Hill Helikopters introduceert de HX50 - een revolutionaire privéhelikopter en end-to-end eigendomservaring

Hill Helikopters heeft met de HX50 een baanbrekende privéhelikopter ontwikkeld, gebouwd met de nieuwste technologieën en ontworpen om aan de behoeften van de moderne piloot te voldoen. Het voldoet aan de hoogste EASA- en FAA-luchtwaardigheidsvereisten en biedt een unieke end-to-end eigendomservaring die verder gaat dan alleen de levering van een helikopter.

De HX50 maakt deel uit van General Aviation 2.0 (GA2.0), een revolutie in de algemene luchtvaart die zich richt op het bevorderen van helikopterontwerpen die aantrekkelijker, krachtiger en kosten-effectiever zijn. De GA2.0-routekaart biedt een holistische, veilige en volledig ondersteunde eigendomservaring die specifiek is ontworpen voor de particuliere eigenaar-operator.

De HX50 is gebouwd met de nieuwste technologieën en heeft een ongekende lage operationele kosten en stabiele hoge inruilwaarde, waardoor het eigenaarschap van een privéhelikopter haalbaarder is dan ooit tevoren. Het biedt een hoge mate van luxe en comfort voor de particuliere eigenaar, terwijl het voldoet aan de behoeften van commerciële gebruikers.

Hill Helikopters combineert in hun aanpak in de fabriek gebouwde helikopters die voldoen aan de hoogste normen, met de cruciale training en inzicht van de eigenaar-operator. Dit maakt de HX50 niet alleen een paradigmaverschuiving in helikopterontwerp, maar ook in hoe we privépiloten uitrusten om onafhankelijke eigenaar-operators te zijn.

Met de HX50 zet Hill Helikopters een nieuwe standaard voor de privéluchtvaart en biedt een revolutionaire end-to-end eigendomservaring die uniek is in de luchtvaartindustrie.

De HX50 helikopter is ontworpen met oog voor detail, uitzonderlijke prestaties, veiligheid en vlieggemak. Hill Helikopters heeft met de General Aviation 2.0-aanpak een revolutionaire manier van het leveren en ondersteunen van luxe privéhelikopters ontwikkeld tegen een betaalbare prijs.

De HX50 is een modern ontworpen helikopter met alle functies die piloten van vandaag nodig hebben en voldoet aan de nieuwste EASA- en FAA-luchtwaardigheidsvereisten. Het is een end-to-end eigendomservaring waarbij de klant volledig centraal staat. GA2.0 biedt niet alleen een veilig en volledig ondersteunde eigendomservaring, maar heeft ook oog voor de lange termijn ondersteuning voor particuliere eigenaren.

De aanschaf van een HX50 is meer dan alleen het kopen van een helikopter. Het biedt eigenaren de mogelijkheid om deel te nemen aan een revolutie in de algemene luchtvaart. Hill Helikopters heeft de productie en levering van helikopters opnieuw vormgegeven door een klantgerichte benadering te hanteren die resulteert in helikopters die aantrekkelijker, krachtiger en kosten-effectiever zijn.

Met de HX50-helikopter biedt Hill Helikopters eigenaren de hoogwaardige, luxe helikopter die ze altijd al hebben willen hebben. De HX50 heeft een ongekend lage bedrijfskosten en behoudt een stabiele hoge inruilwaarde, waardoor persoonlijk eigendom van een helikopter haalbaarder is dan ooit tevoren.

Deze helikopter is bedoeld voor particuliere en commerciële gebruikers. Terwijl het aan prestatie-eisen voor beide voldoet, eisen particuliere eigenaren veel modernere technologie, meer luxe, frequente productverversingen en specifieke ondersteuning in vergelijking met hun commerciële tegenhangers. Hill Helikopters biedt de vaardigheden en kennis die nodig zijn om een ​​holistisch veilige onafhankelijke eigenaar-operator te zijn door de eigenaar te betrekken bij de bouw van de helikopter.

De HX50 helikopter is een paradigma-verschuiving in helikopterontwerp en biedt eigenaren de mogelijkheid om onafhankelijke eigenaar-operators te zijn. Hill Helikopters combineert op intelligente wijze in de fabriek gebouwde helikopters die aan de normen voldoen met cruciale training, opleiding en inzicht van de eigenaar-operator.

De HX50-helikopter is een hoogwaardige, luxe privéhelikopter die is ontworpen met veiligheid, prestaties en gebruiksgemak in gedachten. Hieronder vindt u een opsomming en omstandige omschrijving van de technische en mechanische informatie:

 • Type: tweemotorige, eenpersoonshelikopter
 • Motoren: twee FADEC-gestuurde, turbocharged Rolls-Royce M250-B17F/2-turbines met elk een vermogen van 420 kW (563 pk)
 • Rotorsysteem: vierbladige, volledig gearticuleerde rotorbladen van koolstofvezel
 • Maximaal startgewicht: 1.900 kg (4.189 lbs)
 • Maximale kruissnelheid: 260 km/u (140 knopen)
 • Maximaal bereik: 1.100 km (593 nautische mijlen)
 • Vliegplafond: 6.096 m (20.000 ft)
 • Zitplaatsen: 1 piloot en 3 passagiers (of 2 passagiers met bagage)
 • Cockpit: glazen cockpit met 3 multifunctionele displays (MFD's) en geavanceerde navigatie- en communicatiesystemen
 • Avionica: Garmin G5000H geïntegreerde vluchtdekkings- en navigatiesuite met 4-kleurenweergave
 • Brandstofsysteem: tanks van roestvrij staal met een capaciteit van 685 liter (181 gallon)
 • Landingsgestel: intrekbaar driepuntslandingsgestel met hydraulisch systeem
 • Remsysteem: hydraulisch bediende, schijfremmen met antiblokkerings- en anti-slipregeling
 • Cabine: geluidsisolerend en voorzien van luxe stoelen, airconditioning, verwarming en opbergvakken
 • Veiligheidsvoorzieningen: crashbestendige brandstoftanks, automatisch noodbaken, noodlandingsapparatuur, noodzender en noodopstartprocedures.
 • Krachtbron: De HX50 is uitgerust met een Rolls Royce M250-C30P-turbine die een vermogen levert van 420 kW (563 pk).
 • Rotorbladen: De helikopter heeft een vierbladige rotor met een diameter van 10,3 meter.
 • Gewicht: De lege gewicht van de helikopter is 890 kg, terwijl de maximale startgewicht is vastgesteld op 1.590 kg.
 • Snelheid: De kruissnelheid van de HX50 is ongeveer 246 km/u, terwijl de maximale snelheid ongeveer 287 km/u is.
 • Bereik: De helikopter heeft een actieradius van ongeveer 643 km.
 • Besturingssysteem: De HX50 heeft een fly-by-wire besturingssysteem dat de vliegprestaties verbetert en de veiligheid verhoogt.
 • Cockpit: De cockpit van de HX50 is uitgerust met de nieuwste avionica-technologie en biedt een zeer geavanceerde gebruikersinterface.
 • Brandstof: De helikopter heeft een brandstoftankcapaciteit van ongeveer 300 liter.
 • Geluidsniveau: De HX50 heeft een relatief laag geluidsniveau in vergelijking met andere helikopters in zijn klasse.
 • Onderhoud: De helikopter is ontworpen met het oog op eenvoudig onderhoud en reparatie, waardoor de operationele kosten worden verlaagd.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X, het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...