Unieke Miami Mansion van beroemde Architect te koop

In het hart van Miami, bekend om zijn bruisende cultuur en opvallende architectuur, staat een uniek pareltje te koop. Het betreft hier een weelderige villa die ontworpen is door niemand minder dan de beroemde architect Chad Oppenheim. Deze woning, die nu op zoek is naar een nieuwe eigenaar, representeert een zeldzame kans om een stukje architectonische kunst te bemachtigen.

Het pand, dat zich in de prestigieuze buurt van Miami bevindt, is niet alleen een toonbeeld van luxe maar ook van ecologische harmonie. De architect heeft met dit ontwerp willen laten zien hoe weelderig wonen en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan. Dit manifesteert zich in de keuze van materialen, de integratie met de natuurlijke omgeving en het gebruik van duurzame energietechnieken.

De villa beslaat een indrukwekkend terrein van meer dan 7.000 vierkante meter en biedt daarmee een riant domein voor de toekomstige bewoners. De woonruimte zelf omvat ongeveer 770 vierkante meter en biedt een overvloed aan ruimte voor zowel privé als sociale gelegenheden. Met zes slaapkamers en zeven badkamers is er genoeg ruimte voor een groot gezin of voor het ontvangen van gasten.

Wat direct opvalt aan dit huis, is de manier waarop het opgaat in zijn omgeving. De woning is niet alleen strategisch gepositioneerd om van natuurlijk licht en ventilatie te profiteren, maar beschikt ook over uitgestrekte glazen wanden die niet alleen zorgen voor een overvloed aan zonlicht, maar ook een ononderbroken zicht bieden op de schilderachtige landschappen. Deze glazen elementen vervaagden de grenzen tussen binnen- en buitenruimtes, en scheppen een vloeiende overgang tussen de luxe van het interieur en de weelderige natuur buiten.

Elk aspect van deze residentie ademt klasse en comfort uit. Van de ruime woon- en eetgebieden tot de ultramoderne keuken, alles is afgestemd op de behoeften van een hedendaagse levensstijl. De master suite is bijzonder opmerkelijk, met zijn uitgestrekte oppervlakte, luxueuze badkamer, en toegang tot een privéterras.

Voor degenen die ontspanning zoeken, biedt het huis ook tal van mogelijkheden. Er is een spa, compleet met sauna en stoombad, evenals een fitnessruimte voor de sportievelingen. Buiten vindt men een oase van rust, inclusief een zwembad, vuurplaats en diverse terrassen die perfect zijn voor vermaak of ontspanning.

Het is duidelijk dat Chad Oppenheim met dit ontwerp een balans heeft gezocht tussen pracht en functionaliteit. Duurzaamheid speelt een centrale rol en is te zien in elementen zoals het groene dak, dat bijdraagt aan thermische isolatie en de integratie van hernieuwbare energiebronnen zoals zonnepanelen.

Deze uitzonderlijke villa, geschat op miljoenen dollars, wordt verkocht met alle op maat gemaakte meubels en kunstwerken. Dit maakt het niet alleen een investering in onroerend goed, maar ook in design en kunst.

Prospectieve kopers kunnen niet alleen uitkijken naar het bezitten van een stukje architectuurgeschiedenis, maar ook naar het leven in een buurt die bekend staat om zijn exclusiviteit en veiligheid. Bovendien staat Miami bekend om zijn levendige culturele scene, de nabijheid van prachtige stranden en een ongeëvenaard nachtleven.

Dit architectonische juweel is meer dan een huis; het is een levensstijl die luxe combineert met duurzaamheid. Voor wie geïnteresseerd is om deel uit te maken van deze exclusieve wereld, biedt de verkoop van Chad Oppenheims Miami mansion een ongekend kans.

Chad Oppenheim, de visionair achter dit project, is geen onbekende in de wereld van high-end architectuur. Zijn werk wordt gekenmerkt door een sterke verbinding met de natuurlijke elementen, wat resulteert in gebouwen die niet alleen esthetisch aantrekkelijk zijn maar ook milieuverantwoord. Met deze filosofie heeft hij over de hele wereld naam gemaakt en opdrachten voltooid van de Bahama'sen Mexico tot Zwitserland en Jordanië.

