Ontdek de top zomerbestemmingen - mooiste stranden van Europa

In Europa tref je enkele van de mooiste stranden om deze zomer volop te genieten van de zon. Met duizenden reizigers die er hun favoriete bestemmingen vinden, vormen deze stranden een oase van rust en schoonheid. Of je nu houdt van fijn zand, kristalhelder water, een eeuwige zomer, wilde stranden, verborgen oorden of vakantieresorts, Europa heeft het allemaal.

In de ranking van de meest populaire stranden in Europa, springt één land eruit: Spanje. Een derde van de meest geliefde stranden in Europa bevindt zich in dit zonovergoten land. Op Mallorca, een van de Balearen, ligt het hoogst aangeschreven strand: Torrent de Pareis. Dit afgelegen strand, omringd door kliffen, is de ideale locatie voor vakantiegangers die op zoek zijn naar wilde landschappen en rust. Het is toegankelijk via een 9 kilometer lange wandelroute of per boot.

Maar ook Italië weet vakantiegangers te bekoren met zijn prachtige stranden. Twee op Sardinië, een op Sicilië en een op het vasteland trekken tal van bezoekers. Zo is er de adembenemende inham van Tonnarella dell’Uzzo in Sicilië en Spiaggia Rosa, een van de mooiste roze zandstranden ter wereld.

De populariteit van de zuidelijke stranden van Europa is duidelijk in de ranking. Spanje en Italië voeren de lijst aan, maar ook Portugal, Griekenland en Frankrijk vallen in de smaak bij strandliefhebbers. Uit deze lijst blijkt dat vakantiegangers een uitgesproken voorkeur hebben voor wilde, meer geïsoleerde stranden.

Zo heeft Portugal het prachtige Bordeira-strand en Praia Nova in de Algarve. In Spanje vind je onder andere het Amio-strand in Cantabria, het eerder genoemde Torrent de Pareis op Mallorca, het As Catedrais-strand in Galicië en de prachtige stranden Cala Granadella en Cala Moraig aan de Costa Blanca. In Italië is er het Pelosa-strand op Sardinië, het Spiaggia Rosa op het eiland Budelli, en Monterosso al Mare in Ligurië. Op Sicilië ligt Cala Tonnarella dell'Uzzo. Griekenland heeft de prachtige stranden Sykia op het eiland Milos en Kriaritsi in Sithonia. En tot slot is er Ostriconi-strand in het noorden van Corsica, Frankrijk. Elk van deze stranden biedt een unieke mix van schoonheid, rust en avontuur, ideaal voor de perfecte zomervakantie.

