Bombardier Global 6000 - luxe en prestaties in de lucht

De Bombardier Global 6000, een superieur langeafstandsvliegtuig, heeft de wereld van de privéjetvaart op zijn kop gezet. Het vliegtuig, dat bekend staat om zijn kracht, uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid, heeft de lat hoger gelegd voor wat mogelijk is in de wereld van luxe luchtvaart.

De Global 6000, geproduceerd door het Canadese bedrijf Bombardier, is een toonbeeld van technologische innovatie en design. Het vliegtuig is uitgerust met twee Rolls-Royce BR710A2-20 turbofanmotoren, die het een topsnelheid van 528 mijl (1.050 kilometer) per uur geven. Het vliegtuig heeft een indrukwekkend bereik van 6.000 zeemijlen (11.112 kilometer) en kan tot 17 passagiers vervoeren.

Het interieur van de Global 6000 is ontworpen met het oog op luxe en comfort. Het vliegtuig heeft een ruime cabine die is verdeeld in drie zones. De eerste zone omvat de keuken, faciliteiten voor de cabinebemanning en een gastenbadkamer. De tweede zone is gericht op dineren en entertainment, terwijl de derde zone een privéslaapkamer voor de eigenaar bevat, compleet met een mastersuite, een volledige badkamer, een inloopkast en een kantoor.

Het interieurontwerp van de Global 6000 is geïnspireerd door luxe jachten en de Art Deco-periode. Het vliegtuig verwelkomt passagiers met rijke mahoniehouten panelen, kostbare materialen en een decor dat een gevoel van luxe en comfort uitstraalt. De cabine is uitgerust met een scala aan luxe voorzieningen die een wooncomfort bieden dat ongeëvenaard is in de luchtvaartindustrie.

De technologie aan boord van de Global 6000 is even indrukwekkend als het interieur. Het vliegtuig is uitgerust met de revolutionaire Bombardier Vision cockpit, die volgens Bombardier 'de meest geavanceerde avionics-suite in de zakenluchtvaart' is. De cockpit beschikt over functies zoals een synthetisch zichtsysteem en een MultiScan-weerradar, die bijdragen aan het vergroten van het situational awareness van de piloten.

Bovendien is de Global 6000 uitgerust met state-of-the-art entertainmenttechnologie, waaronder breedbeeldtelevisies, DVD- en Blu-ray-spelers, draadloze mogelijkheden en surround sound van ALTO Aviation. Het hele interieur kan worden bediend via een smartphone-app, waardoor passagiers volledige controle hebben over hun omgeving.

De Global 6000 is niet alleen een toonbeeld van luxe, maar ook van prestaties. Het vliegtuig heeft snelheidsrecords gevestigd van Aspen naar London City Airport en van London City Airport naar New York. Deze prestaties onderstrepen de kracht en efficiëntie van de Global6000.

Het vliegtuig is ook uitgerust met Ka-band technologie, waardoor passagiers altijd verbonden kunnen blijven. De bagageruimte van de Global 6000 is toegankelijk vanuit de cabine, wat betekent dat passagiers tijdens de vlucht veilig toegang hebben tot hun spullen.

Het ontwerp van de Global 6000 is niet alleen gericht op luxe en comfort, maar ook op functionaliteit. De indeling van de cabine is ontworpen om super efficiënt te zijn. Zo beschikt de voorste lounge over een opbergbare eettafel en een tweede informele zithoek. De bar, compleet met op maat gemaakte krukken van ontwerper Glyn Peter Machin, kan worden omgetoverd tot een multimedia-theater, waardoor er nog meer flexibiliteit is in termen van entertainment.

Het interieur van de Global 6000 is ontworpen door het in Milaan gevestigde bedrijf Officina Armare, dat bekend staat om zijn innovatieve en strakke bootontwerpen. Het bedrijf heeft zijn ervaring met het ontwerpen van jachten, zoals Project Centauro, gebruikt om een vliegtuiginterieur te creëren dat zowel stijlvol als functioneel is.

De Bombardier Global 6000 is meer dan alleen een vliegtuig; het is een symbool van luxe, prestaties en innovatie. Het vliegtuig biedt een ongeëvenaarde vliegervaring en stelt nieuwe normen voor wat mogelijk is in de wereld van de privéjetvaart. Met zijn indrukwekkende prestaties, luxueuze interieur en geavanceerde technologie, is de Global 6000 echt een klasse apart.

De Bombardier Global 6000 is niet alleen een technologisch wonder, maar ook een bewijs van Bombardier'stoewijding aan het leveren van de beste ervaring voor zijn klanten. Het vliegtuig is ontworpen met het oog op de behoeften van de passagiers, van de ruime en comfortabele cabine tot de geavanceerde technologie die zorgt voor een soepele en aangename vlucht.

Het vliegtuig heeft ook een indrukwekkende brandstofefficiëntie, met een brandstofverbruik van slechts 470 gallons per uur. Dit, in combinatie met zijn lange bereik, maakt de Global 6000 een uitstekende keuze voor langeafstandsvluchten.

De Bombardier Global 6000 is een vliegtuig dat de grenzen van wat mogelijk is in de luchtvaartindustrie blijft verleggen. Met zijn combinatie van luxe, prestaties en technologische innovatie, is het vliegtuig een klasse apart in de wereld van de privéjetvaart. Of u nu op zoek bent naar een vliegtuig voor zakenreizen of voor plezier, de Global 6000 biedt een vliegervaring die u niet snel zult vergeten.

  • Motoren: Twee Rolls-Royce BR710A2-20 turbofanmotoren
  • Topsnelheid: 528 mijl (1.050 kilometer) per uur
  • Bereik: 6.000 zeemijlen (11.112 kilometer)
  • Passagierscapaciteit: Tot 17 passagiers
  • Cabine-indeling: Verdeeld in drie zones - keuken en bemanningsfaciliteiten, eet- en entertainmentruimte, en een privéslaapkamer voor de eigenaar met een mastersuite, volledige badkamer, inloopkast en kantoor
  • Cockpit: Uitgerust met de Bombardier Vision cockpit, met een synthetisch zichtsysteem en een MultiScan-weerradar
  • Entertainmenttechnologie: Breedbeeldtelevisies, DVD- en Blu-ray-spelers, draadloze mogelijkheden en surround sound van ALTO Aviation
  • Connectiviteit: Uitgerust met Ka-band technologie voor constante verbinding
  • Bagageruimte: Toegankelijk vanuit de cabine tijdens de vlucht
  • Brandstofverbruik: 470 gallons per uur
  • Interieurontwerp: Ontworpen door Officina Armare, geïnspireerd door luxe jachten en de Art Deco-periode
  • Bar: Kan worden omgetoverd tot een multimedia-theater
  • Besturing: Het hele interieur kan worden bediend via een smartphone-app.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...