Azteca Superjacht is exclusief te koop voor Bitcoin tijdens de Monaco Yacht Show

Tijdens de Monaco Yacht Show 2021 werd het 72 meter lange Azteca-superjacht te koop aangeboden, uitsluitend voor Bitcoin via Edmiston, met een equivalent prijskaartje van €65 miljoen. Crypto-betalingen winnen steeds meer aan populariteit in de jachtindustrie. Als de aankoop via makelaar Edmiston zou plaatsvinden, zou Azteca het grootste jacht zijn dat ooit met Bitcoin is gekocht.

Antonio Yturbe Redo, makelaar bij Edmiston, verklaarde: 'Dit is een opwindend vooruitzicht voor veel van onze klanten en biedt een unieke kans voor een jacht van deze omvang om alleen in Bitcoin te worden verkocht.' Het kopen van een jacht met Bitcoin kan aantrekkelijk zijn voor mensen die aanzienlijke rijkdom hebben vergaard in cryptocurrencies en een anonieme transactie wensen.

Azteca is ontworpen door Nuvolari en Lenard en beschikt over een hoofdsalon met piano, royale zithoek, aparte eetkamer, full-beam sky lounge, bibliotheek, bioscoopzaal en lift. Bovendien heeft het jacht een spa, kapsalon, zonnedek en een openlucht bubbelbad. Tijdens de meest recente refit in 2021 werden de hoofdmotoren van Azteca herbouwd, wat haar een echt 'global cruiser' maakt met een bereik van 6.500 zeemijlen bij een snelheid van 14 knopen.

Edmiston heeft in de afgelopen 20 jaar een belangrijke rol gespeeld in enkele van de meest spraakmakende jachtverkoop-, charter- en nieuwbouwtransacties en blijft 'innovatie en energie injecteren in al zijn activiteiten'.

De acceptatie van Bitcoin en andere cryptocurrencies voor luxe aankopen, zoals het Azteca-superjacht, is een teken van de groeiende erkenning van digitale valuta in de mainstream-markt. Crypto-gebruikers zoeken naar manieren om hun digitale rijkdom uit te geven en bedrijven zoals Edmiston spelen in op deze groeiende vraag door exclusieve aankopen zoals superjachten aan te bieden.

Het Azteca-superjacht is niet alleen een voorbeeld van technologische innovatie in de jachtindustrie, maar ook een symbool van de toenemende acceptatie van digitale valuta. Als Azteca verkocht wordt voor Bitcoin, zal dit een mijlpaal zijn voor zowel de crypto- als de jachtwereld. Het kan ook de deur openen voor meer high-end aankopen met cryptocurrencies in de toekomst.

Het succes van de verkoop van Azteca kan leiden tot verdere samenwerkingen tussen jachtmakelaars en crypto-uitwisselingen, waardoor een naadloze en veilige transactie wordt gegarandeerd voor zowel kopers als verkopers. Dit zou een extra stimulans kunnen zijn voor andere luxe merken om cryptocurrencies als betaalmiddel te accepteren, waardoor de adoptie van digitale valuta verder wordt gestimuleerd.

In een wereld waar digitale valuta steeds vaker wordt geaccepteerd, is het waarschijnlijk dat we meer luxe aankopen, zoals superjachten, zien die worden aangeboden voor Bitcoin en andere cryptocurrencies. Dit benadrukt het potentieel van digitale valuta om traditionele betaalmethoden te veranderen en een nieuw tijdperk van wereldwijde handel en investeringen in te luiden.

  • Lengte: 72 meter, wat het een indrukwekkend en ruim superjacht maakt.
  • Ontwerpers: Nuvolari en Lenard, bekende ontwerpers in de jachtindustrie.
  • Hoofdmotoren: Herbouwd tijdens de meest recente refit in 2021, wat de efficiëntie en prestaties van het jacht verbetert.
  • Snelheid: Kan een snelheid van 14 knopen bereiken.
  • Bereik: Heeft een bereik van 6.500 zeemijlen, waardoor het een 'global cruiser' is, geschikt voor lange reizen en wereldwijde verkenning.
  • Hoofdsalon: Voorzien van een piano en een royale zithoek voor gasten om te ontspannen en te entertainen.
  • Eetkamer: Een aparte eetkamer voor formele diners en evenementen.
  • Sky lounge: Full-beam sky lounge voor ontspanning met een panoramisch uitzicht op de omgeving.
  • Bibliotheek: Een rustige plek om te lezen en tot rust te komen.
  • Bioscoopzaal: Voor entertainment aan boord met films en andere media.
  • Lift: Zorgt voor gemakkelijke toegang tot de verschillende dekken van het jacht.
  • Spa: Biedt wellnessfaciliteiten en ontspanning voor gasten.
  • Kapsalon: Een salon aan boord voor persoonlijke verzorging en styling.
  • Zonnedek: Een groot dek om te zonnebaden en te genieten van het buitenleven.
  • Bubbelbad in de openlucht: Voor ontspanning en entertainment op het bovendek.


Over Edmiston

Edmiston is een toonaangevend, internationaal opererend bedrijf dat gespecialiseerd is in de verkoop, charter, management en nieuwbouw van luxe jachten. Het bedrijf werd opgericht door Nicholas Edmiston in 1996 en heeft sindsdien een sterke reputatie opgebouwd in de jachtindustrie. Met kantoren in Londen, Monaco, New York, en andere belangrijke locaties, biedt Edmiston wereldwijd diensten aan klanten.

Enkele kenmerken van Edmiston zijn:

  • Jachtverkoop: Edmiston is betrokken bij de verkoop van enkele van de meest prestigieuze jachten ter wereld. Ze begeleiden klanten tijdens het hele verkoopproces, van het zoeken naar het perfecte jacht tot het afhandelen van de transactie.

  • Charter: Edmiston biedt charterdiensten aan voor klanten die op zoek zijn naar een onvergetelijke ervaring op een luxe jacht. Ze hebben toegang tot een uitgebreide selectie van jachten en werken nauw samen met klanten om een op maat gemaakte vakantie te organiseren die aan hun specifieke wensen voldoet.

  • Jachtmanagement: Het bedrijf biedt ook jachtmanagementdiensten aan, waaronder operationeel beheer, bemanning, technisch beheer, en financieel beheer. Dit zorgt ervoor dat jachteigenaren hun bezit in optimale staat kunnen houden en aan alle wettelijke en veiligheidsvereisten voldoen.

  • Nieuwbouw: Edmiston werkt samen met toonaangevende scheepswerven en ontwerpers om klanten te helpen bij het realiseren van hun droomjacht. Ze begeleiden klanten van het initiële ontwerp tot de uiteindelijke oplevering van hun op maat gemaakte jacht.

  • Innovatie: Edmiston staat bekend om het injecteren van innovatie en energie in al hun activiteiten. Een voorbeeld hiervan is het aanbieden van het Azteca-superjacht voor aankoop met Bitcoin, waarmee ze inspelen op de groeiende vraag naar crypto-betalingen in de luxe markt.

  • Ervaring: Met meer dan twee decennia in de jachtindustrie heeft Edmiston een schat aan ervaring en kennis opgebouwd, waardoor ze een betrouwbare partner zijn voor klanten die op zoek zijn naar expertise en advies op het gebied van luxe jachten.

Edmiston is een belangrijke speler in de jachtindustrie en biedt een breed scala aan diensten om aan de behoeften van hun veeleisende klanten te voldoen. Hun toewijding aan innovatie, klantenservice en expertise heeft hen tot een vertrouwde naam gemaakt in de wereld van luxe jachten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website