Dit pand met zicht op schilderachtige bergen van Aspen staat net Te Koop

Dit pand met zicht op schilderachtige bergen van Aspen staat net Te Koop
Gelegen op een beboste heuvel in Aspen, biedt dit geweldige, door een architect ontworpen huis een royaal uitzicht op de Elk Mountains, en omdat het huis werd gebouwd in 1973, vóór zoveel andere ontwikkelingen in Aspen, is het schilderachtige landschap bijna ongeëvenaard. De ruime woning beslaat 6.857 vierkante meter, met zeven slaapkamers en zes badkamers plus twee halve badkamers. Gelegen op 2,29 hectare, met een prachtig zwembad en spa met uitzicht op de bergen.

De residentie is oorspronkelijk ontworpen door Robin Molny, een leerling van Frank Lloyd Wright die één van de vroegere stedenbouwkundigen voor Aspen was. Het is bij architectuurliefhebbers bekend als het Ford Schumann-huis, naar de persoon die het heeft laten bouwen. De vader van Schumann was president van General Motors geweest, terwijl zijn moeder de dochter was van een van de oprichters van IBM. Schumann was zelf een muziek- en kunstliefhebber die ook voor de liefdadigheidsstichting van de familie werkte.

Robin Molny ontwierp het huis halverwege zijn architecturale carrière en het toont alles wat hij heeft geleerd tijdens zijn vijfjarige stage bij Frank Lloyd Wright, aangepast aan het hooggebergte van de Aspen-vallei. Een huis als dit moet zo zijn ontworpen dat het het meeste uit het buitenleven haalt, terwijl de bewoners zich binnen warm en gezellig voelen. Een typische Wright-truc is om een ​​kleine, afgelegen foyer te maken, die door een hal naar een brede, uitgestrekte woonkamer leidt, waardoor het effect nog veel indrukwekkender wordt.

In tegenstelling tot de typische lintvensters van Wright, trekt Molney hier echter alles uit de kast met een enorme glazen wand die een immens bergpanorama in zich opneemt. Net buiten de glazen wand bevindt zich het ronde pooldeck, dat de woonkamer verder uitbreidt en ook waterreflecties in de kamer toevoegt. De master suite, die net naast de woonkamer ligt, biedt een eigen muur van ramen en uitzicht.

Interessant is dat het pand slechts een jaar geleden werd verkocht voor €3,8 miljoen. Het huis is sindsdien grondig gerenoveerd en gemoderniseerd, met extra slaapkamers en badkamers die uit de ruimte zijn gesneden en een nieuwe keuken en badkamer zijn toegevoegd. Sommige slaapkamers lijken klein, maar de renovaties waren uitgebreid genoeg, hoopt de verkoper, om de prijs met zes keer te verhogen.

Unieke kenmerken van het huis zijn een moderne adobe-stijl en schuine kamers en muren. Voorafgaand aan de recente renovatie was het huis verschillende keren gerenoveerd, waaronder de toevoeging van een master suite en een trappentoren met extra kamers voor gasten, een kantoor, studio, fitness en entertainment.

Enjoy the views
Bezoek Website