Vrijdag - 30 Sep 2022

Aanmelden

Dubai lanceert maanvormig bestemmingsresort Moon

Dubai lanceert misschien een maanvormig bestemmingsresort van €5 miljard, ontworpen door het Canadese architectenbureau Moon World Resorts Inc. Het 735 voet hoge resort is ontworpen om binnen 48 maanden te worden gebouwd en zal naar verwachting jaarlijks 2,5 miljoen gasten binnenhalen. Moon zal de economie in het emiraat vergroten via verschillende sectoren, waaronder een wellnesscentrum, nachtclub, ruimtetoerisme, gastvrijheid, technologie en meer, terwijl het ook wordt omringd door wat een maanoppervlak zal worden.

Het oppervlak van 10 hectare omvat een authentieke „maankolonie” en is gericht op diegenen die op zoek zijn naar een betaalbare toegang om ruimtetoerisme te verkennen. Naast de attracties zal de maan staan als knooppunt voor ruimtevaartorganisaties en hun astronauten.

De bestemming omvat ook 300 particuliere wooneenheden „Sky Villas” die te koop zijn. De eigenaren worden ook lid van een exclusieve privéclub in het resort. Voor meer design opent Kvadrat sculpturale conferentielocatie, mede gecreëerd door kunstenaar Thomas Demand en Caruso St. John architecten.