JFA Yachts onthult details van hun nieuwe 164 Explorer Yacht-project

JFA Yachts heeft onlangs nieuwe details onthuld over hun spannende 164' Explorer Yacht-project. Het jacht is ontwikkeld in samenwerking met de gerenommeerde Britse jachtontwerpstudio Bill Dixon Design en de Franse binnenhuisarchitect Franck Darnet, en combineert opvallende moderne elementen met een vleugje klassieke elegantie in zijn stijlvolle lijnen en prachtige boogvorm.

De 164' JFA Explorer is speciaal ontworpen om te verkennen en is perfect geschikt voor reizen naar afgelegen gebieden. Met een bereik van meer dan 4800 zeemijl bij kruissnelheid en een topsnelheid van 16,25 knopen, biedt dit jacht zowel langeafstandsvermogen als indrukwekkende prestaties. Bovendien is het ontwerp gericht op lichtgewicht constructie, stilte en brandstofefficiëntie, wat resulteert in lagere brandstofkosten en een grotere autonomie.

Dit prachtige schip biedt haar gasten niet alleen comfort, maar ook stijl tijdens hun reizen. Het interieur van het jacht is voorzien van meerdere salons, waar ruimte is om te socializen, te ontspannen en te genieten van de sereniteit van de zee. De accommodaties zijn luxueus en omvatten 4 comfortabele gastenhutten op het benedendek en een weelderige eigenaarshut met groot licht naar voren op het hoofddek.

Hoewel het 164' JFA Explorer Yacht zich nog in de projectfase bevindt, belooft het nu al een buitengewoon schip te worden. Het aluminium constructiemateriaal zorgt voor een lichtgewicht en gemakkelijk te onderhouden structuur. De eigentijdse interieurinrichting zal worden vormgegeven met lichte eiken panelen bekleed met witte stoffen.

We zijn trots om dit Explorer Vessel te presenteren, gebouwd in aluminium en ontwikkeld in samenwerking met Dixon Yacht Design voor de scheepsarchitectuur en Franck Darnet Design voor het interieur. Het ontwerp is bedoeld voor een eigentijds 164' Explorer Vessel onder 500 GT. Er is grondig onderzoek verricht om ervoor te zorgen dat het jacht een groot bereik heeft met een redelijk brandstofverbruik. Aluminium is gekozen als constructiemateriaal om het gewicht te beperken en voor eenvoudig onderhoud. Het interieurontwerp is eigentijds en zal worden gerealiseerd met lichte eiken panelen bekleed met witte stoffen.

SPECIFICATIES:

 • Bootnaam: MY 164'
 • Type: Explorer Motorjacht
 • Scheepsarchitect: Bill Dixon
 • Interieurontwerper: Franck Darnet
 • Materiaal: Romp en opbouw van aluminium
 • Lengte over alles: 50 m
 • Waterlijnlengte: 49,70 m
 • Breedte: 9,97 m
 • Diepgang: 2,5 m
 • Waterverplaatsing: 395 T (licht)
 • Capaciteit eigenaar en gasten: 10 personen
 • Bemanning: 8 personen
 • Motor: 2 x Cummins 1000 pk of Diesel Electric aandrijving
 • Generators: 2 x 115 kW Onan
 • Topsnelheid / Kruissnelheid: 16,25 knopen / 12,5 knopen


Over JFA Yachts

JFA Yachts is een gerenommeerde Franse scheepswerf die gespecialiseerd is in het ontwerpen en bouwen van luxe zeil- en motorjachten. Het bedrijf heeft een sterke reputatie opgebouwd in de jachtindustrie door vakmanschap, innovatie en aandacht voor detail.

JFA Yachts heeft zijn hoofdkantoor en scheepswerf in Concarneau, Frankrijk, een locatie die bekend staat om zijn maritieme erfgoed. Met een ervaren team van ontwerpers, ingenieurs en vakmensen is JFA in staat om op maat gemaakte jachten te creëren die voldoen aan de specifieke wensen en eisen van hun klanten.

Het bouwproces van JFA Yachts omvat het gebruik van hoogwaardige materialen en geavanceerde technieken om jachten van topkwaliteit te produceren. Ze zijn gespecialiseerd in aluminium constructie, wat zorgt voor lichtgewicht en duurzame jachten die uitstekende prestaties op zee leveren.

Naast het bouwen van nieuwe jachten, biedt JFA Yachts ook refit- en onderhoudsdiensten aan om ervoor te zorgen dat jachten in optimale staat blijven. Ze begrijpen het belang van het behoud van de schoonheid en functionaliteit van een jacht gedurende zijn levensduur.

JFA Yachts heeft een indrukwekkende portfolio van succesvolle projecten, waaronder zeiljachten, motorjachten en explorer-jachten. Elk jacht is uniek en op maat gemaakt, met aandacht voor zowel het exterieurontwerp als het interieur. Het bedrijf werkt samen met gerenommeerde ontwerpbureaus en architecten om de visie van de klant tot leven te brengen.

Met een sterke focus op kwaliteit, vakmanschap en klanttevredenheid heeft JFA Yachts een solide reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende jachtbouwers in de industrie. Hun jachten worden wereldwijd erkend en gewaardeerd door eigenaren en liefhebbers van luxe jachten.

JFA Yachts blijft zich inzetten voor het leveren van uitmuntendheid in elk project dat ze aangaan. Met hun passie voor zeilen en het streven naar technische perfectie, zetten ze zich in om jachten te bouwen die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...