Princess Yachts onthult nieuwe R-klasse - de adembenemende Princess R35 sportjacht

Princess Yachts heeft in samenwerking met het gerenommeerde Italiaanse merk Pininfarina en de experts van BAR Technologies de nieuwe R-klasse gelanceerd, een reeks hoogwaardige sportjachten. Het paradepaardje van deze serie is de indrukwekkende Princess R35, een jacht dat de bootindustrie heeft doen opschudden met zijn sensationele prestaties en verbluffende uitstraling.

De R35 biedt een ongeëvenaarde combinatie van pure kracht en sensatie op hoge snelheid, zonder concessies te doen aan het comfort, de bruikbaarheid en het behoud van de zee waar Princess-jachten om bekend staan. Met het Active Foil System, speciaal ontwikkeld in samenwerking met BAR Technologies, levert de R35 optimale stabiliteit, comfort en bescherming tegen de zee, terwijl de luchtweerstand met wel 30% wordt verminderd.

Wat deze jacht nog interessanter maakt, is het vermogen van de bakboord- en stuurboordfolies om onafhankelijk van elkaar aanpassingen te doen. Met behulp van een boordcomputer worden hun posities maar liefst 100 keer per seconde berekend, wat resulteert in een uitzonderlijk rijcomfort en wendbaarheid, zelfs bij snelle bochten. Het geavanceerde Active Foil System past de hielhoek en de houding van de boot aan, waardoor de R35 maximale grip, verbeterde handling en een hogere stabiliteit bij elke snelheid bereikt, zonder dat de romp boven de golven uitsteekt.

Toekomstige eigenaren van dit schip kunnen kiezen tussen twee bedieningsmodi: Sport of Comfort, waarmee de instellingen en reactiesnelheid van de folies kunnen worden aangepast aan de voorkeuren van de schipper. De gloednieuwe Princess R35 wordt aangedreven door een paar V8-motoren met directe injectie en variabele kleptiming, waarmee deze jacht een indrukwekkende topsnelheid van 50 knopen (ongeveer 93 km/u) kan bereiken. Hiermee is de R35 het snelste jacht dat Princess ooit heeft geproduceerd en zet het de standaard voor de volgende generatie luxueuze motorjachten van de Britse fabrikant.

Bij het ontwerp van de R35 is gebruikgemaakt van Computational Fluid Dynamics om de prestaties te optimaliseren. De voorruit van gebogen glas en de uitklapbare zijwindschermen zorgen ervoor dat de luchtstroom direct boven de cockpit wordt geleid, waardoor een neutrale 'bubbel' ontstaat waarin passagiers beschermd zijn tegen wind en water. Daarnaast beschikt de R35 over een klein zonnedek waar passagiers kunnen ontspannen en genieten van de warme zonnestralen voordat ze naar het elegante zwemplatform gaan.

Met de Princess R35 heeft Princess Yachts een buitengewoon sportjacht gecreëerd dat zowel qua prestaties als esthetiek ongeëvenaard is. Het combineert luxueus comfort met baanbrekende technologie en ongeëvenaarde snelheid. Het ontwerp van de R35 is een ware eyecatcher, met strakke lijnen en een moderne uitstraling die de aandacht trekt van elke liefhebber van jachten.

Naast zijn indrukwekkende prestaties en opvallende ontwerp, biedt de Princess R35 ook een scala aan luxe functies. Het interieur is stijlvol en verfijnd, met hoogwaardige afwerkingen en materialen die een luxueuze sfeer creëren. De cockpit is ontworpen voor optimaal comfort en gemak, met ergonomisch geplaatste bedieningselementen en ruime zitplaatsen voor de schipper en gasten.

Voor de liefhebbers van ontspanning en zonnebaden is er een klein zonnedek waar passagiers kunnen genieten van de warme zonnestralen. Het elegante zwemplatform biedt een gemakkelijke toegang tot het water voor verfrissende duiken en watersportactiviteiten.

De Princess R35 is een toonbeeld van vakmanschap en technologische innovatie. Het is een jacht dat voldoet aan de hoge normen van Princess Yachts en de verwachtingen van veeleisende watersportliefhebbers overtreft.

Met de introductie van de R35 heeft Princess Yachts bewezen dat ze een pionier zijn in de jachtindustrie. Dit indrukwekkende sportjacht is een voorbode van de toekomst, waar snelheid, comfort en duurzaamheid hand in hand gaan. Het is een absolute must-have voor diegenen die op zoek zijn naar een unieke en opwindende ervaring op het water.

Prijzen voor de Princess R35 zijn op aanvraag beschikbaar bij Princess Yachts. Het is de investering meer dan waard voor liefhebbers van luxe en prestaties die streven naar het bezitten van een jacht dat de normen van de industrie overtreft. Neem contact op met Princess Yachts voor meer informatie en om uw eigen avontuur op de wateren te beginnen.

  • Lengte: 10,89 meter De Princess R35 heeft een indrukwekkende lengte van 10,89 meter, waardoor hij zich onderscheidt als een middelgroot sportjacht.

  • Samenwerking met Pininfarina en BAR Technologies Princess Yachts heeft samengewerkt met het legendarische Italiaanse merk Pininfarina en de experts van BAR Technologies om de R35 te ontwerpen en te ontwikkelen. Deze samenwerking heeft geresulteerd in een jacht dat zowel opvallend is qua design als geavanceerd op technologisch vlak.

  • Active Foil System Een van de meest opmerkelijke kenmerken van de R35 is het Active Foil System. Dit systeem is in samenwerking met BAR Technologies ontwikkeld en maakt gebruik van folies die onafhankelijk van elkaar kunnen aanpassen. Hierdoor wordt de stabiliteit, het comfort en de zeebescherming verbeterd, terwijl de luchtweerstand met wel 30% wordt verminderd. Het systeem past de hielhoek en de houding van de boot aan om optimale grip, handling en stabiliteit te bieden, ongeacht de snelheid.

  • Bedieningsmodi: Sport en Comfort De Princess R35 biedt twee bedieningsmodi: Sport en Comfort. In de Sport-modus worden de instellingen van de folies aangepast voor een sportievere en responsievere rijervaring. In de Comfort-modus worden de folies afgestemd op een comfortabelere en meer ontspannen vaarervaring. Hierdoor kan de schipper de prestaties en het gedrag van het jacht aanpassen aan zijn voorkeur en de omstandigheden op het water.

  • Aandrijving: V8-motoren met directe injectie en variabele kleptiming De Princess R35 wordt aangedreven door een paar V8-motoren met directe injectie en variabele kleptiming. Deze krachtige motoren leveren voldoende vermogen om het jacht naar een topsnelheid van 50 knopen (ongeveer 93 km/u) te brengen. Dit maakt de R35 het snelste jacht dat Princess ooit heeft geproduceerd.

  • Computational Fluid Dynamics (CFD) Bij het ontwerpen van de Princess R35 is gebruikgemaakt van Computational Fluid Dynamics. Deze geavanceerde techniek maakt het mogelijk om de waterstroom rondom de romp te optimaliseren, waardoor de prestaties en de efficiëntie van het jacht worden verbeterd.

  • Voorruit en zijwindschermen De voorruit van de R35 is gemaakt van gebogen glas en samen met de uitklapbare zijwindschermen zorgt dit voor een optimale luchtstroom recht boven de cockpit. Dit creëert een beschermende 'bubbel' voor de passagiers, waardoor ze worden beschermd tegen wind en water, terwijl ze nog steeds van het uitzicht en de ervaring kunnen genieten.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.