West Creek Ranch is een uniek Colorado-landgoed van Discovery Channel-oprichter

John Hendricks, de visionaire oprichter van het wereldwijd bekende Discovery Channel, heeft altijd een oog gehad voor het uitzonderlijke. Dit blijkt ook uit zijn eigendom van West Creek Ranch, een landgoed dat met zijn overweldigende schoonheid en grootse allure de definitie van exclusiviteit herdefinieert. Gelegen in de majestueuze omgeving van Colorado, is West Creek Ranch een pand dat zowel bewondering als verbazing oproept. Met meer dan 7.000 hectare ongerepte natuur is dit landgoed niet alleen een schat aan landschappelijke pracht, maar ook een thuisbasis die luxe naar een hoger niveau tilt.

De vraagprijs van dit unieke bezit - een schrikbarende €149 miljoen - reflecteert zowel de kwaliteit als de uniciteit van het landgoed. Bezoekers en potentiële kopers worden begroet door een statig herenhuis dat met zijn 22.000 vierkante meter een toonbeeld is van Zuidwestelijke elegantie. Binnen de muren van deze residentie vindt men een keur aan faciliteiten en voorzieningen die zelfs de meest verwende bewoner zullen behagen: acht slaapkamers en badkamers, riante leefruimtes, een chef-waardige keuken, een huisbioscoop, en ruimtes gewijd aan kunst, fitheid en ontspanning.

Daarbuiten biedt het landgoed nog meer verfijningen. Het zwembad en de uitgestrekte veranda'szijn een droom voor elke gastheer of -vrouw die houdt van entertainen. Het echte juweel echter, is het privé-observatorium gekroond met een draaiende koperen koepel – een plaats waar men zich kan verwonderen over de sterrenhemel en kan mijmeren over het universum.

Diezelfde verwondering voor de natuur is wat Hendricks heeft bewogen om een groot deel van zijn landgoed, welgeteld meer dan 4.000 hectare, als natuurgebied te beschermen. Door samenwerking met de Nature Conservancy, een organisatie gericht op natuurbehoud, is er gezorgd dat deze delen van West Creek Ranch nooit zullen worden ontwikkeld. Deze conservatie garandeert dat de flora en fauna die het landgoed rijk is - van naaldbossen tot wilde rivieren en diverse wilde dieren - bewaard blijven voor toekomstige generaties.

Het landgoed is meer dan alleen een thuis; het is een speelplaats voor iedereen met een hart voor avontuur en natuur. Men kan er wandelen door de wildernis, paardrijden over eindeloze paden, fietsen langs steile kliffen of vissen in kristalheldere stromen. De lucht is er zuiver, de stilte overweldigend, en de ervaring van pure natuur onvergelijkbaar.

Qua accommodatie stopt het niet bij de hoofdwoning. Er zijn verschillende gastenverblijven, ruime paardenstallen en -weiden, en zelfs helikopterplatforms, waardoor het landgoed perfect geschikt is voor zowel privégebruik als zakelijke bijeenkomsten. Bruiloften, spirituele retraites of bedrijfsconferenties; West Creek Ranch biedt een setting die ongetwijfeld indruk zal maken op al haar bezoekers.

Colorado, met zijn overvloed aan outdooractiviteiten, ligt aan de voeten van de ranch. Van wereldklasse skigebieden tot uitdagende golfbanen en nationale parken, alles is binnen bereik voor wie zijn geluk wil vinden in de natuur of sport.

West Creek Ranch vertegenwoordigt een zeldzame combinatie van weelderige luxe en ongekende natuurlijke schoonheid. Wie in staat is om het forse prijskaartje te voldoen, krijgt daar iets magisch voor terug: een stukje paradijs om te bezitten, te bewaren en vooral, om te koesteren. Het is een plek waar de grandeur van de natuur hand in hand gaat met de verfijning van menselijk ontwerp, een testament van iemand die verder keek dan de horizon van conventionele luxe en die een nalatenschap heeft gecreëerd die de tijd zal overstijgen. West Creek Ranch blijft niet alleen in het geheugen gegrift als een fenomenale woning, maar als een toevluchtsoord waar de geest geïnspireerd wordt en de natuur de ziel sust.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...