De tuinen van San Domenico Palace in Taormina moet je gezien hebben

Een jaar na de heropening als San Domenico Palace, Taormina, A Four Seasons Hotel, worden de legendarische tuinen van het hotel volwassen en worden ze steeds mooier. De visie van landschapsarchitect Marco Bay voor de tuinen van San Domenico Palace combineert diep respect voor hun geschiedenis met onderzoek naar verrassende nieuwe plantenrassen.

De tuinen zijn altijd het middelpunt van dit iconische pand geweest, vanaf de tijd dat het een klooster was waar monniken geneeskrachtige planten kweekten tot het moment waarop het in 1896 een groots hotel werd dat door bezoekers van over de hele wereld werd geroemd om zijn prachtige tuinen.

Four Seasons gaf het volbrachte Italiaanse landschap Marco Bay de opdracht om de legendarische tuinen opnieuw vorm te geven. Marco Bay, afgestudeerd aan de prestigieuze Politecnico-universiteit van Milaan, heeft een aantal openbare en particuliere projecten bedacht, waaronder de tuinen voor het Palazzo Reale en het Piazza della Scala in Milaan. De ontwerpfilosofie van Bay is dat elk project vertrekt van principes, zoals architectuur en respect voor de geschiedenis en het ecosysteem van een site.

Hij legt de nadruk op onderzoek naar mooie planten die de biodiversiteit bevorderen. Voor dit project bestudeerde Bay de geschiedenis van het hotel en van het eiland Sicilië, evenals de lokale flora en het klimaat om te bepalen welke plantensoorten hij voor een verrassingselement kon introduceren. Bay zag elk van de buitenruimtes van San Domenico Palace als een 'kamer' met een eigen identiteit, te beginnen met de voortuin van het hotel, die hij verfraaide met een verscheidenheid aan sculpturale vetplanten in terracotta vazen.

De volgende ruimte is het Grand Cloister, voor het eerst gebouwd in de 15e en vervolgens opnieuw bezocht in de 17e eeuw, met een charmante steen als middelpunt. Om de put de echte hoofdrolspeler te laten worden, verwijderde Bay de bougainvillea eromheen en koos ervoor om de ruimte te omlijsten met verschillende palmbomen in verschillende tinten groen.

Naast de originele palmbomen (die hij redde van een ernstig geval van rode snuitkever), voegde hij andere palmsoorten toe, zoals livistona en macrozamia, evenals enkele grootbladige subtropische planten, waaronder alocasia, luipaardplant (farfugium) en Abessijnse banaan (ensete ventricosum 'Maurelii').

Bay ontwierp ook de stenen vloer van het Grand Cloister - hoewel je het nooit zou weten, omdat het lijkt alsof het er al eeuwen ligt. Hij verving het grind door een stenen vloer in een geometrisch patroon gemaakt van stroken Taormina-steen afgewisseld met ingelegde kiezelstenen. Het oude klooster is het meest sobere en meditatieve gebied van het hotel, dat teruggrijpt naar de dagen van het klooster van stille contemplatie. Stenen zuilen geven deze ruimte een gevoel van discipline.

Hier heeft Bay ervoor gekozen om de vegetatie een spel van contrast, bijna rebellie te laten spelen. Grote kentiapalmen (wowea forsteriana) sieren het klooster met hun slappe lange bladeren, terwijl 'snachts bloeiende jasmijn (cestrum nocturnum) de geur van wierook uitstraalt die herinneringen oproept aan de zondagsmis. De deuren van de kloostervleugel van het hotel leiden de gasten naar buiten naar de prachtige tuinen van het hotel. Recht vooruit ligt het oneindige blauw van de Ionische Zee met de Etna prachtig aan de rechterkant, terwijl het oude theater van Taormina het uitzicht vanaf de linkerkant omlijst.

De Alto Giardino (hoge tuin) herinnert aan een impressionistisch schilderij met penseelstreken van lila, lichtblauw, wit en zilver. Russische salie (salvia subgenus perovskia), lila hibiscus (alyogyne), society-knoflook (tulbaghia violacea) en gaura groeien in verschillende hoogten in een wirwar van gechoreografeerde wildheid. Aan de linkerkant is de citrusboomgaard van San Domenico Palace. Een Siciliaanse tuin kan niet zo genoemd worden zonder citrusbomen, en daarom probeerde Bay talloze variëteiten te introduceren - 40 om precies te zijn - variërend van citroenen, mandarijnen, grapefruit tot calamondin, ook bekend als miniatuur sinaasappelbomen.

Een bed van witte Mexicaanse madeliefjes (erigeron karvinskianus) complementeert de heldere kleuren van de citrus, terwijl frangipani (genus plumeria) en oranjebloesem een ​​bedwelmende geur afgeven. De Giardino Belvedere en Giardino Ingrid zijn gecentreerd rond groene gazons (perfect voor evenementen, rondslingeren en spelen op blote voeten) omlijst door jacaranda mimosifolia, erythrina (ook bekend als koraal of vlammenboom), ceiba speciosa (de zijdeboom van floss), boomaloë aAloidendron barberae) en zilveren palmbomen zoals de bismarckia nobilis. Het werk van Marco Bay eindigde hier niet.

Zijn visie voor de buitenruimtes van San Domenico Palace omvatte het overloopzwembad van het hotel waarvoor hij de tegels selecteerde. Bay koos zorgvuldig hun kleuren in de tinten van de zee, van blauw tot groen, elk in een iets andere tint, zodat het zwembad perfect opgaat in de Ionische Zee en de lucht. Bezoekers van San Domenico Palace hebben de prachtige tuinen van het hotel al lang bewonderd.

De kunstenaar en fotograaf Baron Wilhelm von Gloeden koos de tuinen als decor voor een deel van zijn werk. Illustere schrijvers, acteurs, adel, captains of industry en politici hebben er de afgelopen 125 jaar allemaal door gewandeld om rust, inspiratie en plezier te vinden. y in hun schoonheid. Met Marco Bay'snieuwe visie voor het nieuwe hoofdstuk van het hotel als Four Seasons, zullen gasten van over de hele wereld een tuin ontdekken die zowel trouw is aan het verleden als vol heerlijke verrassingen een perfecte tuin om in te dromen.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...