Luxe treinreis door Schotland - de Belmond Royal Scotsman

In de adembenemende landschappen van Schotland rijdt een trein die de essentie van luxe en comfort belichaamt - de Belmond Royal Scotsman. Deze slaaptrein, die de grandeur van het verleden combineert met het comfort van het heden, biedt reizigers een ongeëvenaarde ervaring van het verkennen van de Schotse Hooglanden.

De Belmond Royal Scotsman is meer dan een vervoermiddel; het is een rijdend hotel dat de elegantie van het verleden en de verfijning van het heden combineert. De trein, die plaats biedt aan slechts 40 gasten, zorgt voor een intieme en exclusieve ervaring. De reis aan boord van deze trein is een van die momenten die je doet knijpen in je arm om te controleren of je niet droomt.

De accommodatie aan boord van de Belmond Royal Scotsman is ontworpen met een oog voor detail en comfort. De trein biedt verschillende soorten cabines, waaronder Grand Suites, Twin Cabins, Single Cabins en Double Cabins. Elke cabine is een toevluchtsoord van comfort, met weelderige bedden, gecontroleerde verwarming en een scala aan luxe voorzieningen. De Grand Suites, die een symfonie van Schotse traditie en hedendaagse luxe zijn, bieden een persoonlijke butlerservice, verwennerijen in de cabine, privé-eetgelegenheden op aanvraag, en nog veel meer.

Een van de hoogtepunten van de reis aan boord van de Belmond Royal Scotsman is ongetwijfeld de culinaire ervaring. De trein beschikt over twee eetwagens, Raven en Swift, waar elke maaltijd een viering is van uitzonderlijke Schotse ingrediënten. Van het ontbijt tot het diner, de selectie van gerechten is ontworpen om de smaakpapillen van de gasten te prikkelen. Bovendien biedt de trein een ongelooflijke selectie van hete dranken, 30 fijne wijnen, likeuren en malt whisky's om de maaltijden te begeleiden.

Voor degenen die op zoek zijn naar ontspanning en verjonging, biedt de Belmond Royal Scotsman een unieke spa-ervaring aan boord. De Dior Spa Royal Scotsman, de enige spa op rails, biedt gasten de kans om te genieten van hoogland-geïnspireerde en ontspannende schoonheidsrituelen terwijl de trein door de indrukwekkende pieken en dramatische valleien van Schotland rijdt.

De Belmond Royal Scotsman biedt ook een scala aan reizen die zijn ontworpen om de gasten de kans te geven de wonderen van Schotland te verkennen. Een van de meest opmerkelijke reizen is 'A Taste of Scotland with Tom Kitchin', een tweedaagse reis door de Schotse Hooglanden, gehost door chef-kok Tom Kitchin. Deze reis omvat een scala aan activiteiten en ervaringen, waaronder een wijnmeesterklas, een exclusief bezoek aan het Rothiemurchus Estate, en een trip naar de Benromach Distillery.

De Belmond Royal Scotsman is meer dan een treinreis; het is een ervaring die de zintuigen prikkelt en de geest verrijkt. Het is een reis door het hart van Schotland, waarbij elke bocht in het spoor een nieuw avontuur onthult.

De reis aan boord van de Belmond Royal Scotsman begint zodra je aan boord stapt. De trein, die de grandeur van het verleden combineert met het comfort van het heden, is ontworpen om een gevoel van tijdloze elegantie te creëren. De interieurs zijn rijkelijk ingericht met mahoniehouten lambrisering en erfgoed tartan meubels, die een warm welkom bieden na een dag vol buitenactiviteiten in de Schotse Hooglanden.

De Grand Suites zijn een symfonie van Schotse traditie en hedendaagse luxe. Deze suites, die zijn ontworpen door baanbrekende creatieve geesten, markeren het begin van een nieuw tijdperk van verwennerij aan boord van de Royal Scotsman. Elke suite is een tijdloos toevluchtsoord van folkloristische symbolen en verfijnde tweeds, waar privacy, comfort en verwennerij wachten.

