Deze private A220 Jet concept heeft een ingebouwd observatiedek

De langverwachte Airbus ACJ TwoTwenty privéjet biedt een zee aan ruimte voor innovatieve details in de cabine. Lufthansa Technik onthulde een cabineontwerp met een minimalistische, strakke en natuurlijke uitstraling, inclusief een bijzonder 'observatiedek' waardoor passagiers kunnen genieten van een pilotenperspectief op de buitenwereld.

Toen Airbus de ACJ TwoTwenty, de zakelijke jetversie van hun populaire A220, aankondigde, waren er binnen 24 uur al zes bestellingen geplaatst. Comlux, een specialist in zakenvliegtuiginterieurs, kocht er twee, terwijl vier andere niet-geïdentificeerde klanten de resterende vier bestelden. Inmiddels heeft Airbus acht TwoTwenty's verkocht, waaronder zes A220-100's en twee A220-300's.

Hoewel Comlux de exclusieve leverancier is van de cabines voor de eerste 15 ACJ TwoTwenty's, heeft Lufthansa Technik tijdens de Monaco Yacht Show in 2019 een eigen cabineconcept voor de ACJ TwoTwenty gepresenteerd. Dit concept omvat een minimalistische benadering van luxe leven en een uniek 'observatiedek' voor passagiers om te genieten van het indrukwekkende uitzicht dat normaal gesproken alleen voor piloten is weggelegd.

Lufthansa Technik heeft alle overbodige elementen zoveel mogelijk uit het zicht gehouden om een minimalistische uitstraling te behouden. Schermen komen uit de cabinewanden omhoog, media-apparatuur is verborgen in wat op stenen blokken lijkt en het geheel heeft de sfeer van een tropische strandhut. Veel onderdelen zijn multifunctioneel ontworpen om rommel in het vliegtuig te beperken. Zo kan een DJ-station dienst doen als game-interface of buffet, en zijn de lange banken functionele ligbedden die meerdere gasten een comfortabele overnachting bieden. Het resultaat is een frisse en unieke benadering van het privéjet-concept.

Het innovatieve cabineontwerp van de Airbus ACJ TwoTwenty biedt passagiers niet alleen een adembenemend uitzicht vanuit het observatiedek, maar zorgt ook voor een ontspannen en luxueuze reiservaring. De cabine is zo ontworpen dat het maximale comfort en functionaliteit biedt, terwijl het een rustgevende en uitnodigende sfeer creëert.

Een van de opvallende kenmerken van dit ontwerp is het gebruik van natuurlijke materialen en kleuren. Houten accenten en aardetinten zorgen voor een warm en uitnodigend interieur, terwijl de grote ramen de cabine vullen met natuurlijk licht. Dit draagt bij aan een gevoel van ruimte en verbondenheid met de buitenwereld.

De cabine is uitgerust met geavanceerde technologieën om het reiscomfort te verhogen en het gebruiksgemak te vergroten. Passagiers kunnen genieten van een geïntegreerd entertainmentsysteem met films, muziek en games, evenals draadloze oplaadstations voor hun apparaten. Daarnaast zorgen geavanceerde lucht- en temperatuurregelingssystemen voor een aangename en gezonde omgeving gedurende de hele vlucht.

Voor optimale privacy kunnen passagiers gebruikmaken van afzonderlijke suites, elk voorzien van een comfortabel bed, opbergruimte en een eigen werkruimte. Bovendien is er een ruime en stijlvolle badkamer aanwezig met een luxe douche en premium toiletartikelen.

De Airbus ACJ TwoTwenty biedt ook een volledig uitgeruste keuken, zodat passagiers kunnen genieten van gastronomische maaltijden tijdens hun vlucht. Een ervaren chef-kok kan aan boord verse en smakelijke gerechten bereiden op basis van de individuele voorkeuren van de passagiers.

De Airbus ACJ TwoTwenty met het Lufthansa Technik cabineontwerp biedt een unieke en luxueuze reiservaring voor veeleisende passagiers. Met zijn minimalistische en natuurlijke design, geavanceerde technologieën en focus op comfort, is dit vliegtuig een uitstekende keuze voor wie op zoek is naar de ultieme privéjet-ervaring.

 • Observatiedek: Het unieke observatiedek biedt passagiers een panoramisch uitzicht vanuit de cockpit, vergelijkbaar met wat piloten zien tijdens de vlucht.
 • Natuurlijke materialen: Het gebruik van houten accenten en aardetinten zorgt voor een warm en uitnodigend interieur.
 • Grote ramen: De cabine is voorzien van grote ramen die zorgen voor veel natuurlijk licht en een ruimtelijk gevoel.
 • Geavanceerde entertainmentsystemen: Passagiers hebben toegang tot een geïntegreerd entertainmentsysteem met films, muziek en games.
 • Draadloze oplaadstations: De cabine is uitgerust met draadloze oplaadstations voor het gemak van het opladen van apparaten tijdens de vlucht.
 • Klimaat- en luchtregelingssystemen: Geavanceerde systemen zorgen voor een comfortabele en gezonde omgeving gedurende de hele vlucht.
 • Privésuites: Afzonderlijke suites met comfortabele bedden, opbergruimte en werkruimtes bieden privacy en rust voor passagiers.
 • Luxe badkamer: Een ruime en stijlvolle badkamer is voorzien van een douche en premium toiletartikelen.
 • Volledig uitgeruste keuken: Passagiers kunnen genieten van gastronomische maaltijden, bereid door een chef-kok aan boord, in een moderne en goed uitgeruste keuken.
 • Afmetingen van de ACJ TwoTwenty: De A220-100 heeft een lengte van 35 meter en een spanwijdte van 35,1 meter, terwijl de A220-300 een lengte van 38,7 meter en een spanwijdte van 35,1 meter heeft.
 • Bereik en snelheid: De ACJ TwoTwenty heeft een maximaal bereik van ongeveer 10.500 km en een kruissnelheid van Mach 0,78.
 • Capaciteit: De cabine van de ACJ TwoTwenty kan worden aangepast aan de specifieke behoeften van de klant, maar biedt meestal plaats aan 18 tot 25 passagiers in een luxe configuratie.

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...