Dit zijn enkele van de beste luxe hotels in Galicia - Spanje

De westelijke kliffen werden ooit beschouwd als het einde van de wereld. Nu is de autonome Spaanse regio, met een eigen taal, een populaire reisbestemming voor wie op zoek is naar cultuur, geschiedenis en schoonheid. De beroemde pelgrimsroute Camino de Santiago loopt door Galicië en eindigt in de hoofdstad Santiago de Compostela.

Gelegen op het Iberisch schiereiland met kuststeden als A Coruna en Vigo, zorgen de mooie havens ervoor dat het een frequente tussenstop is voor luxe cruiseschepen. Maar Galicië is ook bereikbaar per vliegtuig, trein en weg, met bergachtige plattelandsgebieden, bossen en valleien die in het binnenland kunnen worden verkend, samen met zijn stranden en havens.

Hotel Palacio Del Carmen, Autograph Collection

100 jaar als leerlooierij, daarna nog eens 100 als klooster, dit gebouw dicht bij het historische centrum heeft een roemrijk verleden. Dit is te zien aan enkele van de kenmerken, zoals een kapel die een ontmoetingsruimte is geworden met een religieuze muurschildering, boogramen en dikke stenen muren.

Nu is het een vijfsterrenretraite, waar gasten massagetherapieën in de buitenlucht kunnen boeken, lezen of zonnebaden in de tuinen en een suite boeken met uitzicht op de kathedraal (die op 15 minuten lopen van de voordeur ligt). Een eigentijds restaurant, bar, zoutwaterzwembad en fitnesscentrum behoren tot de voorzieningen van Hotel Palacio Del Carmen.

Check Beschikbaarheid & Prijzen

Hotel A Quinta Da Auga Relais & Châteaux

Dit 18e-eeuwse traditionele Galicische gebouw heeft vroeger als papierfabriek gewerkt en heeft veel karakter. De kamers kijken uit op de mooie tuin met zijn fontein, kleurrijke bloembakken, gazons en terras. Gasten kunnen een behandeling in de spa boeken van een menu met oosterse en westerse rituelen die gebruik maken van hoogwaardige natuurlijke producten, genieten van een drankje in de bar in bistrostijl en dineren in het uitstekende restaurant Filigrana.

Het romantische hotel wordt door een familie beheerd en heeft 51 slaapkamers en drie suites, de laatste met woonruimtes, een studeerkamer en een jacuzzi, evenals een leeszaal en een sociale ruimte.

Check Beschikbaarheid & Prijzen

Hospital Real De Santiago De Compostela

Omgebouwd van een ziekenhuis dat voor het eerst werd gebouwd in het jaar 1499 en in opdracht van koning Ferdinand, diende dit vroeger voor wandelaars die hier op bedevaart kwamen. Hospital Real De Santiago De Compostela is nog steeds geschikt voor bezoekers, maar in de vorm van een luxe hotel - een van de oudste ter wereld. Ideaal gelegen aan de Plaza do Obradoiro naast de kathedraal, dompelt het bezoekers onder in een vervlogen tijdperk. Kloosters, dikke stenen muren, een buitenterras met uitzicht op het plein en een verzorgde binnentuin roepen de oude sfeer op. De kamers zijn voorzien van wifi, satelliet-tv, airco en minibar, en er zijn twee restaurants.

Hotel NH Collection Santiago De Compostela

Een strak resort voor de moderne tijd, dit NH-hotel ligt te midden van rustige tuinen, omgeven door parken en dicht bij een meer. Het is een opvallende verschijning in het landschap, ontworpen door Aranguren & Gallegos Arquitectos. Op het terrein vindt u een zwembad en een terras. Binnen is er nog een zwembad (met kamerhoge ramen die uitkijken op het buitenzwembad), een fitnessruimte, sauna, Turks stoombad, het Abeiro Restaurant met prachtig uitzicht op de tuin en een lobbybar. De slaapkamers zijn ingericht in tinten wit, chocolade en appelgroen, met voorzieningen zoals een kussenmenu, hoogwaardige matrassen, geluidsisolatie en Nespresso-apparaten.

