kiezen uit verschillende soorten accommodaties, zoals HDB-flats, privéappartementen en condominiums. Het is belangrijk om een buurt te vinden die past bij jouw levensstijl en budget.

  • Onderwijs: Singapore heeft een uitstekend onderwijssysteem, met zowel openbare als internationale scholen. Internationale scholen kunnen duur zijn, dus houd rekening met de kosten bij het plannen van je verhuizing.

  • Gezondheidszorg: Singapore heeft een uitstekend gezondheidszorgsysteem met zowel openbare als privéziekenhuizen. Zorg ervoor dat je over een geschikte ziektekostenverzekering beschikt om eventuele medische kosten te dekken.

  • Belastingen: Het belastingstelsel in Singapore is relatief eenvoudig en progressief. Als expat zul je mogelijk belasting moeten betalen in zowel je thuisland als Singapore, afhankelijk van je persoonlijke situatie en de belastingverdragen tussen de landen. Raadpleeg een belastingadviseur om je te helpen met je belastingverplichtingen.

  • Cultuur en taal: Singapore is een multicultureel land met vier officiële talen: Engels, Maleis, Chinees en Tamil. Engels is de meest gesproken taal, maar het is nuttig om enige kennis van de andere talen op te doen. Verdiep je in de lokale cultuur en gebruiken om je aanpassing aan je nieuwe omgeving te vergemakkelijken.

  • Klimaat: Singapore heeft een tropisch klimaat met hoge temperaturen en luchtvochtigheid het hele jaar door. Bereid je voor op het warme weer en pas je garderobe en levensstijl dienovereenkomstig aan.

  • Vervoer: Singapore heeft een efficiënt openbaar vervoerssysteem, waaronder MRT (Mass Rapid Transit), bussen en taxi s. Het bezit van een auto kan duur zijn vanwege de hoge kosten voor certificaten van gerechtigdheid (COE) en andere belastingen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...