Bombardier Global 6500 Business Jet - supersnel - efficiënt en luxueus

Bombardier brengt de gloednieuwe Bombardier Global 6500 Business Jet op de markt, een vliegtuig dat eind dit jaar operationeel zal zijn. Dit state-of-the-art zakenvliegtuig biedt een indrukwekkend bereik van 6.600 zeemijl, waardoor het zonder tussenstop steden als Hong Kong en Londen kan verbinden. Het vliegtuig heeft al 90 procent van de vliegtests doorstaan, waarbij de vleugels en motoren zich momenteel in de laatste fase van validatie bevinden.

Met een nieuw ontwerp van de vleugels en verbeterde aerodynamica zorgt de Bombardier Global 6500 voor een comfortabele vliegervaring voor de passagiers. De aandrijving wordt verzorgd door Rolls-Royce Pearl 15-motoren, waarmee het vliegtuig een topsnelheid van Mach 0,9 en een kruissnelheid van Mach 0,85 kan bereiken.

De cabine van de Global 6500 is ruim en meet 43 voet. Het beschikt over de innovatieve Nuage chaise longue, een veelzijdige stoel die gemakkelijk kan worden omgevormd van een chaise longue naar een plat bed of bankettafel. De stoel is comfortabel achterover te leunen en kan worden gedraaid, wat perfect is voor vergaderingen op 30.000 voet hoogte.

Op het gebied van technologie is de cabine uitgerust met 4K-schermen en razendsnel internet via de KA-band, waardoor passagiers non-stop connectiviteit hebben. De cockpit is voorzien van de geavanceerde Bombardier Vision-vliegtuigelektronica, met een gecombineerd zichtsysteem dat verbeterde en synthetische beelden samenbrengt, ongeacht de weersomstandigheden.

Naast het bieden van een luxe ervaring voor de passagiers, heeft de Bombardier Global 6500 ook voordelen voor de bemanning. Het vliegtuig is uitgerust met een aparte rustruimte voor de bemanning, terwijl het achterdek is voorzien van een privésuite met een badkamer die is gevuld met natuurlijk licht, een optionele douche en een ruime kast.

Met de introductie van de Bombardier Global 6500 Business Jet zet Bombardier een nieuwe standaard op het gebied van snelheid, efficiëntie en luxe in de luchtvaartindustrie. Dit vliegtuig combineert technologische innovatie, comfortabele voorzieningen en een indrukwekkend bereik, waardoor het een ideale keuze is voor veeleisende zakenreizigers en luxe reiservaringen.

De Bombardier Global 6500 Business Jet biedt niet alleen indrukwekkende prestaties en luxe, maar ook een hoog niveau van veiligheid en comfort. Het vliegtuig is uitgerust met geavanceerde veiligheidssystemen, waaronder de nieuwste vliegtuigelektronica van Bombardier en een gecombineerd zichtsysteem dat zorgt voor een verhoogd situatiebewustzijn, zelfs bij slecht weer.

Bij het betreden van de cabine worden passagiers begroet door een elegante en ruime omgeving. De Nuage chaise longue, die onlangs is geïntroduceerd, biedt ongeëvenaard comfort en flexibiliteit. Passagiers kunnen genieten van de mogelijkheid om de stoelen te transformeren naar hun behoeften, of het nu gaat om ontspanning, werk of het houden van een vergadering.

Voor de bemanning biedt de Bombardier Global 6500 Business Jet ook uitstekende voorzieningen. Een aparte rustruimte zorgt ervoor dat de bemanning kan rusten en zich kan opladen tijdens lange vluchten. Het achterdek is ontworpen als een privésuite, compleet met een goed verlichte badkamer, een optionele douche en voldoende opbergruimte.

Naast het bieden van luxe en comfort, is de Global 6500 ook gericht op het maximaliseren van de efficiëntie. Met zijn indrukwekkende bereik van 6.600 zeemijl kan het vliegtuig langeafstandsvluchten uitvoeren zonder tussenstops, waardoor kostbare tijd wordt bespaard. Bovendien zorgen de Rolls-Royce Pearl 15-motoren voor een optimale brandstofefficiëntie.

