Helikopter Hill HX50 - innovatie en luxe in de luchtvaart

In de wereld van de luchtvaart is er een nieuwe ster aan de horizon verschenen - de Helikopter Hill HX50. Ontworpen door Dr. Jason Hill, de voorzitter en hoofdingenieur van Hill Helicopters, is de HX50 niet zomaar een helikopter. Het is een symbool van technische vakkundigheid, luxe en innovatie. Met zijn ongeëvenaarde prestaties, veiligheid en gebruiksgemak, is de HX50 de helikopter die je altijd al wilde hebben.

De HX50 is niet alleen een vervoermiddel, maar ook een deelname aan een revolutie in de algemene luchtvaart. Het is ontworpen om een veilige, luxueuze en opwindende vliegervaring te bieden. Met een vermogen van 500 pk, een kruissnelheid van 140 knopen, een maximaal bereik van 700 zeemijlen en een laadvermogen van 1760 pond, is de HX50 een kracht om rekening mee te houden. Het is een helikopter die de grenzen van wat mogelijk is in de luchtvaartindustrie verlegt.

De Hill Digital Cockpit (HDC) van de HX50 is een technologisch wonder. Het brengt de gebruikerservaring van de helikopter volledig up-to-date, waardoor het vliegen met een helikopter net zo eenvoudig, handig en intuïtief wordt als het rijden in een auto. De HDC is ontworpen rond de behoeften van particuliere eigenaar-operators en hun passagiers. Het biedt een enkele bedieningsinterface voor een schone en eenvoudige cockpitworkflow, volledige integratie van iPad-gebaseerde navigatie- en vluchtplanningsapps, intelligente, contextgevoelige ondersteuning en een duidelijke grafische weergave van vluchtinformatie alleen wanneer dat nodig is. Het is een cockpit die de manier waarop we vliegen herdefinieert.

De GT50-turboshaftmotor van de HX50 is een meesterwerk van techniek. Het levert soepele, verfijnde kracht, een iconisch geluid en betrouwbare werking bij hoge vermogensinstellingen, terwijl het lange perioden tussen revisies mogelijk maakt. De GT50 is specifiek ontworpen om te voldoen aan de behoeften van de HX50, met eenvoud, efficiëntie en een holistische benadering van veiligheid als kernontwerpprincipes. De GT50-motor is volledig elektronisch geregeld, wat zorgt voor een probleemloze, snelle start-up en shutdown, strakke RPM-beheer en optimale motorbewaking en -controle. Het is een motor die de potentie van een volgende generatie lichte helikopter volledig ontsluit.

De HX50 is meer dan alleen een helikopter; het is een symbool van vrijheid, een kunstwerk van techniek en design, en een belichaming van luxe en comfort. Het is een helikopter die de toekomst van de algemene luchtvaart zal bepalen. Met zijn ongeëvenaarde prestaties, veiligheid en gebruiksgemak is de HX50 de helikopter die je altijd al wilde hebben.

De HX50 is niet alleen een technologisch wonder, maar ook een toonbeeld van design. Het is ontworpen met een ongeëvenaarde aandacht voor detail, met een focus op zowel functionaliteit als esthetiek. Het resultaat is een helikopter die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook geweldig aanvoelt om te vliegen.

De HX50 is ook ontworpen met het oog op duurzaamheid. Het is gebouwd om te weerstaan aan de zwaarste omstandigheden en om betrouwbaar te blijven, zelfs na jaren van intensief gebruik. Het is een helikopter die is gebouwd om te blijven presteren, jaar na jaar.

In de wereld van de luchtvaart is de HX50 een game-changer. Het is een helikopter die de regels herschrijft en een nieuwe standaard zet voor wat mogelijk is. Het is de helikopter die je altijd al wilde hebben - en nu kan het van jou zijn.

  • Vermogen: De HX50 is uitgerust met een GT50-turboshaftmotor die een indrukwekkend vermogen van 500 pk levert. Dit vermogen stelt de helikopter in staat om hoge snelheden te bereiken en zware lasten te dragen, waardoor het een uitstekende keuze is voor zowel persoonlijk als commercieel gebruik.

  • Kruissnelheid: Met een kruissnelheid van 140 knopen is de HX50 een van de snelste helikopters in zijn klasse. Deze snelheid maakt het mogelijk om snel lange afstanden af te leggen, wat de HX50 ideaal maakt voor reizen of snelle transporttaken.

  • Maximaal bereik: De HX50 heeft een maximaal bereik van 700 zeemijlen. Dit betekent dat de helikopter in staat is om lange afstanden af te leggen zonder te hoeven tanken, waardoor het een uitstekende keuze is voor lange reizen.

  • Laadvermogen: Met een laadvermogen van 1760 pond kan de HX50 een aanzienlijke hoeveelheid lading dragen. Dit maakt het een uitstekende keuze voor taken zoals vrachtvervoer of reddingsoperaties.

  • Hill Digital Cockpit (HDC): De HDC van de HX50 is ontworpen om de gebruikerservaring van de helikopter volledig up-to-date te brengen. Het biedt een enkele bedieningsinterface voor een schone en eenvoudige cockpitworkflow, volledige integratie van iPad-gebaseerde navigatie- en vluchtplanningsapps, intelligente, contextgevoelige ondersteuning en een duidelijke grafische weergave van vluchtinformatie alleen wanneer dat nodig is.

  • GT50-turboshaftmotor: De GT50-motor van de HX50 is een meesterwerk van techniek. Het levert soepele, verfijnde kracht, een iconisch geluid en betrouwbare werking bij hoge vermogensinstellingen, terwijl het lange perioden tussen revisies mogelijk maakt. De GT50 is volledig elektronisch geregeld, wat zorgt voor een probleemloze, snelle start-up en shutdown, strakke RPM-beheer en optimale motorbewaking en -controle.

  • FADEC-systeem: De GT50 is volledig elektronisch geregeld door het Hill FADEC-systeem. Dit systeem zorgt voor een probleemloze, snelle start-up en shutdown, strakke RPM-beheer en optimale motorbewaking en -controle.

  • Ontwerp: De HX50 is ontworpen met een ongeëvenaarde aandacht voor detail, met een focus op zowel functionaliteit als esthetiek. Het resultaat is een helikopter die er niet alleen geweldig uitziet, maar ook geweldig aanvoelt om te vliegen.

  • Duurzaamheid: De HX50 is gebouwd om te weerstaan aan de zwaarste omstandigheden en om betrouwbaar te blijven, zelfs na jaren van intensief gebruik. Het is een helikopter die is gebouwd om te blijven presteren, jaar na jaar.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek de revolutionaire Falcon 10X - het toppunt van comfort en technologie In de kijker

Dassault Aviation presenteert hun gloednieuwe Falcon 10X, een baanbrekend zakenvliegtuig met ongeëvenaard comfort, veelzijdigheid en technologie. ...