Gulfstream Aerospace onthult de nieuwe G500 en G600 jets

Gulfstream Aerospace, een vooraanstaande speler in de competitieve straalvliegtuigindustrie, heeft recentelijk zijn nieuwste vliegtuigen gepresenteerd: de G500 en G600. Met deze nieuwe modellen streeft het bedrijf ernaar zijn positie in de markt te versterken.

De G500 en G600 bieden een ongeëvenaarde vliegervaring met enkele van de beste cabineomstandigheden die je in een commercieel vliegtuig kunt vinden. De cabine is ontworpen met een drukregelingssysteem dat de laagste cabinehoogte op de markt bereikt, waardoor passagiers het gevoel hebben op een hoogte van minder dan 5.000 voet op de grond te liggen, zelfs tijdens het vliegen op meer dan 50.000 voet. Bovendien wordt de lucht elke twee minuten ververst, waardoor een comfortabele en frisse omgeving ontstaat. De ruime en comfortabele stoelen, samen met de grote ovale ramen die veel natuurlijk licht binnenlaten, dragen bij aan een uitzonderlijke vliegervaring.

Voor piloten biedt de ultramoderne cockpit geavanceerde touchscreen-technologie, waardoor traditionele schakelaars worden vervangen door softkeys op verwisselbare touchscreens. Een belangrijke innovatie is de elektronische koppeling van de ACS's (Active Control Sidesticks), waardoor de communicatie en coördinatie tussen de piloot en copiloot worden verbeterd. Beide modellen, de G500 en G600, hebben een indrukwekkende kruissnelheid van 0,90 Mach, wat tot een uur tijdsbesparing per vlucht kan opleveren in vergelijking met vliegen op 0,80 Mach. De vliegtuigen worden aangedreven door de geavanceerde Pratt & Whitney Canada PW800-serie motoren, die zorgen voor betere brandstofefficiëntie, verminderde emissies en minder geluidsoverlast. Bovendien hebben deze motoren een revisie-interval van 10.000 uur zonder midlife-inspectie, wat de operationele efficiëntie verder verbetert.

Gulfstream heeft speciaal gebouwde faciliteiten in Savannah, Georgia, waar de productie van de nieuwe G500 en G600 plaatsvindt. De eerste vlucht van de G500 wordt verwacht in 2015, terwijl de G600 de komende jaren testvluchten zal ondergaan en tegen 2019 volledig operationeel zal zijn.

Met de introductie van de G500 en G600 zet Gulfstream Aerospace een nieuwe standaard in de luchtvaartindustrie, waarbij uitstekende prestaties, comfort en technologische innovatie samenkomen om een ongeëvenaarde vliegervaring te bieden.

De G500 en G600 zijn niet alleen geavanceerde vliegtuigen op technisch vlak, maar ze bieden ook luxueuze voorzieningen aan boord. De ruime cabine is ontworpen om het comfort van de passagiers te maximaliseren. Er zijn verschillende configuraties mogelijk, waaronder opties voor een luxe zitgedeelte, een conferentieruimte en een privéslaapruimte. Het interieur kan volledig worden aangepast aan de wensen van de klant, met keuzes uit hoogwaardige materialen en afwerkingen.

Naast het comfort van de passagiers, staat ook de veiligheid centraal bij Gulfstream. De G500 en G600 zijn uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, zoals geautomatiseerde controlesystemen, geavanceerde navigatietechnologie en geïntegreerde fly-by-wire besturing. Deze systemen dragen bij aan een soepele en veilige vliegervaring.

Bovendien hebben de G500 en G600 een uitgebreid bereik, waardoor ze non-stop langeafstandsvluchten kunnen maken. Met een maximale kruissnelheid van ongeveer 900 km/u kunnen ze snel en efficiënt reizen, waardoor kostbare reistijd wordt bespaard. Daarnaast zijn deze vliegtuigen ontworpen om soepel en comfortabel te vliegen, met geavanceerde geluidsisolatie en trillingsdempingstechnologie.

De prijzen van de G500 en G600 variëren afhankelijk van de configuratie en opties die de klant kiest. Het is een investering in stijl, comfort en prestaties. Met de G500 en G600 laat Gulfstream Aerospace opnieuw zien waarom het een toonaangevende speler is in de luchtvaartindustrie, met innovatieve ontwerpen en compromisloze kwaliteit.

 • De Gulfstream G500 en G600 zijn voorzien van geavanceerde General Electric Passport-motoren, die zorgen voor krachtige en efficiënte prestaties.
 • De vliegtuigen hebben een maximale vliegafstand van respectievelijk 5.200 nautische mijlen (9.630 kilometer) en 6.500 nautische mijlen (12.038 kilometer).
 • Ze kunnen een maximale kruissnelheid bereiken van 0,90 Mach (ongeveer 1.140 km/u).
 • De G500 heeft een maximale startgewicht van 33.113 kg (73.000 lbs), terwijl de G600 een startgewicht heeft van 38.197 kg (84.200 lbs).
 • Beide vliegtuigen hebben een indrukwekkende klimsnelheid van 4.850 voet per minuut.
 • De G500 heeft een maximale vlieghoogte van 51.000 voet (15.545 meter), terwijl de G600 zelfs tot 51.000 voet (15.545 meter) kan vliegen.
 • Ze zijn uitgerust met geavanceerde avionica-systemen, waaronder het PlaneView™ II-geïntegreerde cockpit-systeem en de Symmetry Flight Deck.
 • De vliegtuigen hebben een actieve controle van de zijstick (Active Control Sidesticks) voor verbeterde piloot-copiloot coördinatie.
 • Ze zijn voorzien van geavanceerde veiligheidssystemen, zoals Enhanced Vision System (EVS) en Synthetic Vision System (SVS), die de piloten helpen bij het navigeren en het vergroten van de situational awareness.
 • Het interieur van de G500 en G600 is volledig aanpasbaar aan de wensen van de klant, met opties voor verschillende zitconfiguraties, entertainment- en communicatiesystemen, en luxe voorzieningen zoals een volledige keuken en privéslaapruimtes.
 • De vliegtuigen zijn ontworpen met aandacht voor geluidsisolatie en trillingsdemping, wat resulteert in een stille en comfortabele cabineomgeving.
 • Ze zijn uitgerust met een geavanceerd luchtcirculatiesysteem dat elke twee minuten verse lucht in de cabine brengt, waardoor een aangename en gezonde omgeving wordt behouden.
 • De G500 en G600 zijn ontworpen met aandacht voor duurzaamheid en brandstofefficiëntie, wat resulteert in lagere emissies en operationele kosten.
 • Ze worden geproduceerd in de ultramoderne faciliteiten van Gulfstream Aerospace in Savannah, Georgia, met strikte kwaliteitscontroles en aandacht voor vakmanschap.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...