Met de lancering van de Bombardier Global 6500 Business Jet stelt Bombardier nieuwe normen op het gebied van zakenvliegtuigen. Het combineert prestaties, comfort en veiligheid op een manier die perfect aansluit bij de behoeften van veeleisende zakenreizigers. Of het nu gaat om het verbinden van internationale zakencentra of het genieten van een luxueuze reiservaring, de Global 6500 biedt een ongeëvenaarde mogelijkheid om snel en stijlvol naar de gewenste bestemming te vliegen.

  • De Bombardier Global 6500 Business Jet is uitgerust met een 2,9 meter langere vleugelspanwijdte dan zijn voorganger, de Global 6000, wat zorgt voor betere aerodynamica en prestaties.

  • Het vliegtuig wordt aangedreven door twee Rolls-Royce Pearl 15-motoren, die elk een vermogen leveren van 15.125 lbs, waardoor het een indrukwekkende kruissnelheid van Mach 0,85 kan bereiken.

  • De Global 6500 heeft een maximaal startgewicht van 48.200 kg en een maximale brandstofcapaciteit van 19.870 kg, waardoor het een aanzienlijk bereik van 6.600 zeemijl kan behalen.

  • Het interieur van de cabine biedt plaats aan maximaal 17 passagiers in een ruime en luxueuze omgeving. Het heeft een lengte van 16,64 meter, een breedte van 2,49 meter en een hoogte van 1,91 meter.

  • De cabine kan worden aangepast aan de persoonlijke wensen van de klant, met verschillende indelingsopties en configuraties beschikbaar. Het biedt een scala aan zitplaatsen, waaronder de Nuage chaise longue, die kan worden omgevormd tot een plat bed of een bankettafel.

  • Het vliegtuig is uitgerust met het Bombardier Vision-vliegtuigelektronica, dat geavanceerde systemen combineert om piloten te ondersteunen bij het vliegen en het verhogen van de veiligheid. Het gecombineerde zichtsysteem biedt verbeterde en synthetische beelden, waardoor piloten een beter situatiebewustzijn hebben.

  • De Global 6500 is uitgerust met geavanceerde communicatietechnologie, waaronder snelle internetverbinding via de KA-band, waardoor passagiers in verbinding kunnen blijven tijdens de vlucht.

  • Het vliegtuig heeft een indrukwekkende serviceplafond van 51.000 voet (15.545 meter), waardoor het boven slecht weer en andere obstakels kan vliegen, waardoor een soepele en comfortabele vlucht wordt gegarandeerd.

  • Het vliegtuig is voorzien van geavanceerde avionica en navigatiesystemen, waaronder automatische piloot, navigatie- en communicatieapparatuur, en een geïntegreerd waarschuwingssysteem.

  • Het heeft een ruim bagagecompartiment van 6,4 m³, waardoor passagiers voldoende ruimte hebben om hun persoonlijke bezittingen mee te nemen.

Over Bombardier

Bombardier is een toonaangevend Canadees bedrijf dat actief is in de luchtvaart- en transportsector. Het werd opgericht in 1942 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd als producent van hoogwaardige vliegtuigen en treinen.

Het bedrijf is gespecialiseerd in de productie van zakenvliegtuigen, regionale vliegtuigen, passagierstreinen en trams. Bombardier is wereldwijd bekend om zijn innovatieve en geavanceerde technologieën, evenals om zijn inzet voor duurzaamheid en milieuvriendelijkheid.

In de luchtvaartsector produceert Bombardier een breed scala aan zakenvliegtuigen, waaronder de Global-serie, de Challenger-serie en de Learjet-serie. Deze vliegtuigen bieden luxe en comfortabele reiservaringen voor zakenreizigers en particuliere eigenaren over de hele wereld.

Naast de luchtvaarttak is Bombardier ook een belangrijke speler in de treinindustrie. Het bedrijf produceert passagierstreinen en trams die worden gebruikt in verschillende stedelijke en regionale transportnetwerken. Bombardier'streinen staan bekend om hun hoge kwaliteit, betrouwbaarheid en comfort.

Bombardier heeft wereldwijd een sterke aanwezigheid met productie- en servicevestigingen in verschillende landen. Het bedrijf heeft een solide reputatie opgebouwd op basis van innovatie, technische excellentie en klantgerichtheid.

Met een lange geschiedenis van succes en voortdurende technologische vooruitgang blijft Bombardier streven naar het leveren van hoogwaardige oplossingen die voldoen aan de behoeften van de luchtvaart- en transportindustrie.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...