De Twin Cabins van de Royal Scotsman zijn ontworpen voor ruimte en ontspanning. Gezellige bedden, plafondventilatoren en gecontroleerde verwarming zorgen voor absoluut comfort voor jou en je reisgenoot, ongeacht het weer. In de ochtend kun je op je bed loungen terwijl je naar de buitengewone landschappen van Schotland kijkt, voordat je uitstapt om de Hooglanden te verkennen.

De Single Cabins zijn je eigen privétoevluchtsoord, bekleed met mahoniehouten marqueterie en erfgoed tartan meubels. Onze vier Single Cabins beschikken over een lager bed, een kledingkast, een schrijfbureau en een eigen doucheruimte. Prachtige uitzichten op de Schotse Hooglanden vanuit je raam zullen zeker een of twee vermeldingen in je reisdagboek inspireren tijdens je luxe treinreis.

De Double Cabins, met een comfortabel tweepersoonsbed, een mahoniehouten schrijfbureau, een grote kledingkast en een volledig uitgeruste eigen doucheruimte, zijn luxe op wielen. Elk interieur biedt een warm welkom na de dagelijkse buitenactiviteiten in de Schotse Hooglanden. Geniet van het zich ontvouwende platteland vanuit het royale raam.

Aan boord van de Royal Scotsman nemen culinaire hoogstandjes het voortouw. Geserveerd in de twee eetwagens van onze luxe trein, Raven en Swift, viert elke maaltijd uitzonderlijke Schotse ingrediënten van ontbijt tot diner. Een ongelooflijke selectie van stomende hete dranken, 30 fijne wijnen, likeuren en malt whisky's maken de ideale begeleiding gedurende de dag.

Op 4 september 2023, begin je aan een tweedaagse reis door de Schotse Hooglanden met chef-kok Tom Kitchin, de meest gevierde culinaire ster van Schotland, en oprichter van The Kitchin in Edinburgh. De reis bevat een scala aan activiteiten en ervaringen, waaronder een wijnmeesterklas gehost door L'Art du Vin, een exclusief bezoek aan het Rothiemurchus Estate, en een trip naar de Benromach Distillery.

Negen beschikbare routes op de Belmond Royal Scotsman:

  • Smaak van de Hooglanden (Taste of the Highlands) is een vierdaagse ervaring die reizigers meeneemt op een ontdekkingsreis door de adembenemende landschappen van de Schotse Hooglanden. De reis begint en eindigt in de historische stad Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Na het vertrek uit Edinburgh reist de trein noordwaarts, waarbij de reizigers kunnen genieten van het uitzicht op het prachtige Schotse landschap. De eerste stop is de stad Inverness, de culturele hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Hier kunnen reizigers de historische bezienswaardigheden van de stad verkennen, waaronder het Inverness Castle en de St Andrew'sCathedral. De volgende dag brengt de trein de reizigers naar het romantische Eilean Donan Castle, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Schotland. Gelegen op een klein eilandje waar drie zeearmen samenkomen, biedt het kasteel een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en wateren. De reis wordt voortgezet naar het Isle of Skye, bekend om zijn ruige landschap, pittoreske dorpjes en middeleeuwse kastelen. Hier kunnen reizigers genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, waaronder de beroemde rotsformaties van de Old Man of Storr en de sprookjesachtige watervallen van de Fairy Pools. Tijdens de hele reis kunnen reizigers genieten van de luxe en het comfort van de Belmond Royal Scotsman trein. De trein biedt luxe accommodatie, heerlijke maaltijden bereid door topchefs, en een scala aan entertainment, waaronder traditionele Schotse muziek en verhalenvertelling. De 'Smaak van de Hooglanden' reis is een onvergetelijke manier om de natuurlijke schoonheid en rijke cultuur van de Schotse Hooglanden te ervaren. Het is een reis die zowel de geest als de zintuigen prikkelt, en die reizigers een dieper inzicht geeft in de unieke charme en het erfgoed van Schotland.

