Luxueus maatwerk - Vicem 95 Jacht vertrekt naar Australië

De Vicem 95 is een luxueus jacht dat recentelijk zijn koers heeft gezet richting de idyllische wateren van Australië. Dit prachtige vaartuig is het resultaat van het vakmanschap van Vicem Yachts, een Turkse scheepswerf die bekend staat om haar ambachtelijke benadering en toewijding aan maatwerk. De 95-voet lange jacht is een perfecte illustratie van hoe traditionele houtbewerkingstechnieken kunnen samengaan met moderne voorzieningen en designelementen, wat resulteert in een vaartuig dat niet alleen de aandacht trekt, maar ook alle verwachtingen overstijgt.

Deze nieuwe toevoeging aan de Vicem'sVintage Line valt meteen op door haar opvallende verschijning. De romp, geconstrueerd uit gelamineerd mahonie met een epoxy-laag, biedt niet alleen een robuuste structuur maar draagt ook bij aan de esthetiek van het jacht. Het ontwerp van de Vicem 95 is een knipoog naar de klassieke lijnen van weleer, vermengd met eigentijdse elegantie die het tot een tijdloze verschijning aan zowel binnen- als buitenkusten maakt.

Het interieur van de Vicem 95 is al even indrukwekkend als het exterieur. De indeling en inrichting van het schip kunnen volledig aangepast worden aan de wensen en behoeften van de eigenaar. Dit betekent dat geen twee modellen identiek zullen zijn, waarmee de werf de exclusiviteit van iedere klant waarborgt. Potentiële eigenaren kunnen kiezen voor een uitgebreide reeks luxe afwerkingen en materialen, zoals hoogwaardig leder, op maat gemaakte meubelstukken en state-of-the-art entertainmentapparatuur.

Een van de meest aantrekkelijke aspecten van het Vicem 95 jacht is de ruimtelijke ervaring die het biedt. Dankzij het innovatieve ontwerp kunnen gasten genieten van ruime leefruimtes, zowel intern als extern, zonder in te boeten aan comfort of functionaliteit. De grote salon met panoramische ramen biedt een adembenemend uitzicht op de omgeving, terwijl de accommodatie bestaat uit vier gastenkamers en een indrukwekkende eigenaarsuite. Ook beschikt het jacht over verschillende buitendekken waarop gasten kunnen ontspannen en van de zon kunnen genieten.

Aan boord van de Vicem 95 vindt men ook een verscheidenheid aan voorzieningen die het leven op zee veraangenamen. Dit omvat geavanceerde navigatiesystemen, krachtige motoren die zorgen voor uitstekende prestaties en stabiliteit op open water, en milieuvriendelijke functies die de impact op de oceaan minimaliseren. De combinatie van luxe, comfort en prestatie maakt het Vicem 95 jacht tot een uitblinker in zijn klasse.

Met de komst van de Vicem 95 naar Australië kunnen lokale zeevaartliefhebbers nu dichtbij huis genieten van dit meesterwerk op het water. De levering aan Australië benadrukt Vicem'sinternationale bereik en de wereldwijde vraag naar hun op maat gemaakte jachten. Het spreekt vanzelf dat de nieuwe eigenaar van de Vicem 95 kan uitkijken naar ongeëvenaarde avonturen op de Australische blauwe zeeën, omringd door het comfort en de elegantie die dit voortreffelijke jacht biedt.

Vicem Yachts continueert haar missie om de grenzen van jachtbouw te verleggen en klanten een onvergelijkbaar niveau van personalisatie te bieden. Met meer dan drie decennia ervaring in de nautische industrie, blijft de werf zich richten op de creatie van handgemaakte jachten die gebruikmaken van zowel geavanceerde technologieën als de befaamde Turkse ambachtelijke tradities. De Vicem 95 vervoegt naadloos de rangen van Vicem'sindrukwekkende portfolio van op maat gemaakte jachten, en belichaamt de kernprincipes waarmee het merk synoniem is geworden: kwaliteit, luxe en exclusiviteit.

Nu we de charme en elegantie van de Vicem 95 hebben verkend die naar Australië is gevaren, nemen we een duik in de wereld van luxe jachtbouw en ontdekken we wat Vicem Yachts zo uniek maakt in de wereld van op maat gemaakte schepen. Het bedrijf, met een geschiedenis van jachtbouw die teruggaat tot de late jaren 80, heeft een reputatie opgebouwd als een scheepswerf die traditie en innovatie vermengt. Deze werf is strategisch gelegen in Istanbul, waar het toegang heeft tot enkele van de beste ambachtslieden en vakmensen in de scheepsbouwindustrie.

