Het betoverende Darlington Estate is het Amerikaanse Versailles

Het prachtige Darlington Estate, vaak geprezen als het Amerikaanse Versailles, behoort tot de meest verbluffende eigendommen in de VS. Gelegen op slechts 64 kilometer van New York City (Mahwah, New Jersey), is dit architecturale meesterwerk uit 1907 zorgvuldig gerenoveerd gedurende zeven jaar om het beste te bieden qua voorzieningen, interieur en comfort. Het drie verdiepingen tellende landhuis beslaat ongeveer 4.645 vierkante meter woonruimte, met 58 kamers en meer dan 12 hectare spectaculair terrein, omringd door het Ramapo-gebergte.

Darlington Estate is de verwezenlijking van George Crocker, zoon van spoorwegmagnaat Charles Crocker. Het historische landgoed is geïnspireerd op een Engels kasteel en ontworpen door de beroemde architect James Brite, die ook verantwoordelijk was voor de American University en het Lincoln Memorial in Washington, D.C. Tijdens de renovatie zijn alle originele architectonische details en kostbare materialen zorgvuldig bewaard gebleven en gerestaureerd.

Het landhuis is voorzien van moderne systemen, terwijl alle badkamers zijn herbouwd en er een extra woonruimte van meer dan 1.115 vierkante meter is toegevoegd. Een indrukwekkend team van architecten, ontwerpers, ambachtslieden, lokale kunstenaars en Italiaanse houtsnijders hebben samengewerkt om het pand naar de 21e eeuw te brengen zonder zijn oorspronkelijke charme en elegantie te verliezen.

Darlington Estate biedt talloze luxe voorzieningen, waaronder een betoverende grote hal met 9 meter hoge plafonds en een zeldzaam Eolian Player Pipe Organ uit 1906, een bibliotheek met een 4,5 meter hoog beschilderd plafond, een prachtige formele eetkamer, een theesalon en een restaurantstijl keuken. De eigenaren genieten van een privévleugel, terwijl andere hoogtepunten van het pand zijn: een wijnkelder met proeflokaal, sigaarsalon, schoonheidssalon, luxueuze spa, zwembad, stoom- en saunaruimte, thuisbioscoop, speelkamer met bar, tennisbaan, fonteinen, pergola s, een buitenzwembad met cabana en een garage voor acht auto's.

Darlington Estate combineert op harmonieuze wijze klassieke elegantie met moderne luxe. Elk detail en elke ruimte in dit majestueuze landgoed is met aandacht en vakmanschap ontworpen om een unieke en verfijnde woonervaring te bieden. Van de sierlijke architectonische elementen tot de weelderige landschapsarchitectuur, elk aspect van het landgoed getuigt van de tijdloze schoonheid en het vakmanschap van vroegere tijden.

De renovatie van het Darlington Estate heeft niet alleen het oorspronkelijke karakter van het landgoed bewaard, maar ook moderne gemakken toegevoegd die passen bij de veranderende levensstijl en behoeften van vandaag. De naadloze integratie van moderne technologieën en faciliteiten versterkt het comfort en de functionaliteit van het landgoed zonder afbreuk te doen aan de historische charme.

De locatie van het Darlington Estate, dicht bij New York City, biedt zowel privacy als gemak voor de bewoners. De nabijheid van de bruisende metropool biedt toegang tot cultuur, kunst, gastronomie en zaken, terwijl het uitgestrekte terrein en de natuurlijke schoonheid van het Ramapo-gebergte een oase van rust en ontspanning bieden.

Het Amerikaanse Versailles is een passende bijnaam voor het Darlington Estate. Met zijn weelderige interieurs, indrukwekkende architectuur en adembenemende terrein is het een ongeëvenaarde woonervaring die de grootsheid en pracht van een historisch Europees paleis evenaart. Dit unieke en zeldzame landgoed is een waar juweel en biedt zijn bewoners de kans om te genieten van een leven van ongeëvenaarde luxe en verfijning.

Over Mahwah, New Jersey

Mahwah is een township in Bergen County, New Jersey, Verenigde Staten. Gelegen op ongeveer 30 mijl (48 kilometer) ten noordwesten van New York City, heeft Mahwah een bevolking van ongeveer 26.000 inwoners (volgens de gegevens van 2020). Het is de grootste gemeente in Bergen County qua oppervlakte en heeft een oppervlakte van ongeveer 65,2 vierkante kilometer.

Mahwah staat bekend om zijn prachtige natuur, waaronder het Ramapo-gebergte en verschillende parken en reservaten. Een populaire bezienswaardigheid is het Ramapo Valley County Reservation, een groot natuurreservaat met wandelpaden, meren en picknickplaatsen. Andere populaire buitenactiviteiten in de omgeving zijn wandelen, fietsen en vissen.

Het township heeft een rijke geschiedenis en speelde een belangrijke rol in de Amerikaanse Revolutie. In Mahwah bevindt zich het historische Hopper-Goetschius House Museum, dat dateert uit 1739 en een inkijkje biedt in het leven in koloniaal Amerika.

De economie van Mahwah wordt gedreven door verschillende industrieën, waaronder technologie, farmaceutica en logistiek. Het is de thuisbasis van enkele grote bedrijven, zoals Sharp Electronics Corporation en UPS.

Mahwah heeft een uitstekend schoolsysteem en is de thuisbasis van de Ramapo College of New Jersey, een openbare, vierjarige instelling voor hoger onderwijs die een breed scala aan studieprogramma'saanbiedt.

De nabijheid van New York City maakt Mahwah een aantrekkelijke woonplaats voor gezinnen en forenzen die op zoek zijn naar een rustige en schilderachtige omgeving zonder ver van de stad te zijn.

Over het Ramapo-gebergte

Het Ramapo-gebergte is een geologische formatie die deel uitmaakt van de Appalachian Mountains en zich uitstrekt van het noordoosten van Pennsylvania tot het zuidwesten van New York en het noorden van New Jersey. De bergketen, die voornamelijk uit graniet en gneiss bestaat, is ongeveer 480 miljoen jaar oud en is de thuisbasis van een breed scala aan planten- en diersoorten.

De Ramapo Mountains zijn populair bij natuurliefhebbers, wandelaars en buitensporters. De bergketen biedt vele kilometers aan wandelpaden, waaronder een deel van de beroemde Appalachian Trail, die door het gebied loopt. Andere populaire activiteiten in de Ramapo Mountains zijn mountainbiken, vissen, vogels kijken en kamperen.

De bergen zijn ook de thuisbasis van een aantal parken en natuurreservaten, zoals het eerder genoemde Ramapo Valley County Reservation, Harriman State Park in New York en Ringwood State Park in New Jersey. Deze beschermde gebieden bieden uitstekende mogelijkheden voor recreatie en natuureducatie.

Het Ramapo-gebergte heeft een rijke geschiedenis, met sporen van inheemse Lenape-bevolking en koloniale nederzettingen. De bergen speelden een belangrijke rol tijdens de Amerikaanse Revolutie als een strategisch belangrijk gebied voor zowel de Britse als de Amerikaanse troepen.

De Ramapo Mountains zijn ook ecologisch belangrijk, aangezien ze fungeren als een natuurlijke habitat voor vele planten- en diersoorten en een cruciale groene corridor vormen die helpt bij het behoud van de biodiversiteit in de regio. Bovendien dragen de bergen bij aan de waterkwaliteit en -voorziening van de omgeving, aangezien ze deel uitmaken van het stroomgebied van verschillende rivieren, waaronder de Ramapo-rivier en de Hackensack-rivier.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...