John Hendricks verkoopt Colorado Ranch voor waanzinnige 279 miljoen

John Hendricks, de pionier achter het wereldberoemde Discovery Channel, heeft een vastgoedparel in de markt gezet die letterlijk en figuurlijk bovenaan de top van luxe onroerend goed staat. Zijn majestueuze Colorado Ranch is geen doorsnee landgoed: het is een compound dat meer weg heeft van een privé koninkrijk dan van een huis. Met een vraagprijs van omgerekend ongeveer 279 miljoen euro is het niet voor de gemiddelde huizenkoper, maar eerder een domein voor de meest gefortuneerde en ambitieuze onder ons.

Gateway Canyons Ranches & Resort, zoals het landgoed heet, is allesbehalve gewoontjes. Het centrale woning, bekend als West Creek Ranch Residence, meet ruim 22.000 vierkante meter en is de ultieme belichaming van luxe en comfort. De stijl is geïnspireerd op Pueblo-architectuur, wat resulteert in een naadloze integratie met de omliggende natuur en adembenemende landschappen. Dit meesterwerk van residentiële architectuur biedt de eigenaar en zijn gasten een esthetisch genot gecombineerd met een overdaad aan voorzieningen.

Van buitenaf is het helder dat dit huis een speciale plek is. Maar wanneer je binnenstapt, ontvouwt zich pas echt het scala aan exclusieve eigenschappen die dit pand zo bijzonder maken. De inrichting weerspiegelt zowel de invloeden van de westerse ranchstijl als het comfort van moderne luxe, compleet met waterpartijen, een thuisbioscoop, een indrukwekkende stenen bibliotheek, atelier, state-of-the-art fitnessruimte, zwembad, spa, en een observatorium dat de sterrenhemel binnen handbereik brengt.

Afgelegenheid wordt hier gedefinieerd als privacy en exclusiviteit, niet als ontoegankelijkheid. Hendricks' landgoed ligt op een afstand van ongeveer 72 kilometer van de dichtstbijzijnde stad, weg van de lichtpollutie en hectiek van het dagelijks leven. Het terrein is echter uitgerust met een vliegtuighangar en graslandingsbaan, en volgens de laatste informatie zelfs twee helikopters, waardoor het een bereikbaar toevluchtsoord is, ook al ligt het midden in de wildernis.

De locatie is zonder meer idyllisch te noemen. Gelegen in de Cottonwood Red Rock Canyon, biedt het resort een breed scala aan activiteiten voor gasten die het beste uit hun vakantie of verblijf willen halen. Met de La Sal Mountains in de buurt en de Dolores-rivier die langs het terrein stroomt, zijn er eindeloze mogelijkheden voor wandelen, jagen en ontspannen in de schitterende natuur.

Een aparte vermelding vereist wel Hendricks’ passieproject: het automuseum. De collectie, bestaande uit meer dan 50 klassieke auto's waaronder een iconische Shelby GT500 uit 1967, is een droom voor autoliefhebbers en verzamelaars.

Voor de potentiële kopers van de West Creek Ranch Residence en het Gateway Canyons Resort & Spa biedt het landgoed niet alleen een thuis, maar een levenservaring. Met 8 slaapkamers, 8 badkamers, meerdere leefruimtes, formele eetkamer, chef-kokskeuken, uitzonderlijk uitgeruste studeerkamer met panoramisch uitzicht en een zestal open haarden, heeft het pand werkelijk alles wat men zich kan wensen. En dit allemaal voorzien van geothermische koeling en verwarming, noodgenerator en een garage met plaats voor vijf auto's.

Dit landgoed is veel meer dan een luxueus huis; het is een symbool van voorspoed, een toevluchtsoord voor privacy en rust, en een monument voor menselijke vindingrijkheid en succes. Voor degenen die genoeg vermogen bezitten, is John Hendricks' Colorado Ranch meer dan alleen een onroerend goed – het is een levensstijl, een statussymbool en een mogelijkheid tot het bezitten van een stukje hemel op aarde.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

One Broel Kortrijk luxueus residentieel project aan de Leie In de kijker

One Broel Kortrijk is een prestigieus woonproject gelegen in het hart van Kortrijk aan de oevers van de rivier de Leie. Het project is ontworpen en...