  • Portugal

    • Bordeira-strand, Algarve is een echte parel van de Atlantische kust. Met zijn kilometerslange, ongerepte zand en adembenemende uitzicht op de oceaan is het een waar paradijs voor natuurliefhebbers en avonturiers. Gelegen aan de rand van het dorp Carrapateira, is Bordeira een van de meest rustige en serene stranden van de Algarve. Ondanks zijn afgelegen ligging is het makkelijk bereikbaar met de auto, waardoor het een populaire bestemming is voor zowel lokale bewoners als toeristen. Het strand wordt geflankeerd door indrukwekkende duinen, die tot de hoogste in Portugal behoren. Deze zandduinen zijn continu in beweging door de wind, waardoor het landschap voortdurend verandert en een gevoel van dynamiek en leven geeft aan de plaats. Wat Bordeira echt uniek maakt, zijn de uitstekende surfomstandigheden. Met consistente golven het hele jaar door is het een favoriete plek voor surfers van alle niveaus. Of je nu een beginner bent die zijn eerste lessen neemt, of een ervaren surfer op zoek naar de volgende grote golf, Bordeira heeft het allemaal. Maar je hoeft geen surfer te zijn om van Bordeira te genieten. Het uitgestrekte zand biedt voldoende ruimte voor allerlei strandactiviteiten, zoals vliegeren, voetbal, of gewoon ontspannen met een goed boek. Bij laag tij ontstaan er aan de rand van het strand verschillende getijdenpoelen, waar kinderen (en volwassenen!) de lokale zeeleven kunnen ontdekken. De omringende kliffen bieden spectaculaire wandelmogelijkheden, met uitzichtpunten die een panoramisch uitzicht bieden over het hele strand en de omliggende kustlijn. Vergeet niet om je camera mee te nemen voor onvergetelijke foto'svan de zonsondergang!
    • Praia Nova, Lagoa, Algarve is een verborgen schat aan de zuidelijke kust. Weggestopt tussen hoge, ruige kliffen, biedt het een rustig toevluchtsoord weg van de drukkere, toeristische stranden van de regio. Als je Praia Nova bezoekt, voel je je meteen alsof je een geheim paradijs hebt ontdekt. De toegang tot het strand is via een smalle, steile trap die in de klif is uitgehouwen. Hoewel de afdaling misschien wat moeilijk is, wordt je inspanning ruimschoots beloond als je eindelijk het zachte zand onder je voeten voelt. Het strand zelf is een prachtig stuk ongerept zand, omgeven door indrukwekkende kliffen van oranje en rood zandsteen. Het contrast van de warme kleuren van de kliffen met het glinsterende blauw van de oceaan creëert een visueel spektakel dat niet te evenaren is. Het kristalheldere water bij Praia Nova is onweerstaanbaar. Het is verrassend koel en verfrissend, ideaal om te zwemmen en snorkelen. Op rustige dagen kan je de kleurrijke zeeleven dicht bij de kust zien, met inbegrip van verschillende soorten vissen en soms zelfs dolfijnen. Een ander kenmerk dat Praia Nova bijzonder maakt, is de serene atmosfeer. Hoewel het tijdens de zomermaanden populairder is, behoudt het strand altijd een gevoel van rust en ontspanning. Het is een plek waar je gemakkelijk de hele dag kunt doorbrengen, luisterend naar het geluid van de golven en genietend van de warme Portugese zon. Maar het hoogtepunt van een bezoek aan Praia Nova moet wel de zonsondergang zijn. Als de zon begint te zakken, wordt de lucht gevuld met schakeringen van roze, oranje en paars, die de kliffen en de oceaan in een prachtig licht baden. Het is een moment van pure magie, een perfect einde van een perfecte dag op een van de meest bijzondere stranden van de Algarve.
  • Spanje

