De nieuwe Heesen superjacht Moskito biedt kracht - prestaties en een enorm interieurvolume

Heesen Yachts levert in 2021 de nieuwste aanwinst af genaamd Moskito. Dit superjacht is ontworpen door Van Oossanen Naval Architects en heeft een Fast Displacement Hull Form, wat zorgt voor brandstofefficiëntie en comfort tijdens lange passages en kortere cruises. Het jacht heeft een eigentijds interieur ontworpen door de gewaardeerde studio Bannenberg & Rowell, en beschikt over een ontspanningsruimte op het benedendek met een sauna en een stoombad. De strandclub achterin biedt afzondering aan het water voor zowel watersportliefhebbers als mensen die het meeste uit het leven aan boord willen halen.

Als de vierde incarnatie in Heesen'ssuccesvolle 55-meter Steel Class beschikt Moskito over vergrote gasten-hutten, een mastersuite van 82 m² en een bereik van 4.500 zeemijlen voor eindeloze dagen cruisen op het grote blauw. Dit Nederlandse stamboomjacht is beschikbaar voor charter vanaf € 350.000 per week en werd onthuld op de Monaco Yacht Show van dit jaar.

Moskito is een elegante en stijlvolle verschijning met op haaientanden geïnspireerde buitenkanten van Omega Architects. Het jacht heeft geweldige verticale ramen die zich uitstrekken van vloer tot plafond, wat zorgt voor veel natuurlijk lichtinval. Het interieur wordt beschreven als een mix van natuurlijke, nobele tinten en een op maat gemaakte ruimtelijke ordening die een gevoel van gravitas creëert. Traditioneel vervaardigde gerookte eiken chevron parketvloeren en witte Thassos, grijze St Laurent en ivoor travertijn marmer met warme bronzen accenten dragen bij aan het fijne vakmanschap en meubilair.

Arthur Brouwer, CEO van Heesen, vertelt: 'Moskito is sportief, strak en tijdloos elegant qua design, terwijl het de beste prestaties en efficiëntie biedt. Ze heeft de juiste balans tussen binnen- en buitenruimte - wat betekent ultiem interieurcomfort en luxe, met ruime buitenruimtes om te genieten van het beste van de jachtlevensstijl.' Heesen beschrijft de 'krachtige lijnen aan de buitenkant' van de boot als 'die een sfeer van kalme autoriteit verlenen'. Moskito is een adembenemend voorbeeld van Heesen'sDNA en biedt ultieme luxe en comfort tijdens uw dagen cruisen op het grote blauw.

Het interieur van de Moskito is ontworpen door de gerenommeerde Britse studio Bannenberg & Rowell en combineert luxe met comfort. Het beschikt over een ontspanningsruimte op het benedendek met een sauna en een stoombad, evenals een strandclub achterin die afzondering biedt aan het water voor watersportliefhebbers en mensen die het meeste uit het leven aan boord willen halen. De gastenhutten zijn vergroot en de mastersuite beslaat maar liefst 82 m². Er is ook een bereik van 4.500 zeemijlen, waardoor de Moskito eindeloze dagen cruisen op zee mogelijk maakt.

De Moskito is gebouwd door de toonaangevende Nederlandse scheepswerf Heesen en is een superjacht van 55 meter lang met op haaientanden geïnspireerde buitenkanten van Omega Architects. Het is de vierde incarnatie in Heesen'ssuccesvolle 55-meter Steel Class en biedt kracht, prestaties en een enorm interieurvolume voor een jacht van deze grootte. Het Fast Displacement Hull Form, ontworpen door Van Oossanen Naval Architects, maakt haar uitzonderlijk zuinig met brandstof voor lange passages en kortere cruises.

De Moskito werd onthuld op de Monaco Yacht Show van dit jaar en is beschikbaar voor charter vanaf € 350.000 per week. Arthur Brouwer, CEO van Heesen, is trots op het jacht en benadrukt dat het de juiste balans heeft tussen binnen- en buitenruimte, wat ultiem interieurcomfort en luxe betekent, met ruime buitenruimtes om te genieten van het beste van de jachtlevensstijl.

Heesen beschrijft de 'krachtige lijnen aan de buitenkant' van de boot als 'die een sfeer van kalme autoriteit verlenen'. Moskito heeft ook geweldige verticale ramen die zich uitstrekken van vloer tot plafond, wat betekent dat er veel natuurlijk licht naar binnen valt. De interieurs van de Moskito zijn een 'mix van natuurlijke, nobele tinten en een op maat gemaakte ruimtelijke ordening die een gevoel van gravitas creëert', aldus Bannenberg. Gasten vinden er ook traditioneel vervaardigde gerookte eiken chevron parketvloeren, evenals witte Thassos, grijze St Laurent en ivoor travertijn marmer dat overal wordt gebruikt, met warme bronzen accenten die 'het fijne vakmanschap en meubilair onderstrepen'.

De Moskito is dan ook een prachtig stukje vakmanschap met een eigentijds ontwerp en uitstekende prestaties. Het is een ideale keuze voor mensen die willen genieten van het leven aan boord in stijl en comfort.

  • Lengte: 55m
  • Breedte: 9.6m
  • Diepgang: 3.1m
  • Aandrijving: 2 x MTU 8V 4000 M63, elk met 1.000 kW
  • Snelheid: maximaal 15 knopen
  • Bereik: 4.500 zeemijlen bij 13 knopen
  • Hull Type: Fast Displacement Hull Form
  • Exterieur Ontwerper: Omega Architects
  • Interieur Ontwerper: Bannenberg & Rowell
  • Bouwer: Heesen Yachts


Moskito'sFast Displacement Hull Form, ontworpen door Van Oossanen Naval Architects, zorgt voor een uitstekende efficiëntie en brandstofzuinigheid, waardoor het jacht lange afstanden en kortere cruises kan afleggen met minder brandstofverbruik.

De Moskito heeft een topsnelheid van 16,5 knopen en een kruissnelheid van 15 knopen dankzij de twee MTU 8V4000 M63-motoren. Het jacht heeft ook stabilisatoren onderweg en op de ankerplek om de stabiliteit te garanderen.

Het exterieurontwerp van de Moskito is ontworpen door Omega Architects en heeft kenmerken van een haai. De romp is gemaakt van staal en het bovenste deel is gemaakt van aluminium. Het jacht heeft vijf dekken, waaronder een zonnedek, een bovendek en een brugdek. Het interieur is ontworpen door Bannenberg & Rowell en beschikt over een open woon- en eetkamer, zes luxe gastenhutten, waaronder een mastersuite van 82 vierkante meter, een gym en een ontspanningsruimte op het benedendek met een sauna en stoombad.

Moskito heeft ook indrukwekkende technische eigenschappen, zoals geavanceerde communicatie- en entertainmentapparatuur en een waterdruksysteem dat het waterverbruik vermindert. Het jacht is ook uitgerust met moderne veiligheidsvoorzieningen, waaronder brandblussers, rookmelders, sprinklersystemen en een alarmsysteem.

Voor degenen die willen genieten van de jachtlevensstijl zonder het jacht te kopen, is de Moskito ook beschikbaar voor charter voor € 350.000 per week. Met alle luxe voorzieningen en technische mogelijkheden is de Moskito een uitzonderlijk jacht dat zeker indruk zal maken op elke watersportliefhebber en liefhebber van luxe.

* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website