Rod Stewart verkoopt zijn imposante villa in Beverly Hills voor €58 miljoen

Het gerenommeerde rock- en popicoon Rod Stewart maakt een belangrijke stap in de vastgoedwereld. Na vele jaren van eigendom zet de muzikant zijn grandioze landgoed te koop voor een bedrag van €58 miljoen. Zijn huis in Beverly Hills, Californië, is niet te vergelijken met de meeste andere, zelfs niet volgens de normen van A-lijst beroemdheden.

Deze imposante residentie beslaat een oppervlakte van bijna 2.700 vierkante meter en biedt negen slaapkamers en veertien badkamers, vergezeld van een gastenverblijf met drie verdiepingen, twee sportscholen, een zwembad en een voetbalveld. De decoratie en details van Stewarts landgoed zijn werkelijk paleisachtig, met in elke kamer een bijna Versailles-achtige uitstraling.

Ontworpen door de beroemde architect Richard Landry in de jaren 90, beschikt deze Europese chateau-stijl woning over ingewikkelde marmeren vloeren, verfijnde lambrisering, sierlijke lijstwerken en fonkelende kroonluchters. Het landgoed, gelegen in de beveiligde wijk North Beverly Park, geniet meer dan een hectare grond en staat aan het einde van een lange oprijlaan met een cirkelvormige motorcourt, voorzien van een fontein en sculpturen.

Bij binnenkomst rijst een dubbele trap op vanuit de gewelfde entree, die naar pure elegantie leidt bij elke wending. De ruime grote zaal heeft een handgeschilderde bar en Franse deuren die uitkomen op een overdekt terras. Er is ook een gastronomische keuken, theekamer en spectaculaire studeerkamer. Verdere faciliteiten zijn onder andere een wijnkamer, formele eetruimte voor 20 personen of meer en een bibliotheek in de buurt voor na het diner.

De hoofdslaapkamer heeft een ruime zithoek en balkon, plus twee aparte badkamers die bijna identiek zijn - een in roze en wit, de andere met houtdetails en donkergroen steen. Het huis heeft ook een bioscoopzaal, tennisbaan, hobbykamer, buitenhaarden, barbecueplaats en uitgestrekte gazons.

Stewart, 78, heeft meer dan 250 miljoen platen wereldwijd verkocht. Zijn vele hits omvatten 'Da Ya Think I'm Sexy', 'Maggie May' en 'You're In My Heart'. De legendarische performer laat eindelijk tekenen van vertraging zien, maar hij gaat zeker stijlvol ten onder. Stewart is momenteel bezig met een afscheidstournee die haltes omvat in acht landen. Het is dus geen verrassing dat hij zijn prachtige LA-manor, ontworpen door AD100 architect Richard Landry, op de markt heeft gezet voor een duizelingwekkende €58 miljoen.

Het landgoed van Stewart biedt bijzondere buitenfaciliteiten. Deze omvatten een uitnodigend zwembad, een spa-achtige jacuzzi, een ingebouwde barbecue en open haard. De architectonische pracht strekt zich ook uit tot het buitenterras dat toegankelijk is vanuit de hoofdslaapkamer en biedt voldoende ruimte voor loungen.

Bovendien is de woning ook uitgerust met een privébioscoop en een speakeasy bar. Met zoveel luxe voorzieningen en unieke kenmerken, onderscheidt dit eigendom zich echt als een meesterwerk van design en ambachtelijkheid. Het is werkelijk een weerspiegeling van Stewarts unieke stijl en persoonlijkheid, geïnspireerd op de grandeur van Europese chateaus.

Deze extravagante villa werd in de jaren 90 speciaal voor Stewart ontworpen door de beroemde architect Richard Landry. Landry is ook bekend om zijn werk voor andere beroemde klanten, waaronder Mark Wahlberg'sBeverly Hills complex en Tom Brady en Gisele Bundchen'svoormalige Brentwood mega-landhuis. De keuze van Stewart voor een dergelijk prestigieuze architect onderstreept zijn oog voor kwaliteit en exclusiviteit, en weerspiegelt zijn positie als een van de meest iconische figuren in de muziekindustrie.

Over Rod Stewart

Rod Stewart is een beroemde Britse zanger en songwriter die bekend staat om zijn kenmerkende hese stem. Geboren op 10 januari 1945, begon Stewart zijn professionele muziekcarrière in de vroege jaren 60 en werd uiteindelijk bekend als een van de meest succesvolle artiesten in de geschiedenis van de populaire muziek.

Hij maakte deel uit van meerdere bands, waaronder The Jeff Beck Group en The Faces, voordat hij een succesvolle solocarrière begon. Stewart'smuziek overspant veel genres, waaronder rock, pop, bluesrock, folkrock en countryrock.

Enkele van zijn meest bekende hits zijn 'Maggie May', 'Tonight'sthe Night (Gonna Be Alright)', 'Da Ya Think I'm Sexy?' en 'Sailing'. Stewart heeft tientallen albums uitgebracht en heeft gedurende zijn carrière vele prijzen en onderscheidingen ontvangen, waaronder meerdere Grammy'sen een plek in de Rock and Roll Hall of Fame. Hij werd ook geridderd door koningin Elizabeth II in 2016 voor zijn diensten aan de muziek en liefdadigheid.

Naast zijn muziek staat Stewart ook bekend om zijn kleurrijke persoonlijk leven. Hij is meerdere keren getrouwd geweest en heeft acht kinderen. Zijn levensstijl en relaties zijn vaak onderwerp van gesprek in de media. Ondanks de controverse die soms zijn persoonlijke leven omringt, blijft Stewart een van de meest gerespecteerde figuren in de muziekindustrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...