    • Amio-strand, Cantabria is een verborgen parel die een wereld weg is van de drukke resorts die men vaak associeert met Spaanse strandvakanties. Dit rustieke en serene strand belooft een ontsnapping naar de natuur, waar je kunt genieten van de rust van de Cantabrische Zee, omringd door het weelderige groen van de heuvels. In tegenstelling tot veel van de meer commerciële stranden, heeft Amio zijn authentieke en rustieke charme behouden. De ongerepte natuurlijke schoonheid van de omgeving wordt nog versterkt door het gebrek aan grootschalige toeristische ontwikkeling. Het is een plek waar je kunt ontspannen in het zand, luisterend naar de kalmerende geluiden van de golven, met niets dan de natuur als je metgezel. Het landschap rondom Amio is werkelijk adembenemend. Aan de ene kant strekt het strand zich uit tot de horizon, met de glinsterende Cantabrische Zee die de lucht ontmoet. Aan de andere kant zijn er glooiende groene heuvels, die een prachtig contrast vormen met het azuurblauwe water. Een van de kenmerken die het Amio-strand zo speciaal maken, is de kalme en rustige sfeer die er heerst. Het strand wordt zelden druk, zelfs niet in het hoogseizoen, wat het een ideale plek maakt voor diegenen die op zoek zijn naar rust en ontspanning. Amio is ook een geweldige plek voor natuurliefhebbers. Het omringende platteland is een paradijs voor wandelaars, met vele paden die door de heuvels slingeren. Tijdens deze wandelingen kun je genieten van een spectaculair uitzicht op de zee en de weelderige groene landschappen van Cantabria. De Cantabrische Zee zelf is helder en uitnodigend, perfect voor een verfrissende duik. Het water is verrassend schoon, dankzij de afgelegen ligging van het strand en het gebrek aan grote steden in de buurt.
    • Torrent de Pareis, Mallorca is een unieke bestemming die een gevoel van avontuur en vrede belooft. Weggestopt tussen indrukwekkende kalkstenen kliffen en de sprankelende Middellandse Zee, biedt dit afgelegen strand een ongeëvenaarde natuurlijke schoonheid die de moeite van het bereiken waard is. Het bereiken van Torrent de Pareis is op zich al een avontuur. Het strand is alleen toegankelijk via een uitdagende wandelroute van ongeveer 9 kilometer of per boot. Terwijl je je een weg baant door de rotsachtige paden, word je getrakteerd op panoramische uitzichten op de blauwe zee, de weelderige vegetatie en de spectaculaire kloof die zich uitstrekt in de verte. Eenmaal aangekomen, wordt je verwelkomd door een serene oase van rust. Omgeven door torenhoge kliffen, is het strand een stille enclave ver weg van de drukte van de meer populaire bestemmingen op het eiland. Het zand is fijn en licht gekleurd, wat mooi contrasteert met het kristalheldere water van de zee. Torrent de Pareis is niet alleen populair bij zonaanbidders, maar ook bij liefhebbers van de natuur. De omliggende kliffen huisvesten een verscheidenheid aan planten en dieren, waaronder verschillende zeldzame vogelsoorten. Het is ook een uitstekende plek om te snorkelen, met een levendig onderwaterleven dat op je wacht om ontdekt te worden. Het water zelf is helder en uitnodigend, met een kalme zee die ideaal is voor een rustige duik. Het is ook een perfecte plek om te ontspannen en de wereld voorbij te laten gaan, met de geluiden van de golven en de roep van de vogels als je enige gezelschap. De rust en sereniteit van Torrent de Pareis worden alleen onderbroken door de adembenemende zonsondergangen. Terwijl de zon ondergaat, wordt de lucht gevuld met warme tinten van roze en oranje, die de kliffen en de zee in een magisch licht baden. Het is een spectaculaire manier om de dag te eindigen en een herinnering die je nog lang bij zal blijven.
    • As Catedrais-strand, Galicië is een opmerkelijk natuurlijk wonder gelegen aan de kust van Galicië. Dit unieke strand staat bekend om zijn indrukwekkende rotsformaties, die sterk doen denken aan de bogen en pilaren van gotische kathedralen. Het strand, formeel bekend als 'Praia de Augas Santas', onthult zijn ware schoonheid bij eb. De terugtrekkende getijden onthullen een uitgestrekt landschap van zand, waar reusachtige rotsformaties oprijzen. Deze formaties zijn door de eeuwen heen gebeeldhouwd door wind en water, en hebben boogvormige structuren en verticale pilaren gecreëerd die herinneren aan de interieurs van grootse kathedralen. Bij het lopen onder deze natuurlijke bogen voelt men zich vaak overweldigd door de grootsheid van de formaties en de kracht van de natuur die ze heeft gecreëerd. De reflectie van het licht op de natte zandoppervlakken creëert ook vaak de illusie van gebrandschilderd glas, wat bijdraagt aan de gelijkenis met een kathedraal. Naast de kathedraalachtige rotsen heeft As Catedrais nog veel meer te bieden. Het heldere, blauwgroene water van de Atlantische Oceaan is verfrissend en uitnodigend, terwijl het gouden zand perfect is voor zonnebaden en picknicken. Het strand wordt ook omringd door kliffen, waar je een adembenemend uitzicht hebt op de oceaan en de rotsformaties beneden. Hoewel de unieke schoonheid van As Catedrais het tot een populaire toeristische bestemming heeft gemaakt, behoudt het strand nog steeds een gevoel van rust en sereniteit. De geluiden van de golven die tegen de rotsen slaan en de roep van de zeevogels boven het hoofd dragen bij aan de sfeer van vreedzame isolatie. Bovendien is As Catedrais een fantastische plek om het rijke zeeleven van de Atlantische Oceaan te ontdekken. Bij laag water vormen zich getijdenpoeltjes in de rotsen, waar een verscheidenheid aan zeedieren, zoals krabben, zeesterren en kleine vissen, te zien zijn.
    • Cala Granadella en Cala Moraig, beide gelegen aan de zonovergoten Costa Blanca, zijn twee pittoreske baaien die bekend staan om hun kristalheldere water en prachtige witte zandstranden. Deze verborgen schatten, genesteld tussen ruige kliffen en weelderige vegetatie, zijn ware paradijzen voor zowel zonnekloppers als onderwateravonturiers. Cala Granadella is een schilderachtige inham, omgeven door groene pijnbomen en steile kalksteenkliffen. Het strand zelf bestaat uit kleine kiezels en zand, dat zich uitstrekt tot in het heldere turkooizen water. De afgelegen ligging en de natuurlijke schoonheid maken het tot een perfecte plek voor rust en ontspanning. Maar het echte hoogtepunt van Cala Granadella is de onderwaterwereld. Het heldere, ondiepe water en de overvloed aan zeeleven maken het tot een populaire plek voor snorkelen en duiken. Cala Moraig, gelegen in de gemeente Benitachell, biedt evenzeer een betoverende ervaring. Ook hier worden bezoekers getrakteerd op een prachtig zandstrand, omgeven door imposante kliffen. Wat Cala Moraig bijzonder maakt, is echter de aanwezigheid van een indrukwekkende onderwatergrot. Duikers en snorkelaars worden aangetrokken tot deze grot, die een uniek onderwaterlandschap biedt met een verscheidenheid aan zeeleven. Beide baaien staan bekend om hun buitengewone biodiversiteit. In de heldere wateren rond Cala Granadella en Cala Moraig kun je allerlei soorten kleurrijke vis, octopus, zeesterren en zelfs af en toe een zeeschildpad tegenkomen. Het zachte, kalme water en de zachte zeebodem maken het ook gemakkelijk om te zwemmen en te snorkelen, zelfs voor beginners. Naast hun wateractiviteiten bieden beide baaien ook enkele prachtige wandelroutes langs de kustlijn. Deze paden leiden je door het mediterrane landschap, met een adembenemend uitzicht op de blauwe zee en de omringende kliffen. Het is duidelijk dat Cala Granadella en Cala Moraig niet alleen zijn ontworpen voor strandliefhebbers, maar ook voor degenen die willen genieten van de rijke natuur en het onderwaterleven.
  • Italië

