Emilio Pucci begint aan een nieuwe reis in Capri

Emilio Pucci begint aan een nieuwe reis in Capri

Een nieuwe reis is hoe Camille Miceli, artistiek directeur van Pucci, de frisse richting van het Florentijnse Huis definieert. Met grafische prints en knallende kleuren belichaamt de nieuwe garderobe een levensstijl die levendigheid viert met onnavolgbare Italiaanse verfijning en stijl.

De eerste bestemming op de nieuwe reis is „La Grotta Azzura” op het eiland Capri, een vakantieoord dat het Maison en zijn oprichter dierbaar is. Elk stuk in de collectie roept deze Italiaanse bestemming op die synoniem staat voor festiviteiten, felle kleuren, levensvreugde en Italiaanse Dolce Vita. De garderobe herziet iconische Pucci-creaties die zijn herwerkt in patchwork of allesomvattende vergrote of verkleinde patronen.

Geometrico, Girandole, Marmo, Iride, Fagiano, Rombi, Dalia en Pesci drukken een ontwerpproces uit dat de imperfectie van handgemaakt respecteert en de poëzie van de originele ontwerpen herstelt. De materialen - katoenen voile, zijden chiffon, boor, stretch jersey of handdoek - verheffen kaftans en kimono's en onthullen eenvoud in verfijning.

Accessoires zijn even vrolijk met geweven stro of canvas draagtassen van twee materialen gemaakt van upcycled vintage sjaals, plus torenhoge kleurrijke accessoires met sleehak en oversized oorringen. Games dragen ook bij aan het plezier, met backgammon, strandkussens en speelkaarten.

De vrolijke aanpak wordt onderstreept door een kenmerkend detail in een knipoog naar de oorsprong van het Huis, een nieuw logo geïnspireerd op het logo „Capri Sport” uit 1953 uit de archieven. De verweven dubbele vis, gevormd als een emblematische Pucci „P”, is geweven in een riemgesp, een paar wiggen of sandalen met houten zolen, of verwerkt op hoodies, truien en omgevormd tot een enkele oorbel.

De nieuwe stukken bedacht door Camille Miceli combineren een ultra-eigentijdse manier van kleden die zowel de intensiteit van het moment als Pucci's rijke erfgoed viert.