Liara van Baltic Yachts - een adembenemend zeiljacht

Baltic Yachts heeft onlangs hun nieuwste schip, Liara, geleverd. Dit fantastisch presterende zeiljacht is ontworpen door de gerenommeerde studio Malcolm McKeon Yacht Design en trekt direct de aandacht met zijn maritieme architectuur en prachtige buitenlijnen. Het ontwerp van Liara straalt sportiviteit uit en heeft een gestroomlijnd profiel.

Een opvallend kenmerk van Liara is het uitstekende achterstevenontwerp met een gebogen teakdek, dat is ontworpen door de studio. Dit geeft het jacht een unieke uitstraling en voegt een vleugje elegantie toe aan het geheel. Bovendien is Liara uitgerust met een enorme lithiumbatterijbank, waardoor het jacht tot acht uur kan functioneren met alle functies actief, zonder dat een generator nodig is. Ook wordt de waterbestendigheid verbeterd door het gebruik van een intrekbaar voortstuwingssysteem.

De prachtige zeilen van Liara zijn ontwikkeld door Southern Spars en North Sails, waarbij het hoofdzeil een opvallende vierkante bovenkant heeft. Het interieur van het jacht, ontworpen door de Adam Lay Studio, weerspiegelt de natuurlijke omgeving van het woongebied van de eigenaar, de Kanaaleilanden voor de kust van Normandië. Het interieurontwerp kenmerkt zich door heldere kleuren, zachte meubels en indirecte LED-verlichting, waardoor de ruimte een open en uitnodigend gevoel krijgt. Natuurlijk licht stroomt overvloedig binnen in de banken, salontafels en het eetgedeelte in de salon op het dek.

Liara biedt luxueuze accommodaties aan boord. Het beschikt over een ruime eigenaarssuite in de boeg, een VIP-suite in de onderste salonruimte en twee gastenhutten met twee eenpersoonsbedden op het achterdek. Voor de bemanning zijn er een kombuis, een puinhoek en een wasruimte, evenals een kantoor of tijdelijke hut en twee bemanningscabines met eigen badkamer.

In de cockpit zijn er twee ruime ruimtes: het achtergedeelte met zitplaatsen en een grote tafel, en het voorste gedeelte met zit- en koffietafels. Dit creëert diverse en comfortabele buitenruimtes waarop de gasten kunnen ontspannen en genieten van het zeilen in stijl.

Liara van Baltic Yachts is een meesterwerk dat vakmanschap, design en zeilprestaties op harmonieuze wijze combineert. Met zijn elegante uitstraling en hoogwaardige afwerkingen is dit zeiljacht een absolute blikvanger op het water.

Liara van Baltic Yachts is niet alleen een technisch meesterwerk, maar ook een luxueuze oase op het water. Het jacht biedt een unieke ervaring voor eigenaren en gasten, waarbij elk detail zorgvuldig is ontworpen om comfort en stijl te combineren.

Het interieur van Liara is een toonbeeld van elegantie en verfijning. De Adam Lay Studio heeft gebruikgemaakt van heldere kleuren, zachte meubels en subtiele LED-verlichting om een ontspannen en uitnodigende sfeer te creëren. Natuurlijk licht stroomt overvloedig binnen door de grote ramen, waardoor de ruimte een luchtig gevoel krijgt. De salon op het dek biedt een comfortabele plek om te ontspannen en te genieten van het uitzicht op zee, terwijl het eetgedeelte een elegante setting biedt voor gezellige diners aan boord.

De accommodaties aan boord van Liara zijn van wereldklasse. De eigenaarssuite in de boeg is een oase van rust, met een royaal tweepersoonsbed, een zithoek en een ensuite badkamer. De VIP-suite in de onderste salonruimte biedt een luxe toevluchtsoord voor gasten, terwijl de twee gastenhutten op het achterdek elk twee comfortabele eenpersoonsbedden en voldoende privacy bieden. Elk van deze ruimtes is met zorg ontworpen en afgewerkt om het hoogste niveau van comfort en ontspanning te garanderen.

Voor de bemanning is er een aparte sectie aan boord van Liara. De kombuis is volledig uitgerust om heerlijke maaltijden te bereiden, terwijl de puinhoek en de wasruimte zorgen voor een georganiseerde en efficiënte werkomgeving. Twee bemanningscabines met eigen badkamers bieden een comfortabele rustplaats voor het personeel, en een kantoor of tijdelijke hut biedt extra flexibiliteit aan boord.