  • Smaak van Schotland met Tom Kitchin (Taste of Scotland with Tom Kitchin) is een unieke culinaire reis die wordt geleid door de beroemde Schotse chef-kok Tom Kitchin, bekend om zijn filosofie van 'van de natuur naar het bord'. Deze tweedaagse reis is een viering van de rijke culinaire tradities van Schotland en biedt passagiers de kans om de authentieke smaken van het land te ontdekken. De reis begint met een bezoek aan een lokale boerderij, waar reizigers de kans krijgen om te zien hoe de verse ingrediënten die worden gebruikt in de keuken van de trein worden geproduceerd. Dit is een unieke kans om de boerderij-tot-bord filosofie van Kitchin in actie te zien en om meer te leren over de duurzame landbouwpraktijken die worden gebruikt in Schotland. Na het bezoek aan de boerderij, worden reizigers getrakteerd op een zeevruchtenlunch aan boord van de trein. De lunch, bereid door de getalenteerde chefs van de trein, is een viering van de rijke zeevruchten die Schotland te bieden heeft. Van verse oesters tot gerookte zalm, elke hap is een smaakexplosie die de smaakpapillen prikkelt. Het hoogtepunt van de reis is ongetwijfeld het exclusieve diner bereid door Tom Kitchin zelf. Kitchin, die de jongste chef-kok was die ooit een Michelin-ster ontving in het Verenigd Koninkrijk, staat bekend om zijn innovatieve gerechten die de traditionele Schotse keuken opnieuw interpreteren. Het diner is een kans om enkele van zijn kenmerkende gerechten te proeven, elk bereid met seizoensgebonden en lokaal geproduceerde ingrediënten. De 'Smaak van Schotland met Tom Kitchin' reis is meer dan alleen een culinaire ervaring. Het is een kans om de rijke cultuur en tradities van Schotland te ontdekken, om de adembenemende landschappen van het land te verkennen, en om te genieten van de luxe en het comfort van de Belmond Royal Scotsman trein. Het is een reis die zeker een blijvende indruk zal achterlaten op elke fijnproever.

  • Westelijke Schilderachtige Wonderen (Western Scenic Wonders) is een driedaagse ervaring die reizigers meeneemt op een ontdekkingsreis door de adembenemende landschappen van de westelijke hooglanden en de kust van Argyll in Schotland. De reis begint en eindigt in de historische stad Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Na het vertrek uit Edinburgh reist de trein westwaarts, waarbij de reizigers kunnen genieten van het uitzicht op het prachtige Schotse landschap. De eerste stop is de stad Oban, een charmant kustplaatsje dat bekend staat als de 'Seafood Capital of Scotland'. Hier kunnen reizigers genieten van een rondleiding door de beroemde whiskydistilleerderij van Oban, waar ze de kans krijgen om enkele van de beste whisky's van Schotland te proeven. De volgende dag brengt de trein de reizigers naar het hart van de westelijke hooglanden. Hier kunnen reizigers genieten van de natuurlijke schoonheid van de regio, waaronder de majestueuze bergen, de glinsterende meren en de weelderige bossen. De dag eindigt met een bezoek aan het historische stadje Fort William, gelegen aan de voet van Ben Nevis, de hoogste berg van het Verenigd Koninkrijk. Op de laatste dag van de reis keert de trein terug naar Edinburgh, maar niet voordat de reizigers de kans hebben gekregen om de prachtige kust van Argyll te verkennen. Dit gebied staat bekend om zijn spectaculaire kustlandschappen, zijn rijke geschiedenis en zijn levendige cultuur. Tijdens de hele reis kunnen reizigers genieten van de luxe en het comfort van de Belmond Royal Scotsman trein. De trein biedt luxe accommodatie, heerlijke maaltijden bereid door topchefs, en een scala aan entertainment, waaronder traditionele Schotse muziek en verhalenvertelling. De 'Westelijke Schilderachtige Wonderen' reis is een onvergetelijke manier om de natuurlijke schoonheid en rijke cultuur van de westelijke hooglanden en de kust van Argyll te ervaren. Het is een reis die zowel de geest als de zintuigen prikkelt, en die reizigers een dieper inzicht geeft in de unieke charme en het erfgoed van Schotland.