    • Pelosa-strand, Sardinië is een iconisch en betoverend strand dat wereldwijd bekend staat om zijn ongeëvenaarde schoonheid. Het is niet moeilijk te zien waarom dit strand zo geliefd is. Met zijn witte, fijnkorrelige zand, kristalhelder turquoise water, en de schilderachtige wachttoren die waakt over het strand, lijkt het Pelosa-strand rechtstreeks uit een droom te komen. Dit strand, gelegen aan de noordwestelijke punt van Sardinië in de gemeente Stintino, strekt zich uit over een oppervlakte van ongeveer 300 meter en is omgeven door een ondiepe zee, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen. Het turquoise water van Pelosa is bijna transparant en is zo helder dat je gemakkelijk de zeebodem kunt zien, wat het tot een uitstekende plek maakt voor snorkelen en zwemmen. Het meest kenmerkende kenmerk van het strand is de Aragonese toren, Torre della Pelosa, die dateert uit de late 16e eeuw. Deze oude wachttoren, gebouwd op het kleine eiland voor de kust, voegt een vleugje historische charme toe aan de natuurlijke schoonheid van het gebied. De toren is toegankelijk via een smalle strook zand tijdens eb, en biedt een indrukwekkend uitzicht op het strand en de omringende zee. Maar de aantrekkingskracht van het Pelosa-strand gaat verder dan zijn prachtige uiterlijk. Het gebied is ook een habitat voor een rijke variëteit aan zeedieren en planten, waardoor het een populaire plek is voor duiken en snorkelen. Bovendien is het strand omgeven door een natuurreservaat, waar je kunt genieten van de ongerepte mediterrane vegetatie en het prachtige landschap. De faciliteiten op het Pelosa-strand zijn ook goed ontwikkeld, met ligstoelen en parasols beschikbaar voor verhuur, en een aantal bars en restaurants in de buurt waar je kunt genieten van de lokale keuken.
    • Spiaggia Rosa, eiland Budelli, Sardinië is een van de meest unieke en adembenemende stranden ter wereld. Het is vooral bekend om zijn ongebruikelijke roze zand, dat het strand een buitenaards en betoverend uiterlijk geeft. De oorsprong van de roze kleur van Spiaggia Rosa is even fascinerend als het strand zelf. Het roze zand is eigenlijk te danken aan de aanwezigheid van minuscule fragmenten van koralen en schelpen, die met de tijd zijn verpulverd en vermengd met het zand. Vooral de rode koralen van de Middellandse Zee, ook bekend als het 'goud van de zee', dragen bij aan de roze kleur. Het unieke uiterlijk van Spiaggia Rosa wordt versterkt door het heldere turquoise water van de zee en de omringende groene vegetatie, waardoor een opvallend contrast ontstaat dat je nergens anders in de wereld vindt. Dit maakt Spiaggia Rosa tot een van de meest fotogenieke plekken ter wereld, en het heeft terecht zijn plaats verdiend op de lijst van meest verbazingwekkende natuurwonderen. Het is echter belangrijk om te vermelden dat Spiaggia Rosa nu beschermd gebied is en het bezoekers niet langer is toegestaan om op het strand te lopen of te baden in de zee om het delicate ecosysteem van het gebied te behouden. Ondanks deze beperkingen is het echter nog steeds mogelijk om het prachtige uitzicht op Spiaggia Rosa te bewonderen vanaf speciaal daarvoor aangelegde uitkijkpunten of vanaf de zee. Hoewel Spiaggia Rosa niet langer toegankelijk is voor het publiek, blijft het een van de meest opmerkelijke natuurlijke attracties van Sardinië en een symbool van de ongerepte en betoverende schoonheid van de Middellandse Zee.
    • Cala Tonnarella dell'Uzzo, San Vito lo Capo, Sicilië is een van de mooiste verborgen schatten van Sicilië, Italië. Gelegen nabij het stadje San Vito lo Capo in een afgelegen baai, is dit strand een hemelse plek van rust en vrede. Verscholen tussen de rotsen en omgeven door een weelderige mediterrane vegetatie, heeft Cala Tonnarella dell'Uzzo een onmiskenbare wilde charme. Het strand is te bereiken via een pad door het natuurreservaat Riserva dello Zingaro, hetgeen bijdraagt aan het avontuur en de exclusiviteit van de ervaring. Het kristalheldere water van Cala Tonnarella dell'Uzzo is een van zijn meest opvallende kenmerken. De ondiepe, turquoise zee is helder en uitnodigend, en perfect voor zwemmen en snorkelen. Het is geen uitzondering om een kleurrijke verscheidenheid aan vissen en andere zeedieren te zien, wat een extra aantrekkingskracht is voor natuurliefhebbers en onderwaterenthousiastelingen. Het strand zelf is bedekt met fijn, lichtgekleurd zand dat zachtjes afdaalt naar de zee, waardoor het ideaal is voor gezinnen met kinderen. Het afgelegen karakter van het strand betekent ook dat het nooit overbevolkt is, waardoor bezoekers in alle rust en privacy kunnen ontspannen.
    • Monterosso al Mare, Ligurië is het grootste en meest levendige strand van de beroemde Cinque Terre. Deze prachtige kustplaats is populair bij toeristen vanwege zijn brede zandstranden, helderblauwe wateren en pittoreske omgeving. Een van de kenmerken die Monterosso al Mare onderscheiden van de andere steden van Cinque Terre, is zijn grootte. Terwijl de meeste andere stranden in het gebied vrij klein zijn en voornamelijk bestaan uit rotsen en kiezels, heeft Monterosso een lang, breed zandstrand dat ideaal is voor zonnebaden en watersporten zoals zwemmen en kajakken. Monterosso al Mare is ook het meest levendige strand van de Cinque Terre, met tal van restaurants, bars en winkels die de promenade omzomen. De lokale keuken is heerlijk, met veel verse zeevruchten en beroemde Ligurische specialiteiten zoals pesto. Het strand wordt omlijst door kleurrijke huizen en oude gebouwen, waaronder het historische klooster van Monterosso en het standbeeld van de Reus, een indrukwekkende bezienswaardigheid die uitkijkt over de zee. Deze combinatie van natuurlijke schoonheid en historische charme draagt bij aan de aantrekkelijkheid van Monterosso al Mare. Voor gezinnen is Monterosso al Mare een uitstekende bestemming. Niet alleen is er genoeg ruimte op het strand voor kinderen om te spelen, maar er zijn ook verschillende speeltuinen en een veilige zwemzone. Bovendien zijn er tal van familievriendelijke accommodaties en eetgelegenheden in de stad.
  • Griekenland