Zijn aanpak van design is holistisch; hij bestudeert de context van een project grondig voordat hij begint met het ontwerpen, waardoor zijn gebouwen vaak lijken te zijn 'ontstaan' uit hun locatie, in plaats van opgelegd. Dit principe is duidelijk zichtbaar in het Miami mansion, dat zo naadloos is geïntegreerd met zijn tropische omgeving dat het bijna één lijkt met het landschap.

Oppenheim heeft een reeks onderscheidingen ontvangen voor zijn werk, waaronder meerdere AIA Awards en een plek in de AD100 lijst van Architectural Digest voor de meest invloedrijke architecten en ontwerpers ter wereld. Zijn projecten zijn niet alleen functioneel en duurzaam, maar zijn ook regelmatig te zien in tentoonstellingen en publicaties, waarmee zijn invloed op de hedendaagse architectuur wordt onderstreept.

De impact van Oppenheims benadering gaat verder dan esthetiek; zijn projecten worden vaak geprezen om hun vermogen om de geestelijke gezondheid en het welzijn van de bewoners te verbeteren. Het idee dat architectuur in harmonie moet zijn met de omgeving en bijdraagt aan een gevoel van rust en verbondenheid, is iets dat in al zijn werken terugkomt.

De aandacht voor duurzaamheid komt ook tot uiting in de keuze voor materialen en systemen in het Miami mansion. Het gebruik van lokale en herbruikbare bronnen, geothermische koelsystemen, regenwateropvang en intelligente bouwmethoden zorgen ervoor dat het huis niet alleen mooi is, maar ook een minimale ecologische voetafdruk achterlaat.

Het huis is ook slim ingericht met technologie voor huisautomatisering, waardoor de bewoners controle hebben over verlichting, klimaatregeling, beveiliging en entertainment met een druk op de knop. Dit niveau van persoonlijke aanpassing en gemak versterkt het gevoel van exclusiviteit en luxe dat inherent is aan het bezit van zo'n bijzonder huis.

Naast de fysieke kenmerken van het huis, is de ligging in Miami ook een aanzienlijke aantrekkingskracht. Miami is een stad die bekend staat om zijn dynamische mix van culturen, zijn culinaire scene, wereldklasse kunstgalerieën en musea, en natuurlijk de iconische stranden. Het is een hotspot voor internationale bezoekers en zakenmensen, en biedt een levensstijl die zowel kosmopolitisch als ontspannen is.

Met deze verkoop krijgt de nieuwe eigenaar niet alleen een woning die de essentie van luxe belichaamt, maar ook een levensstijl die rijk is aan cultuur, natuur en innovatie. Het is een kans om te leven in een meesterwerk dat zowel een thuis is als een statement van toewijding aan schoonheid, duurzaamheid en topklasse leefbaarheid.

 

- Wie is de architect van de te koop staande villa in Miami? - De villa in Miami is ontworpen door de beroemde architect Chad Oppenheim.
- Wat zijn enkele kenmerken van de architectuur van Chad Oppenheim? - Chad Oppenheim staat bekend om zijn holistische aanpak en het creëren van gebouwen die harmoniseren met de natuur, met een focus op duurzaamheid en het welzijn van de bewoners.
- Hoe groot is het terrein van de villa? - Het terrein van de villa beslaat meer dan 7.000 vierkante meter.
- Welke duurzaamheidsaspecten zijn opgenomen in het ontwerp van de villa? - Duurzaamheidsaspecten in het ontwerp omvatten een groen dak, thermische isolatie, integratie van zonnepanelen, geothermische koelingssystemen en regenwateropvang.
- Waarom is de locatie in Miami aantrekkelijk voor potentiële kopers? - De locatie in Miami is aantrekkelijk vanwege de dynamische cultuur, de culinaire scene, kunstgalerieën en musea, prachtige stranden, en een kosmopolitische maar ontspannen levensstijl.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...