Leef als een koning in het charmante Knockdrin Castle in Ierland

Met een verbijsterend prijskaartje van 13.500.000€ (of ongeveer €15.670.000), zal dit prachtige pand in Mullingar, County Westmeath, Ierland je bloed laten pompen. Het prachtige 18e-eeuwse neogotische kasteel voor je heeft een eigen glooiend parklandgoed van meer dan 1.100 hectare en het is misschien wel een van de mooiste pittoreske huizen ter wereld.

Dit spectaculaire landgoed, genaamd het Knockdrin Castle, werd gebouwd door Sir Richard Levinge in 1810, en het staat ook bekend als een van de belangrijkste voorbeelden van de overgangsperiode van classicisme naar gotiek.

Maar wat mogen de nieuwe eigenaren verwachten, afgezien van deze adembenemende buitenkant? Welnu, de bovenste verlichte trap gemaakt van gesneden eikenhout is een opvallend kenmerk, terwijl een overvloed aan natuurlijk licht wordt geleverd door een centrale glazen koepel, en de uitgebreide galerij op de eerste verdieping, een prachtige ontvangsthal, salon, een prachtige eetkamer, balzaal en bibliotheek, dragen bij aan de unieke aantrekkingskracht van dit kasteel residentie.

De accommodatie in het kasteel beslaat 19.375 vierkante meter verdeeld over 7 slaapkamers, waaronder de Crown Bedroom waar de beroemde Britse premier Sir Winston Churchill verbleef tijdens de Onafhankelijkheidsoorlog.

Zoals we eerder hebben vermeld, strekt dit unieke pand zich uit over 1.100 hectare, maar dat is allemaal intact, wat je niet al te vaak ziet, met het kasteel privé en centraal gepositioneerd in het land. Natuurlijk zullen degenen onder u die zich dit soort eigendommen kunnen veroorloven dit unieke huis waarschijnlijk personaliseren en hun eigen persoonlijke tintje toevoegen aan wat gemakkelijk als het ultieme pad kan worden beschouwd.

Meer over Knockdrin Castle Ierland

Knockdrin Castle is een kasteel in Ierland, gelegen in County Westmeath. Het kasteel is gebouwd in de 19e eeuw in neogotische stijl en was oorspronkelijk eigendom van de familie Nugent.

Het kasteel heeft een rijke geschiedenis en is bekend om zijn prachtige architectuur en schilderachtige omgeving. Het heeft een aantal opvallende kenmerken, waaronder een imposante toren en een grote binnenplaats.

Het kasteel heeft door de jaren heen veel verschillende eigenaren gehad en heeft verschillende functies gehad. Tijdens de Eerste Wereldoorlog werd het kasteel gebruikt als militair ziekenhuis en tijdens de Tweede Wereldoorlog werd het gebruikt als toevluchtsoord voor kinderen uit Londen die waren geëvacueerd vanwege de oorlog.

In de jaren 60 werd het kasteel verkocht aan een particuliere eigenaar en werd het omgebouwd tot een luxueus landgoed. Het kasteel heeft sindsdien veel gasten verwelkomd, waaronder beroemdheden zoals Bono van U2 en acteur Pierce Brosnan.

Knockdrin Castle is een indrukwekkend voorbeeld van neogotische architectuur en heeft veel opvallende kenmerken die het kasteel uniek maken. De toren van het kasteel is een van de meest opvallende kenmerken en staat hoog boven de rest van het kasteel, waardoor het een majestueuze uitstraling heeft.

Het kasteel heeft een grote binnenplaats die wordt omringd door verschillende gebouwen, waaronder de stallen en een kapel. Het terrein rond het kasteel is schilderachtig en biedt een prachtig uitzicht op de omliggende landerijen en bossen.

Het kasteel heeft door de jaren heen veel verschillende eigenaren gehad en heeft verschillende functies gehad. Het diende ooit als het hoofdkwartier van de lokale landheer en werd later gebruikt als militair ziekenhuis tijdens de Eerste Wereldoorlog.

In de jaren 60 werd het kasteel verkocht aan een particuliere eigenaar en werd het omgebouwd tot een luxueus landgoed. Tegenwoordig wordt Knockdrin Castle nog steeds gebruikt als privélandgoed en wordt het niet opengesteld voor het publiek.

Knockdrin Castle is een belangrijk cultureel erfgoed en is een van de vele prachtige kastelen die Ierland rijk is. Het kasteel is een symbool van de geschiedenis en cultuur van het land en een herinnering aan de rijke en gevarieerde geschiedenis van Ierland.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...