    • Sykia-strand, eiland Milos is een natuurwonder dat zich onderscheidt door zijn opvallende rotsformaties en helderblauwe water. Dit unieke strand, dat een onuitwisbare indruk achterlaat bij iedereen die het bezoekt, is een oase van natuurlijke schoonheid en rust. Een van de meest opvallende kenmerken van Sykia Beach is zijn spectaculaire natuurlijke grot, die in de loop van duizenden jaren door de erosie van wind en water is gevormd. Het dak van deze grot is gedeeltelijk ingestort, wat resulteert in een natuurlijk 'dakraam' dat een dramatisch spel van licht en schaduw creëert. De rotsen rondom het strand zijn van vulkanische oorsprong en hebben een reeks opvallende kleuren - van roze en rood tot zwart en wit - die bijdragen aan het buitenaardse landschap. Deze rotsen vormen een fascinerende achtergrond voor het kristalheldere, turquoise water van het strand. Het water bij Sykia Beach is rustig en uitnodigend, waardoor het een ideale plek is voor zwemmen en snorkelen. De zeebodem is bedekt met kleurrijke kiezels en de onderwaterwereld is rijk aan zeeleven, waaronder veel soorten vissen en schelpdieren. Sykia Beach is ook een geweldige plek om te zonnebaden. Hoewel er weinig schaduw is, biedt het warme zand een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van het adembenemende uitzicht. Ondanks zijn schoonheid is Sykia Beach vaak minder druk dan andere stranden op Milos, vooral vanwege het feit dat het alleen per boot bereikbaar is. Dit draagt bij aan de rust en sereniteit van de plek en maakt het een ideale bestemming voor diegenen die op zoek zijn naar een stukje ongerepte paradijs.
    • Kriaritsi-strand, Sithonia is een geliefde bestemming voor zowel lokale bevolking als toeristen. Dit prachtige strand staat bekend om zijn fijne, witte zand, kristalhelder water en het prachtige contrast tussen de azuurblauwe zee en het omliggende groene landschap. Het zand van Kriaritsi Beach is opvallend wit en fijn, wat bijdraagt aan het idyllische karakter van het strand. Het is een genot om blootsvoets op het zand te lopen, of om gewoon te ontspannen en van de zon te genieten terwijl je uitkijkt over de zee. Het water van Kriaritsi Beach is opvallend helder, met tinten die variëren van diepblauw tot turkoois. Dit heldere water, gecombineerd met de algemene netheid van het strand, maakt Kriaritsi tot een favoriete plek voor zwemmen en snorkelen. Er is een grote diversiteit aan zeeleven te vinden langs de rotsachtige delen van de kustlijn, waardoor snorkelaars veel te ontdekken hebben. Wat Kriaritsi Beach echt onderscheidt, is het adembenemende landschap. Het strand ligt in een baai omgeven door groene heuvels, die een schilderachtig contrast vormen met het blauw van de zee. Deze combinatie van groen en blauw creëert een rustgevende en vredige sfeer die uniek is voor Kriaritsi. Ondanks de populariteit bij toeristen, is Kriaritsi Beach erin geslaagd om zijn natuurlijke schoonheid en rust te behouden. Er zijn geen grote resorts of drukke strandbars, wat bijdraagt aan het gevoel van rust en ontspanning.
  • Frankrijk

