Genesteld in het hart van Toscane vind je dit prachtige historisch landgoed

Genesteld in het hart van Toscane vindt men dit prachtige historische landgoed, een plaats waar de essentie van Italiaanse grandeur en natuurlijke elegantie samensmelten tot een adembenemend tafereel. Het landgoed belichaamt een rijke historische tapestrie, uitgespannen over de zacht glooiende heuvels van Montaione, in de schaduw van Florence, en is een toonbeeld van de tijdloze schoonheid die Toscane te bieden heeft.

Vanuit de weelderige hoogte van haar positie biedt de villa een ongeëvenaard uitzicht over het Toscaanse platteland - een uitzicht dat de grootsheid van de regio in al zijn facetten tentoonspreidt. De oorsprong van de villa gaat terug naar het jaar 1123, een periode waarin Italië nog verdeeld was in kleine stadstaten en lokale machthebbers hun stempel drukten op de architectuur en cultuur. In de imposante gevel, bekroond met een elegante dubbele trap, echoën de herinneringen van een roemrijk verleden. Gebouwd op de ruïnes van wat eens een oud kasteel was, draagt het landhuis de handtekening van hertog Strozzi, die het omtoverde tot een residentie die niet zou misstaan in een sprookje.

Bij het binnenstappen van de villa wordt men onmiddellijk getransporteerd naar een tijd waarin luxe en verfijning hand in hand gingen. De rijkelijk versierde meubelen en kunstzinnige interieurs, variërend van de 19e tot de 20e eeuw, stralen een aristocratische sfeer uit en herinneren de bezoeker aan de voormalige glorie van de Italiaanse adel. De villa herbergt ruime salons en woonvertrekken met elk een eigen karakter, waardoor het gevoel van extravagantie en historische rijkdom bij elke stap voelbaar is. Met vijftien slaapkamers, elk voorzien van een en-suite badkamer, voelt men de echo'svan verhalen die zich tussen deze muren hebben afgespeeld.

De charme van het landhuis wordt nog verder versterkt door de aanwezigheid van een biljartkamer, meerdere bibliotheken en een privékapel gewijd aan Sint Catharina. Hierdoor krijgt het gevoel van koninklijke grandeur een extra dimensie. Authentieke terracotta vloeren en plafonds met houten balken benadrukken de historische waarde en zorgen voor een warme en uitnodigende atmosfeer. Ieder raam biedt een levend kunstwerk, waarbij de Toscaanse natuur tot leven komt en de zintuigen prikkelt.

Toscane is wereldwijd erkend om zijn culturele en culinaire erfgoed. Steden als Florence, Pisa, Siena en Lucca liggen op relatief korte afstand van het landgoed, elk met hun eigen unieke bijdragen aan de wereldcultuur. Op het landgoed zelf worden culinaire schatten zoals witte truffels gevonden, die een smaakervaring bieden die geen enkele fijnproever onberoerd zal laten. Ook produceren de 1500 olijfbomen op het terrein een van de beste extra vierge olijfoliën, een product dat het hart van menig gastronoom sneller doet slaan.

Het landgoed is niet alleen een toevluchtsoord voor zij die de landbouw een warm hart toedragen; tijdens het winterseizoen transformeert het gebied in een exclusief jachtterrein. Hier genieten fauna zoals fazanten, hazen en wilde zwijnen van de vrijheid, wat de authentieke ervaring van het leven op een Italiaans landgoed verder verdiept. Voor de paardenliefhebber is er gedacht aan meerdere stallen en de nodige accommodatie voor huisbewaarders en personeel maakt het landgoed compleet.

Het bezit van dit landgoed staat symbool voor meer dan alleen een financiële transactie; met een vraagprijs van €14 miljoen wordt hier een investering gedaan in een levenswijze die doordrenkt is van historie, rijk aan culturele en natuurlijke pracht. Dit landgoed is meer dan een huis; het is een erfenis die slechts wacht op een nieuwe eigenaar die de historie zal koesteren en het landgoed zal laten voortleven als een stukje paradijs op aarde.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...