Historisch Kasteel Ommerstein te koop - luxueuze woonervaring uit de 18e eeuw

Te koop aangeboden: het majestueuze Kasteel Ommerstein, dat een rijke historie kent die terugreikt tot de 13e eeuw. Het kasteel, gelegen in Limburg, onderging tussen 1999 en 2007 een complete restauratie, waarbij luxe en duurzaamheid centraal stonden. Het resultaat is een unieke combinatie van moderne en art-deco elementen binnen de traditionele elegantie van het kasteel.

Bij binnenkomst biedt de hal toegang tot een kantoorruimte, een ontvangstlounge en een eetkamer met een open haard, een volledig uitgeruste Obumex-keuken, en een multimediaruimte met ook een open haard. De eerste verdieping, bereikbaar via trap of lift, herbergt vier suites, elk met een eigen kleedkamer en badkamer. De zolder is geschikt als extra woon- of werkruimte. In het oudste deel van het kasteel, de toren, is een dakterras met een prachtig uitzicht over het landgoed. De gewelfde kelder herbergt een wellnessruimte met een sauna, fitnessruimte, twee jacuzzi'sen een wijnkelder. Een apart gedeelte van de kelder bevat een appartement voor huishoudelijk personeel.

Omringd door een park van 13,5 hectare, ontworpen door een beroemde tuinarchitect in 1810, is het kasteel een toevluchtsoord voor natuur- en rustliefhebbers. Het terrein bevat ook een verwarmd buitenzwembad en een buitendouche, die toegankelijk zijn vanuit zowel de wellnessruimte als het buitenterras. Het totale oppervlak van het kasteel bedraagt ongeveer 2.330 vierkante meter. Het beschikt over 12 slaapkamers, 7 badkamers en 4 garages.

Kasteel Ommerstein is gelegen nabij een oude Maasarm in het Maasdal in het dorpje Rotem, dat deel uitmaakt van de gemeente Dilsen-Stokkem in Belgisch Limburg. Het is gebouwd in een classicistische stijl met een middenbouw uit de 18e eeuw die later uitgebreid is. Verder bevat het kasteel een nog oudere toren.

Het omliggende park huisvest enkele mammoetbomen en imposante Libanonceders, inclusief de dikste van België. Ook bevinden zich enkele vijvers rondom het kasteel. De historische rijkdom van het kasteel wordt benadrukt door de eeuwenoude verhalen over de voormalige heren en dames die dit prachtige landgoed bewoonden.

Al met al is Kasteel Ommerstein een zeldzame vondst op de vastgoedmarkt, een architectonisch juweel dat de historische elegantie van het verleden met de luxueuze gemakken van de moderne tijd combineert. Dit monumentale pand is een droom voor liefhebbers van geschiedenis, architectuur en natuur. Het biedt niet alleen comfortabele woonruimte, maar ook de mogelijkheid om deel uit te maken van een prachtig stukje Belgische geschiedenis.

Voor degenen die de rust van het platteland waarderen, maar toch dichtbij de stedelijke voorzieningen willen zijn, is de locatie van Kasteel Ommerstein ideaal. Het ligt op slechts een korte rijafstand van de stad Maastricht en is gemakkelijk bereikbaar vanuit Brussel, Antwerpen en Düsseldorf.

Als u geïnteresseerd bent in deze unieke kans om een stukje geschiedenis te bezitten en tegelijkertijd te genieten van een luxueuze levensstijl, neem dan contact op voor een bezichtiging. Verlies uzelf in de betovering van Kasteel Ommerstein - een kasteel waar historie, luxe, renovatie en landschap samenkomen.

Geschiedenis Kasteel Ommerstein

Kasteel Ommerstein, gelegen in Rotem, een deelgemeente van Dilsen-Stokkem in Belgisch Limburg, kent een rijke en fascinerende geschiedenis. Hoewel mijn kennis tot september 2021 loopt en er na die tijd mogelijk nieuwe informatie beschikbaar is gekomen, wil ik graag de basis van de geschiedenis van dit prachtige kasteel delen.