Wat Vicem Yachts onderscheidt, is hun toewijding aan het gebruik van koude vormtechniek voor de rompconstructie. Deze methode, die gebruikmaakt van gelamineerd mahoniehout, biedt niet alleen een tijdloze uitstraling maar ook een sterkte die vaak beter is dan die van standaard glasvezelrompen. Het resultaat is een jacht dat niet alleen een statement maakt qua stijl, maar ook een met verbeterde duurzaamheid en zeewaardige prestaties.

De Vicem 95 is slechts één van de vele modellen die de werf aanbiedt. Van klassieke flybridge-modellen tot moderne express cruisers, elk ontwerp wordt zorgvuldig samengesteld om aan de hoge eisen van hun clientèle te voldoen. Een ander voorbeeld van hun vakmanschap is de Vicem Classic-serie, die de tijdloze schoonheid van de jachtbouwtraditie omarmt. Naast de Vintage Line en de Classic-serie biedt Vicem ook de Cruiser en de Vulcan-lijnen aan, elk met unieke kenmerken die specifiek gericht zijn op verschillende liefhebbers van de zeevaart.

Een belangrijk facet van de Vicem-ervaring is de mate van personalisatie die het mogelijk maakt voor de kopers. Elke klant krijgt de kans om nauw samen te werken met de ontwerpers en ingenieurs om hun visie werkelijkheid te maken. Van de keuze van het hout tot de fijnere details van het timmerwerk en de afwerkingen, geen detail is te klein voor aanpassingen. Deze aanpak zorgt ervoor dat elke Vicem-eigenaar een vaartuig bezit dat niet alleen zijn of haar esthetische voorkeuren weerspiegelt, maar ook perfect aansluit bij hun levensstijl en navigatiebehoeften.

In een markt waar massaproductie en uniformiteit vaak overheersen, blijft Vicem Yachts trouw aan een meer ambachtelijke benadering. Dit gaat natuurlijk gepaard met langere productietijden, maar het eindresultaat is een jacht dat perfectie nadert. De scheepswerf respecteert de individualiteit van haar klanten en begrijpt de waarde van het creëren van iets werkelijk unieks in de zeewereld.

Voor potentiële kopers die op zoek zijn naar een ervaring verder dan het conventionele, staat Vicem Yachts klaar om hen te begeleiden bij elke stap. Van het moment dat een klant het concept voor hun droomjacht presenteert tot de feestelijke tewaterlating van hun persoonlijke vaartuig, waarborgt Vicem een ervaring zo verfijnd en bevredigend als de jachten die ze bouwen.

Het uitbreiden van deze ervaring naar de Australische markt is een natuurlijke stap voor Vicem Yachts, gezien de toenemende vraag naar luxe jachten in de regio. Met een klimaat dat gunstig is voor het hele jaar door varen en een kustlijn die om exploratie smeekt, is Australië een ideale bestemming voor jachteigenaren. De Vicem 95 zal ongetwijfeld een inspirerende aanvulling zijn op de Australische jachtgemeenschap.

Naast het leveren van uitzonderlijke jachten, is Vicem ook toegewijd aan duurzaamheid. Het bedrijf gebruikt milieuvriendelijke materialen en processen waar mogelijk en streeft ernaar om de ecologische voetafdruk van hun activiteiten te minimaliseren. In een tijd waarin we ons steeds meer bewust worden van onze impact op de planeet, is het geruststellend om te weten dat zelfs in de luxe sector, initiatieven ontplooid worden om een duurzamere toekomst te ondersteunen.

Kortom, de Vicem 95 is niet alleen een triomf van modern jachtontwerp en ambachtelijk vakmanschap, maar het is ook een symbool van de belofte die Vicem Yachts aan haar klanten maakt: het bieden van een ongeëvenaarde ervaring op het water die doordrenkt is met persoonlijke luxe, gemaakt met respect voor de maritieme traditie en de omgeving. Terwijl het majestueuze schip de sprankelende wateren van Australië instapt, zet het een standaard voor wat mogelijk is in de wereld van op maat gemaakte jachten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.