Het luxueuze interieur van de Boeing 747-8 - een superjacht van de lucht

De Boeing 747-8, die eind 2011 werd geïntroduceerd, is een vliegtuig dat vele superlatieven op zijn naam heeft staan. Het is de grootste variant van de 747-serie, het grootste commerciële vliegtuig dat in de Verenigde Staten is gebouwd en het langste passagiersvliegtuig ter wereld.

Greenpoint Technologies, een Amerikaans bedrijf gevestigd in Kirkland, Washington, kreeg de mogelijkheid om het interieur van dit imposante vliegtuig volledig opnieuw te ontwerpen. Hierdoor heeft het interieur meer weg van dat van een groot, luxueus privéschip en kan het gezien worden als een superjacht van de lucht.

Met een cabine die maar liefst 20 meter breed en meer dan 200 meter lang is, biedt de standaard Boeing 747-8 plaats aan maximaal 450 passagiers. Greenpoint had dus zeker veel ruimte om mee te werken bij het creëren van een ongeëvenaarde luxe ervaring.

Hoewel er weinig details zijn vrijgegeven over het voltooide werk, zijn er enkele renderings uitgebracht die een idee geven van hoe het interieur eruit zou kunnen zien. Deze renderings tonen onder andere een eetkamer, twee ruime loungeruimtes, een hoofdslaapkamersuite, een logeerkamer en een kantoor. Helaas zijn er geen echte foto's beschikbaar en blijft de identiteit van de klant geheim (we kunnen alleen maar speculeren, maar ons vermoeden gaat uit naar een Arabische miljardair).

Het project werd naar verluidt in december 2014 voltooid, waarbij de klant naar verluidt een enorme €250 miljoen heeft geïnvesteerd. Dit komt bovenop de kosten van bijna €370 miljoen voor een standaard Boeing 747-8. Het illustreert de buitengewone weelde en de bereidheid van bepaalde individuen om te investeren in een ongeëvenaarde luchtvaartervaring.

Het ontwerp van Greenpoint Technologies voor het interieur van de Boeing 747-8 is werkelijk adembenemend. De renderings tonen een luxueuze en weelderige omgeving, waarbij elk detail zorgvuldig is overwogen om een ultiem gevoel van comfort en elegantie te creëren.

De eetkamer straalt grandeur uit, met een prachtig gedekte tafel en een serene ambiance. De twee ruime loungeruimtes zijn voorzien van comfortabele banken en fauteuils, perfect om te ontspannen tijdens lange vluchten. De hoofdslaapkamersuite is een oase van rust, met een weelderig kingsize bed en een eigen badkamer met luxe voorzieningen. De logeerkamer biedt een comfortabele slaapplek voor gasten, terwijl het kantoor een productieve werkomgeving creëert voor degenen die ook onderweg zaken willen doen.

Het voltooide werk van Greenpoint Technologies werd afgerond in december 2014 en markeerde een nieuw hoogtepunt in de wereld van luxe vliegtuiginterieurs. Hoewel de identiteit van de klant niet is onthuld, kan men alleen maar speculeren over wie de gelukkige eigenaar van deze buitengewone privéjet zou kunnen zijn.

Met een geschatte investering van maar liefst €250 miljoen bovenop de kosten van de Boeing 747-8, onderstreept dit project de ongekende weelde en het streven naar exclusiviteit van de klant. Het is een demonstratie van de grenzeloze mogelijkheden in de wereld van op maat gemaakte luchtvaart en de bereidheid van bepaalde individuen om te investeren in een ongeëvenaarde ervaring van luxe en comfort, zelfs hoog in de lucht.

Over Greenpoint Technologies

Greenpoint Technologies is een toonaangevend Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in het ontwerpen en creëren van luxe interieurs voor privéjets en commerciële vliegtuigen. Het bedrijf is gevestigd in Kirkland, Washington en heeft een sterke reputatie opgebouwd in de luchtvaartindustrie.

Met een team van getalenteerde ontwerpers, ingenieurs en ambachtslieden richt Greenpoint zich op het leveren van op maat gemaakte interieurs die voldoen aan de hoogste normen van luxe en vakmanschap. Ze werken nauw samen met klanten om hun visie tot leven te brengen en een unieke vliegervaring te creëren die aan al hun behoeften voldoet.

Greenpoint Technologies heeft een indrukwekkende portfolio van projecten, waaronder de herinrichting van commerciële vliegtuigen en de creatie van op maat gemaakte interieurs voor privéjets. Ze hebben samengewerkt met enkele van 's werelds meest veeleisende klanten, waaronder prominente zakenmagnaten, beroemdheden en regeringsfunctionarissen.

Het bedrijf heeft een uitgebreid scala aan diensten, waaronder conceptontwikkeling, 3D-visualisatie, engineering, fabricage en installatie. Ze streven ernaar om elk project tot in de kleinste details te perfectioneren en ongeëvenaarde kwaliteit en luxe te leveren.

Met hun expertise en passie voor innovatie heeft Greenpoint Technologies een reputatie opgebouwd als een betrouwbare partner voor luxe vliegtuiginterieurs. Ze blijven streven naar excellentie en blijven grenzen verleggen in de wereld van luchtvaartdesign, waarbij ze klanten over de hele wereld een ongeëvenaarde vliegervaring bieden.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...