De eerste vermelding van Kasteel Ommerstein dateert uit de 14e eeuw. In die tijd was het kasteel waarschijnlijk eigendom van de familie Van Elderen. Het was een typisch middeleeuws fort, omringd door een watergracht. In de daaropvolgende eeuwen wisselde het kasteel vaak van eigenaar en onderging het verschillende transformaties.

In de 18e eeuw werd het kasteel grondig verbouwd in opdracht van de familie De Horion. Ze veranderden het middeleeuwse fort in een elegant herenhuis in de stijl van die tijd. Het kasteel kreeg een U-vormig grondplan, omringd door prachtige Franse tuinen.

Tijdens de Franse Revolutie werd het kasteel geconfisqueerd en verkocht. In de 19e eeuw werd het eigendom van de familie Bormans. Zij voegden een kapel toe aan het kasteel, evenals verschillende decoratieve elementen in neogotische stijl.

Het kasteel werd tijdens de Tweede Wereldoorlog ernstig beschadigd. Het werd echter liefdevol gerestaureerd door de familie Poswick in de jaren '60 van de vorige eeuw. De familie woonde er tot het begin van de 21e eeuw.

Vanwege zijn historische en architectonische waarde is Kasteel Ommerstein beschermd als monument. Het is niet alleen een prachtige plek om te wonen, maar ook een levend bewijs van de geschiedenis van de regio.

Na de verkoop van Kasteel Ommerstein in het begin van de 21e eeuw, is het kasteel met veel zorg gerenoveerd en gemoderniseerd. Met respect voor de geschiedenis en de historische elementen van het kasteel, zijn er moderne faciliteiten toegevoegd om het comfort te vergroten.

Het kasteel is ook bekend om de prachtige tuinen die het omringen. Deze tuinen zijn aangelegd in de Franse stijl, met symmetrische patronen, brede lanen, en prachtige bloemperken. De tuinen en het omliggende park vormen samen een beschermd landschap dat deel uitmaakt van het grotere Rivierpark Maasvallei.

In de 21e eeuw heeft Kasteel Ommerstein een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis geopend. Het is getransformeerd in een luxe hotel en evenementenlocatie, en biedt gasten de kans om te verblijven in een echte historische setting. De elegante balzaal, de romantische tuinen en de luxe suites maken het kasteel een populaire locatie voor bruiloften en andere speciale evenementen.

Bovendien is Kasteel Ommerstein ook een plek voor kunst en cultuur. Er worden regelmatig tentoonstellingen en concerten gehouden, wat bijdraagt aan de levendige cultuur van de regio.

  • Architectuur: Kasteel Ommerstein is een prachtig voorbeeld van Maaslandse renaissancestijl. Deze stijl wordt gekenmerkt door het gebruik van baksteen en kalksteen en de nadruk op symmetrie. Het heeft ook opvallende kenmerken zoals hoektorens en een binnenplaats.

  • Tuinen: De kasteeltuinen, aangelegd in Franse stijl, zijn een trekpleister op zichzelf. Ze zijn zorgvuldig onderhouden en bieden een prachtig uitzicht op het omliggende landschap.

  • Het Park: Het kasteel ligt in een prachtig park, dat deel uitmaakt van het grotere Rivierpark Maasvallei. Dit park is een geweldige plek om te wandelen en de natuur te verkennen.

  • Evenementen: Kasteel Ommerstein heeft een rijke geschiedenis van het hosten van evenementen, variërend van koninklijke bijeenkomsten tot muziekfestivals. Tegenwoordig wordt het kasteel vaak gebruikt als locatie voor bruiloften en andere speciale gelegenheden.

  • Cultuur: Het kasteel is een belangrijk cultureel centrum in de regio, met regelmatig tentoonstellingen en concerten die bijdragen aan de lokale cultuur en kunst.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...