Het buitendek van Liara is een uitnodigende ruimte om te ontspannen en te genieten van de omgeving. De cockpit is verdeeld in twee ruime gedeeltes: het achterste gedeelte met zitplaatsen en een grote tafel, ideaal voor gezellige diners in de buitenlucht, en het voorste gedeelte met comfortabele zit- en koffietafels om te genieten van een drankje en het uitzicht. Het gebogen teakdek draagt bij aan de esthetiek en biedt een luxe uitstraling.

Met zijn indrukwekkende zeilprestaties, prachtige lijnen en luxueuze interieur is Liara van Baltic Yachts een jacht dat de verwachtingen overtreft. Het is een meesterwerk op het water, ontworpen om eigenaren en gasten een onvergetelijke ervaring te bieden.

  • Lengte: 34,14 meter Liara heeft een indrukwekkende lengte van 34,14 meter, waardoor het jacht zich onderscheidt als een ruim en luxueus zeiljacht.

  • Ontwerp: Studio Malcolm McKeon Yacht Design Het jacht is ontworpen door de gerenommeerde studio Malcolm McKeon Yacht Design. Het ontwerp kenmerkt zich door prachtige buitenlijnen en een sportieve uitstraling.

  • Achterstevenontwerp met gebogen teakdek Liara heeft een uitstekend achterstevenontwerp met een gebogen teakdek. Dit ontwerp voegt niet alleen esthetische waarde toe aan het jacht, maar biedt ook extra ruimte en comfort voor de gasten aan boord.

  • Lithiumbatterijbank Een opvallende eigenschap van Liara is de enorme lithiumbatterijbank aan boord. Hierdoor kan het jacht tot acht uur functioneren met alle functies actief, zonder dat een generator nodig is. Dit draagt bij aan een stillere en meer milieuvriendelijke vaarervaring.

  • Intrekbaar voortstuwingssysteem Liara maakt gebruik van een intrekbaar voortstuwingssysteem, waardoor de waterbestendigheid wordt verminderd. Dit systeem zorgt voor een soepele vaart en verhoogt de algehele efficiëntie van het jacht.

  • Zeilen ontwikkeld door Southern Spars en North Sails De prachtige zeilen van Liara zijn ontwikkeld door Southern Spars en North Sails. Het hoofdzeil heeft een opvallende vierkante bovenkant, wat bijdraagt aan de sportieve uitstraling van het jacht.

  • Interieurontwerp: Adam Lay Studio Het interieur van Liara is ontworpen door de gerenommeerde Adam Lay Studio. Het interieur weerspiegelt de natuurlijke omgeving van het woongebied van de eigenaar, de Kanaaleilanden voor de kust van Normandië. Heldere kleuren, zachte meubels en indirecte LED-verlichting creëren een open en uitnodigende sfeer.

  • Accommodatie: eigenaarssuite, VIP-suite en gastenhutten Liara biedt luxueuze accommodatie aan boord. Het beschikt over een ruime eigenaarssuite in de boeg, een VIP-suite in de onderste salonruimte en twee gastenhutten met twee eenpersoonsbedden op het achterdek. Elk van deze ruimtes is ontworpen met comfort en privacy in gedachten.

Over Baltic Yachts

 

Baltic Yachts is een gerenommeerde Finse scheepswerf die gespecialiseerd is in de bouw van luxe zeil- en motorjachten. Sinds de oprichting in 1973 heeft Baltic Yachts een sterke reputatie opgebouwd in de jachtindustrie door hun toewijding aan vakmanschap, innovatie en kwaliteit.

Het bedrijf staat bekend om zijn op maat gemaakte jachten die voldoen aan de specifieke wensen en eisen van de klanten. Met behulp van geavanceerde technologieën en materialen, zoals koolstofvezel, weet Baltic Yachts zeiljachten te creëren die uitblinken in prestaties, snelheid en zeewaardigheid.

Baltic Yachts heeft een getalenteerd team van ontwerpers, ingenieurs en ambachtslieden die samenwerken om jachten van wereldklasse te produceren. Ze streven ernaar om grenzen te verleggen en innovatieve oplossingen te vinden, zowel op het gebied van ontwerp als technologie. Het resultaat is een indrukwekkende vloot van jachten die zowel esthetisch aantrekkelijk als functioneel zijn.

Naast het ontwerpen en bouwen van nieuwe jachten, biedt Baltic Yachts ook uitgebreide refit- en onderhoudsdiensten aan. Ze hebben een toegewijd team dat ervoor zorgt dat de jachten in topconditie blijven en voldoen aan de hoogste normen.

Met hun compromisloze streven naar perfectie en toewijding aan klanttevredenheid heeft Baltic Yachts een wereldwijde reputatie opgebouwd als een van de toonaangevende scheepswerven in de luxe jachtindustrie. Hun jachten zijn te vinden op wateren over de hele wereld, en elke Baltic Yacht is een symbool van excellentie en vakmanschap.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.