Logeer aan de Leie - unieke plekken - betoverend mooi.

De Leiestreek is een prachtige regio in Vlaanderen, die zich uitstrekt langs de rivier de Leie. Het omvat diverse gemeenten en steden. Deze regio staat bekend om zijn pittoreske landschappen, charmante dorpjes, en een rijke geschiedenis.

De streek is een ideale bestemming voor liefhebbers van natuur, kunst en cultuur. De rivier de Leie, ook bekend als de 'Gouden Rivier', heeft een prominente plek in het landschap en heeft vele schilders geïnspireerd. De streek is bezaaid met talrijke fiets- en wandelroutes, die je leiden door schilderachtige velden en bossen, langs de rivier, en naar charmante dorpjes.

De regio is ook bekend om zijn gastronomie. Er zijn talrijke restaurants en brasseries waar je kunt genieten van traditionele Vlaamse gerechten, en de streek heeft ook een sterke biercultuur met veel lokale brouwerijen en proeverijen. Het culturele aanbod in de Leiestreek is ook indrukwekkend. Er zijn diverse musea en kunstgalerijen die werken tentoonstellen van belangrijke Vlaamse kunstenaars.

De Leiestreek, een regio die reeds lang betovert door zijn pittoreske landschappen, is een parel van België die al vele decennia inspiratie biedt. De spiegeling van de wateroppervlakten creëert een magisch effect, wat de streek een haast sprookjesachtige sfeer geeft. Niet alleen kunt u genieten van het betoverende landschap, maar ook overnachten aan de waterkant. 

Een unieke ervaring is te vinden in het charmante Afsnee, waar u Hotel en Restaurant Nenuphar vindt. Dit idyllisch gelegen etablissement aan de Leie staat al lang bekend in de Gentse gastronomie. Nu biedt Nenuphar naast culinaire verwennerij de mogelijkheid om te verblijven in één van de acht exclusieve kamers, die allemaal uitgerust zijn met moderne gemakken. Het serene geluid van het kabbelende water in combinatie met het voortreffelijke eten, tilt uw verblijf naar een luxueuze ervaring.

Een andere geliefde locatie aan de Leie is Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem. Bekend om zijn steak tartaar 'à la minute', wijnkelder en de uitzonderlijke ligging aan de Leie, biedt deze plek voor ieder wat wils. Met 32 comfortabele kamers, elk met een unieke inrichting en uitgebreide voorzieningen, kunt u hier uitgebreid verblijven en de omgeving verkennen.

Bovendien zijn er in Sint-Martens-Latem Deurles Moment en La Clef des Champs te vinden. Beide bed and breakfasts bieden gasten een verblijf omringd door de natuur, met comfortabele kamers voorzien van de nodige faciliteiten. Ze kunnen zelfs fietsverhuur regelen voor gasten die de omgeving op twee wielen willen ontdekken.

In Drongen verwelkomt B&B Het Tijdloze Uur u in een volledig gerenoveerde Art-Deco villa aan de Leie, omgeven door een groene oase. De romantische sfeer gecombineerd met activiteiten zoals wandelen, fietsen of boottochten maakt uw verblijf compleet. Voor degenen die op zoek zijn naar iets echt bijzonders, is er de trendy en charmante Leiecabin in Sint-Martens-Leerne. Deze voormalige woonwagen, omgetoverd tot een luxe verblijf, biedt privétoegang tot een hottub en sauna, met uitzicht op de Leie.

Daarnaast zijn er nog de Leie Villa en Leie Villa 2 in Deurle. Deze luxe vakantiehuizen, ideaal voor grotere groepen of families, beschikken over alle benodigde faciliteiten. to preserve the conversation’s readability. Beide villa's bieden een prachtig uitzicht op de rivier de Leie, met hun uitnodigende, stijlvolle interieur en ruime buitenruimtes. De woningen zijn ideaal voor het houden van een ontspannen vakantie, compleet met wandel- en fietstochten, en het verkennen van het rijke culturele erfgoed van de Leiestreek.

