Dit spectaculaire penthouse in de Federatietoren van Moskou kost 38 miljoen

In het hart van de bruisende metropool Moskou, op een hoogte die bijna letterlijk met het hoofd in de wolken is, situeert zich een woning die niet alleen luxe uitstraalt, maar die ook symbool staat voor macht en aanzien. Het gaat hier om niets minder dan een penthouse in de Federatietoren, een architectonisch hoogstandje dat de skyline van de Russische hoofdstad definieert. Voor wie zich in de top van de sociale ladder bevindt en wie 38 miljoen euro neer kan tellen, is dit meer dan alleen een dak boven het hoofd; het is een bastion van prestige en exclusiviteit.

Het Moscow International Business Center, ook bekend als Moskou-City , is een district dat zich focust op het bedrijfsleven en waar de Federatietoren als een kroon op het werk trots over uitkijkt. Dit spectaculaire penthouse, gevestigd in de Oostelijke toren - Vostok genaamd - was tot voor kort het hoogste punt van de Europese horizon. En hoewel deze titel misschien is overgedragen, doet dat niets af aan de grandeur die met deze plek gepaard gaat.

Dit penthouse is ongeëvenaard in zijn soort en strekt zich uit over niet minder dan drie verdiepingen, van de 95e tot en met de 97e etage. Het totale oppervlakte komt neer op een bijna onvoorstelbare 2.180,9 vierkante meter puur woongenot. Met zeven slaapkamers en een overvloed aan badkamers biedt het onderdak aan comfort en stijl. De woon- en ontvangstruimtes zijn haast gemaakt voor het ontvangen van gasten, het houden van exclusieve feesten of zelfs gala s.

Op de eerste verdieping vinden we 1.300 vierkante meter aan ruimte, waarbij elke vierkante centimeter vormgegeven is met oog voor detail en luxe. De tweede verdieping voegt daar nog eens 431 vierkante meter aan toe, terwijl de derde verdieping met 450 vierkante meter de absolute overtreffende trap is. Deze verdieping wordt bekroond door een adembenemende glazen koepel die een panoramisch uitzicht van 360 graden over Moskou mogelijk maakt.

Binnenin het penthouse is er een balans gevonden tussen open ruimtes en intieme hoekjes. De ontwerpers hebben de focus gelegd op maximalisatie van het uitzicht, zonder concessies te doen aan privacy en rust. De afwerking is van de allerhoogste kwaliteit en de voorzieningen die het penthouse rijk is, zorgen voor een gevoel van superioriteit en comfort voor degene die hier mag vertoeven. Interessant is ook dat het penthouse desgewenst in twee appartementen gesplitst kan worden, wat een extra laag van flexibiliteit toevoegt voor potentiële eigenaren.

Het bezit van dit penthouse plaatst de eigenaar direct in het centrum van de Russische elite. Het biedt onbeperkte mogelijkheden voor netwerken en het organiseren van sociale evenementen die hun weerga niet kennen. Het is een kans om deel uit te maken van een omgeving die per definitie exclusief is, een omgeving die normaliter slechts voor weinigen weggelegd is.

Voor hen die deze wereld willen betreden, is het penthouse in de Federatietoren veel meer dan alleen een woonruimte. Het staat symbool voor een levensstijl die alleen toegankelijk is voor de echten van de wereld. Het is een statussymbool, een investering die slechts eenmaal in een leven voorbijkomt. Wie de stap waagt, vindt meer dan een thuis; men vindt een podium waarop het leven zich in de meest schitterende schijnwerpers afspeelt.

Kortom, met een prijskaartje van 38 miljoen euro is het penthouse in de Federatietoren niet zomaar een vastgoedobject. Het is het summum van luxe en een levenswijze die reikt boven de drukte van de stad, boven het gewone, en die de essentie van exclusiviteit en superioriteit in elke zin van het woord belichaamt. Het is een unieke kans om te bewonen wat met recht één van de meest prestigieuze en begeerde adressen in Moskou mag worden genoemd. Een kans om echt te wonen tussen de wolken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

AsbestGigant.be: uw expert voor Asbestattesten In de kijker

In de huidige tijd is het bewustzijn over de gevaren van asbest binnen de vastgoed- en bouwindustrie van essentieel belang. AsbestGigant.be, gevest...