Check Beschikbaarheid & Prijzen

Hotel NH Collection A Coruña Finisterre

Naast het historische centrum en een korte wandeling naar het strand, combineert dit hotel klassiek en modern design. Elke kamer in het NH Collection is voorzien van een hydromassagebad en een minibar, en er zijn ruime familiesuites beschikbaar. Het diner in het hotel kan worden genoten in La Terraza, vergezeld van een prachtig uitzicht en livemuziek, of in het Novo Restaurant, beide met vegetarische en kindvriendelijke gerechten. Gasten die hier verblijven hebben toegang tot meerdere zwembaden, een fitnessruimte en sportvelden en je kunt ook je hond meenemen voor het verblijf, met het meegaande huisdierenbeleid van NH.

Check Beschikbaarheid & Prijzen

Noa Boutique Hotel

Zeer strak en modern, met een vleugje urban chic en eenvoudige Scandinavische designinvloeden. Dit stijlvolle boetiekhotel heeft een baaipositie in Santa Cruz de Oleiros, dicht bij het centrum van La Coruña. Het zet zich volledig in voor duurzaamheid, met een sterke focus op het milieu - overal wordt aardwarmte gebruikt. 32 luchtige, open slaapkamers hebben extra lange bedden, verduisterende gordijnen, terrassen en kamerhoge ramen.

NOA Gastro Lounge is het bekroonde restaurant, aangevuld met de alfresco NOA in la Taberna. Klim naar het dak om het hoogtepunt van een Insta-perfect overloopzwembad en jacuzzi te ervaren. Noa Boutique Hotel biedt ook massages op de kamer, een fitnessruimte en een wellnessclub.

Check Beschikbaarheid & Prijzen

AC Hotel by Marriott Palacio Universal

Dit gebouw dateert uit de 19e eeuw en is gebouwd met sierlijke stenen en mooie smeedijzeren balkons. Het viersterrenhotel kijkt uit over de jachthaven aan de monding van de Ría de Vigo en ligt op loopafstand van de stad ’s attracties en op minder dan een kwartier lopen van het treinstation. 69 strakke monochrome kamers zijn voorzien van een minibar, satelliet-tv, designer toiletartikelen, klimaatbeheersing, gratis dagbladen, laptopvriendelijke werkplekken en geluidsisolatie. Voorzieningen zijn onder andere een bibliotheek, een dakterras, fitnessfaciliteiten, een loungebar, een businesscentrum en La Cuaderna Restaurant waar een ontbijtbuffet en mediterrane à-la-cartegerechten worden geserveerd.

Hotel NH Collection Vigo

Het NH Collection Vigo, gelegen aan de belangrijkste boulevard van de stad, omringd door winkels, is gehuisvest in een 20e-eeuws gebouw met een neoklassieke gevel, ontworpen door de Franse architect Michel Pacewicz. Het viersterrenhotel biedt plaats aan 108 slaapkamers, waaronder loftsuites met jacuzzi, en is geschikt voor huisdieren, gezinnen en zakenreizigers. Gasten hebben toegang tot hun eigen Nespresso-apparaat, NH-toiletartikelen, babysitservices, een kussenmenu, donzige dekbedden en supercomfortabele matrassen. Valetparking, een kleine fitnessruimte en een eigen restaurant - het elegante Irati - zijn allemaal beschikbaar. Bovendien is er een bar met een charmant buitenterras met uitzicht op de kerk.

Check Beschikbaarheid & Prijzen

Parador de Baiona

Iets buiten Vigo, 30 minuten ten zuiden van de kustweg in Pontevedra, ligt de ommuurde omheining van Monte Real. Hier, tussen de zee en een dennenbos, ligt de koninklijke Parador de Baiona. Dit Galicische herenhuis is een zeer gedistingeerd pand dat herinnert aan een vervlogen tijdperk en biedt een fantastisch uitzicht op zee, een groot buitenzwembad omgeven door verzorgde tuinen en een voortreffelijk visrestaurant. Bij aankomst in de hal worden de gasten begroet door een majestueuze stenen trap, kandelaarsverlichting en harnassen. De slaapkamers hebben kenmerken zoals houten balkenplafonds, hemelbedden, roosterramen, gepolijste stenen muren en antiek donkerhouten meubilair.

Check beschikbaarheid & Prijzen

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Essentiële tips voor eerste keer Cruisen In de kijker

Cruises zijn een populaire vorm van vakantie die luxe, avontuur en ontspanning combineren. Voor mensen die voor de eerste keer een cruise overwegen...