Het schilderachtige landschap van de Leiestreek heeft sinds de 19e eeuw vele kunstenaars geïnspireerd, waaronder de Latemse School, een groep kunstenaars die bekend stond om hun voorliefde voor de natuurlijke schoonheid van de regio. Kunstliefhebbers kunnen het Museum Dhondt-Dhaenens bezoeken om het werk van deze artiesten te bewonderen, of de kunstgalerijen en ateliers die verspreid zijn over de regio.

Naast de natuurlijke en culturele rijkdom, is de Leiestreek ook een hotspot voor culinaire liefhebbers. De regio staat bekend om zijn uitstekende gastronomie, waarin het beste van de Belgische keuken wordt benadrukt. Fijnproevers kunnen genieten van de seizoensgebonden specialiteiten in de vele restaurants langs de rivier, terwijl ze genieten van het panoramisch uitzicht op de Leie.

De Leiestreek biedt daarnaast ook tal van activiteiten om te genieten van de buitenlucht. Wandelen, fietsen, boottochten op de rivier... er zijn talloze mogelijkheden om de streek te verkennen en te genieten van de natuurlijke schoonheid. Veel van de hierboven genoemde accommodaties bieden huurfietsen aan, zodat gasten het landschap in hun eigen tempo kunnen ontdekken.

Dus of u nu op zoek bent naar een romantisch uitje, een ontspannende vakantie of een actieve verkenning van de natuur, de Leiestreek heeft het allemaal. Ontdek de charmante accommodaties aan de Leie, de rijke kunstgeschiedenis, de heerlijke gastronomie en de adembenemende natuurlijke schoonheid van deze unieke Belgische regio.

Verblijven aan de Leie in Deurle

  • Hotel en Restaurant Nenuphar in Afsnee: Gelegen aan de Leie in het schilderachtige dorp Afsnee, dit hotel en restaurant is al lang een bekende naam in de Gentse gastronomie. Nenuphar biedt nu ook de mogelijkheid om te overnachten in een van hun acht exclusieve kamers. Elk van deze kamers is uitgerust met moderne faciliteiten zoals wifi, airconditioning, een minibar, een koffiezetapparaat en een flatscreen tv. Bovendien bieden de kamers uitzicht op de Leie en bevatten ze een minibar met een breed scala aan drankjes, waardoor gasten verzekerd zijn van een luxueuze ervaring. - www.hotel-restaurant-nenuphar.be - tlf.: 09/221.22.32
  • Auberge du Pêcheur in Sint-Martens-Latem: Gelegen aan de geliefde Leie, dit etablissement staat bekend om zijn steak tartaar 'à la minute', zijn wijnkelder en de mogelijkheid om een boot aan te leggen aan hun eigen steiger. Auberge du Pêcheur biedt ook 32 comfortabele kamers met een uniek karakter en diverse mogelijkheden voor gasten, van dineren tot vespatochten. - www.auberge-du-pecheur.be - tlf.: 09/282.31.44
  • Deurles Moment en La Clef des Champs in Sint-Martens-Latem: Deze bed and breakfasts, uitgerust met moderne faciliteiten zoals gratis wifi en flatscreen tv s, bieden fietsverhuur aan voor hun gasten. Dit stelt bezoekers in staat om de schilderachtige omgeving in hun eigen tempo te verkennen. - www.deurlesmoment.be - tlf.: 0474/59.13.40
  • B&B Het Tijdloze Uur in Drongen: Gevestigd in een recent gerenoveerde Art-Deco villa, biedt deze B&B een idyllisch verblijf in een groene oase aan de Leie.  - www.hettijdlozeuur.be - tlf.: 0485/82.77.15
  • Leiecabin in Sint-Martens-Leerne: Een unieke ervaring wacht gasten in deze charmante, oorspronkelijk een woonwagen, omgebouwd tot een luxe verblijf. - www.leiecabin.be
  • Leie Villa en Leie Villa 2 in Deurle: Deze vakantiehuizen zijn ideaal voor grote groepen of families. Ze zijn uitgerust met meerdere slaapkamers en badkamers, volledig uitgeruste keukens en ruime woonkamers. Gasten kunnen ook gebruik maken van de beschikbare fietsen om de omgeving te verkennen. - www.leievilla.be - - tlf.: 0478/39.25.35

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...