  • Ultieme Whisky Odyssee (Ultimate Whisky Odyssey) is een zevendaagse reis die speciaal is ontworpen voor liefhebbers van whisky. Deze reis biedt passagiers de unieke kans om enkele van de meest beroemde distilleerderijen van Schotland te bezoeken en de fijne kunst van het whisky maken te leren kennen. De reis begint in Edinburgh, vanwaar de trein noordwaarts reist naar de Speyside-regio, bekend om zijn vele distilleerderijen. Hier bezoeken de passagiers The Macallan Distillery, een van de meest gerespecteerde en begeerde single malt whisky's ter wereld. Tijdens een rondleiding door de distilleerderij leren de gasten over het productieproces en hebben ze de kans om enkele van de beste whisky's van The Macallan te proeven. De volgende stop is de Glenlivet Distillery, een van de oudste legale distilleerderijen in Schotland. Hier krijgen de gasten een rondleiding door de distilleerderij en leren ze over de geschiedenis en het erfgoed van Glenlivet. Natuurlijk is er ook de kans om enkele van hun fijne single malt whisky's te proeven. De reis gaat verder naar de Tullibardine Distillery in de Schotse Hooglanden. Deze distilleerderij staat bekend om zijn ambachtelijke benadering van het whisky maken en biedt een scala aan single malt whisky's die de diversiteit van de Schotse whisky-industrie weerspiegelen. Naast de bezoeken aan de distilleerderijen, omvat de reis ook proeverijen en masterclasses, waar de gasten de kans krijgen om hun kennis van whisky te verdiepen en hun smaakpapillen te verfijnen. Deze sessies worden geleid door experts in de whisky-industrie, die hun inzichten en expertise delen om een dieper begrip van deze geliefde drank te bevorderen. De 'Ultieme Whisky Odyssee' is meer dan alleen een reis; het is een viering van de rijke whisky-traditie van Schotland. Het is een ervaring die zowel educatief als plezierig is, en die de passagiers een dieper inzicht geeft in de kunst en wetenschap van het whisky maken. Het is een reis die zeker een blijvende indruk zal achterlaten op elke whisky-liefhebber.

  • Scotch Malt Whisky Tour is een vierdaagse reis die speciaal is ontworpen voor liefhebbers van Schotse whisky. Deze reis biedt passagiers de unieke kans om enkele van de meest beroemde distilleerderijen van Schotland te bezoeken en de fijne kunst van het whisky maken te leren kennen. De reis begint in Edinburgh, vanwaar de trein noordwaarts reist naar de Schotse Hooglanden. De eerste stop is de Dalwhinnie Distillery, gelegen in het hart van de Hooglanden. Dalwhinnie is bekend om het produceren van een van de zachtste single malt whisky's in Schotland. Tijdens een rondleiding door de distilleerderij leren de gasten over het productieproces en hebben ze de kans om enkele van de beste whisky's van Dalwhinnie te proeven. De volgende stop is de Tullibardine Distillery, een van de oudste distilleerderijen in Schotland. Tullibardine staat bekend om zijn rijke geschiedenis en traditie van whisky maken. Tijdens een rondleiding door de distilleerderij leren de gasten over de geschiedenis van Tullibardine en hebben ze de kans om enkele van hun fijne single malt whisky's te proeven. Naast de bezoeken aan de distilleerderijen, omvat de reis ook proeverijen en masterclasses, waar de gasten de kans krijgen om hun kennis van whisky te verdiepen en hun smaakpapillen te verfijnen. Deze sessies worden geleid door experts in de whisky-industrie, die hun inzichten en expertise delen om een dieper begrip van deze geliefde drank te bevorderen. De 'Scotch Malt Whisky Tour' is een viering van de rijke whisky-traditie van Schotland. Het is een ervaring die zowel educatief als plezierig is, en die de passagiers een dieper inzicht geeft in de kunst en wetenschap van het whisky maken. Het is een reis die zeker een blijvende indruk zal achterlaten op elke whisky-liefhebber.