    • Ostriconi-strand, Noord-Corsica is een ongerept juweel van natuurlijke schoonheid. Het strand maakt deel uit van een natuurreservaat, waardoor het zijn wilde en ongetemde charme heeft weten te behouden. Met zijn prachtige omgeving van bergen en weelderige vegetatie biedt Ostriconi een unieke en serene omgeving waar bezoekers volledig kunnen ontspannen en de pracht van de natuur kunnen bewonderen. Het zand van Ostriconi Beach is zacht en goudkleurig, wat bijdraagt aan de warme en uitnodigende sfeer van het strand. Het strand is omzoomd door duinen, waardoor het gevoel van afzondering en rust nog versterkt wordt. Het water bij Ostriconi Beach is kristalhelder en heeft een verfrissende turkooise tint. De helderheid van het water maakt het een ideale plek voor snorkelen en zwemmen, met veel kansen om een glimp op te vangen van het rijke onderwaterleven van het gebied. Maar wat Ostriconi Beach echt onderscheidt, is de adembenemende omgeving. Het strand ligt aan de voet van een bergketen en is omringd door weelderige vegetatie. Deze natuurlijke omgeving geeft het strand een rustige en serene sfeer, waardoor het een perfecte plek is om te ontspannen en te ontsnappen aan de drukte van het dagelijks leven. In aanvulling op zijn natuurlijke schoonheid, biedt Ostriconi Beach een scala aan activiteiten voor de avontuurlijke bezoeker. Wandelpaden leiden door het omringende landschap, bieden een prachtig uitzicht over het strand en de omliggende bergen. Er zijn ook mogelijkheden voor kitesurfen en windsurfen voor degenen die wat actie zoeken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...