  • Schotlands Klassieke Pracht (Scotland'sClassic Splendour) is een vijfdaagse ervaring die reizigers meeneemt op een ontdekkingsreis door de iconische landschappen van Schotland. De reis begint en eindigt in de historische stad Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Na het vertrek uit Edinburgh reist de trein noordwaarts, waarbij de reizigers kunnen genieten van het uitzicht op het prachtige Schotse landschap. De eerste stop is de stad Inverness, de culturele hoofdstad van de Schotse Hooglanden. Hier kunnen reizigers de historische bezienswaardigheden van de stad verkennen, waaronder het Inverness Castle en de St Andrew'sCathedral. De volgende dag brengt de trein de reizigers naar het romantische Eilean Donan Castle, een van de meest iconische bezienswaardigheden van Schotland. Gelegen op een klein eilandje waar drie zeearmen samenkomen, biedt het kasteel een spectaculair uitzicht op de omliggende bergen en wateren. De reis wordt voortgezet naar het Isle of Skye, bekend om zijn ruige landschap, pittoreske dorpjes en middeleeuwse kastelen. Hier kunnen reizigers genieten van de natuurlijke schoonheid van het eiland, waaronder de beroemde rotsformaties van de Old Man of Storr en de sprookjesachtige watervallen van de Fairy Pools. Op de laatste dag van de reis keert de trein terug naar Edinburgh, maar niet voordat de reizigers de kans hebben gekregen om de prachtige westkust van Schotland te verkennen. Dit gebied staat bekend om zijn spectaculaire kustlandschappen, zijn rijke geschiedenis en zijn levendige cultuur. Tijdens de hele reis kunnen reizigers genieten van de luxe en het comfort van de Belmond Royal Scotsman trein. De trein biedt luxe accommodatie, heerlijke maaltijden bereid door topchefs, en een scala aan entertainment, waaronder traditionele Schotse muziek en verhalenvertelling. De 'Schotlands Klassieke Pracht' reis is een onvergetelijke manier om de natuurlijke schoonheid en rijke cultuur van Schotland te ervaren. Het is een reis die zowel de geest als de zintuigen prikkelt, en die reizigers een dieper inzicht geeft in de unieke charme en het erfgoed van Schotland.

  • Clans, Kastelen en Eilanden (Clans, Castles and Isles) is een vijfdaagse ervaring die reizigers meeneemt op een ontdekkingsreis door de rijke geschiedenis en cultuur van Schotland. De reis begint en eindigt in de historische stad Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Na het vertrek uit Edinburgh reist de trein westwaarts, waarbij de reizigers kunnen genieten van het uitzicht op het prachtige Schotse landschap. De eerste stop is de stad Oban, een charmant kustplaatsje dat bekend staat als de 'Seafood Capital of Scotland'. Hier kunnen reizigers genieten van een rondleiding door de beroemde whiskydistilleerderij van Oban, waar ze de kans krijgen om enkele van de beste whisky's van Schotland te proeven. De volgende dag brengt de trein de reizigers naar het eiland Mull, waar ze een bezoek brengen aan het indrukwekkende Duart Castle. Dit kasteel, dat dateert uit de 13e eeuw, is de zetel van de Clan Maclean en biedt een fascinerend inzicht in de geschiedenis van Schotland. De reis wordt voortgezet naar het Drumlanrig Castle, een prachtig kasteel uit de 17e eeuw dat bekend staat om zijn indrukwekkende kunstcollectie en prachtige tuinen. Hier kunnen reizigers de prachtige kamers van het kasteel verkennen, genieten van een wandeling door de tuinen, en meer te weten komen over de geschiedenis van de Clan Douglas, die het kasteel bewoont. Tijdens de hele reis kunnen reizigers genieten van de luxe en het comfort van de Belmond Royal Scotsman trein. De trein biedt luxe accommodatie, heerlijke maaltijden bereid door topchefs, en een scala aan entertainment, waaronder traditionele Schotse muziek en verhalenvertelling. De 'Clans, Kastelen en Eilanden' reis is een onvergetelijke manier om de rijke geschiedenis en cultuur van Schotland te ervaren. Het is een reis die zowel de geest als de zintuigen prikkelt, en die reizigers een dieper inzicht geeft in de unieke charme en het erfgoed van Schotland.

  • Grand Western Scenic Wonders, Northbound is een zevendaagse reis die reizigers meeneemt op een uitgebreide tour door de westelijke hooglanden van Schotland. De reis begint en eindigt in de historische stad Edinburgh, de hoofdstad van Schotland en een UNESCO Werelderfgoedlocatie. Na het vertrek uit Edinburgh reist de trein westwaarts, waarbij de reizigers kunnen genieten van het uitzicht op het prachtige Schotse landschap. De eerste stop is Morar Sands, een prachtig wit zandstrand dat bekend staat om zijn kristalheldere water en adembenemende uitzichten op de omliggende bergen en eilanden. De volgende dag hebben reizigers de keuze tussen een bezoek aan het Glenfinnan Monument, een historische plek die een belangrijke rol speelde in de Jacobitische opstanden, of een wandeling door de Nevis Gorge naar de Steall Waterfall, een van de meest spectaculaire watervallen in Schotland. De reis wordt voortgezet met een bezoek aan Mount Stuart, een prachtig gotisch huis op het eiland Bute. Hier kunnen reizigers de prachtige kamers van het huis verkennen, genieten van een wandeling door de tuinen, en meer te weten komen over de geschiedenis van de familie Stuart. De laatste stop van de reis is de Royal Yacht Britannia in Edinburgh, het voormalige koninklijke jacht van Koningin Elizabeth II. Tijdens een rondleiding door het jacht kunnen reizigers de luxueuze kamers en suites verkennen, meer te weten komen over de koninklijke geschiedenis van het jacht, en genieten van een kopje thee in het Royal Deck Tea Room. Tijdens de hele reis kunnen reizigers genieten van de luxe en het comfort van de Belmond Royal Scotsman trein. De trein biedt luxe accommodatie, heerlijke maaltijden bereid door topchefs, en een scala aan entertainment, waaronder traditionele Schotse muziek en verhalenvertelling. De 'Grand Western Scenic Wonders, Northbound' reis is een onvergetelijke manier om de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis van de westelijke hooglanden van Schotland te ervaren. Het is een reis die zowel de geest als de zintuigen prikkelt, en die reizigers een dieper inzicht geeft in de unieke charme en het erfgoed van Schotland.

  • Grand Western Scenic Wonders, Westbound is een zevendaagse reis die reizigers meeneemt op een uitgebreide tour door de westelijke hooglanden van Schotland. Hoewel deze reis vergelijkbaar is met de Northbound-versie, volgt het een iets andere route en omvat het enkele unieke bezienswaardigheden. De reis begint in Edinburgh, vanwaar de trein westwaarts reist. De eerste stop is het Rothiemurchus landgoed in het hart van de Cairngorms National Park. Dit prachtige landgoed biedt een scala aan outdoor activiteiten, van wandelen en fietsen tot vissen en wildobservatie. Het is ook de thuisbasis van een van de grootste overgebleven oude bossen van Caledonian Pine in Schotland. De volgende dag brengt de trein de reizigers naar Glamis Castle, de historische zetel van de Graaf van Strathmore en Kinghorne en de kindertijd thuis van de Queen Mother. Dit prachtige kasteel is een van de meest indrukwekkende in Schotland, met zijn torenhoge torentjes, uitgestrekte tuinen en rijke geschiedenis. Tijdens een rondleiding door het kasteel kunnen reizigers de prachtige kamers verkennen, meer te weten komen over de koninklijke geschiedenis van het kasteel, en genieten van de rustige schoonheid van de tuinen. Naast deze unieke bezienswaardigheden, omvat de reis ook enkele van de hoogtepunten van de Northbound-versie, waaronder een bezoek aan Morar Sands, een keuze tussen een bezoek aan het Glenfinnan Monument of een wandeling door de Nevis Gorge naar de Steall Waterfall, en een rondleiding door Mount Stuart en de Royal Yacht Britannia in Edinburgh. Tijdens de hele reis kunnen reizigers genieten van de luxe en het comfort van de Belmond Royal Scotsman trein. De trein biedt luxe accommodatie, heerlijke maaltijden bereid door topchefs, en een scala aan entertainment, waaronder traditionele Schotse muziek en verhalenvertelling. De 'Grand Western Scenic Wonders, Westbound' reis is een onvergetelijke manier om de natuurlijke schoonheid en rijke geschiedenis van de westelijke hooglanden van Schotland te ervaren. Het is een reis die zowel de geest als de zintuigen prikkelt, en die reizigers een dieper inzicht geeft in de unieke charme en het erfgoed van Schotland.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...