Novamarine onthult Black Shiver 220, het nieuwste superjacht uit Sardinië, Italië

De Italiaanse scheepswerf Novamarine, gevestigd in Sardinië, heeft recent haar nieuwste superjacht-tender, de Black Shiver 220, onthuld. Dit schip combineert sportiviteit met elegantie en luxe en biedt de eigenaren een scala aan keuzemogelijkheden. Van de indeling tot de keuze van materialen en kleuren, de Black Shiver 220 kan volledig worden aangepast aan de persoonlijke smaak en behoeften van de eigenaar.

De 22 meter lange Black Shiver 220 is direct herkenbaar aan zijn scherpe en gedurfde design. Bovendien beschikt het over een bijzondere stevigheid, te danken aan het gebruik van een speciaal schokbestendig rubberschuim dat resistent is tegen lekkages en niet leegloopt. Binnenin biedt het jacht een verrassend ruime leefruimte, met een of twee hutten, een kombuis en een bemanningsruimte. Daardoor kan de Black Shiver 220 als een autonome boot functioneren indien gewenst. Aan de buitenkant is er voldoende ruimte voor degenen die optimaal willen genieten van de zon en de frisse zeelucht.

De Black Shiver 220, die sinds 2011 door Novamarine wordt geproduceerd, is een hardtop jacht met een half afgesloten salon, een gastenhut en een diepgang van 1,05 meter. Het kan snelheden bereiken tot 80 km/u. Het jacht heeft een glasvezel/GRP romp en een CE-certificering klasse (B), wat betekent dat het tot 200 zeemijl uit de kust kan varen.

Het jacht is 22 meter lang, 5,90 meter breed en heeft een diepgang van 1,05 meter. Het heeft een brandstofcapaciteit van 3200 liter en een watertank van 500 liter. Het jacht kan maximaal 30 mensen vervoeren, heeft één cabine, twee slaapplaatsen voor gasten en ruimte voor één bemanningslid.

De motoropties van de Black Shiver 220 omvatten een waterjet-motor tot 1900 pk, met een Rolls Royce Kamewa straalmotor. De kruissnelheid bedraagt 42 knopen (ongeveer 78 km/u) en de maximale snelheid 50 knopen (ongeveer 93 km/u).

Het ontwerp van de Black Shiver 220 past naadloos binnen de moderne esthetiek van de Black Shiver-serie van Novamarine. Met haar planerende romp en open sportjacht-concept, trekt de Black Shiver 220 de aandacht en behoudt de functionaliteit en prestaties die typerend zijn voor designer motorjachten.

Een opvallend kenmerk van dit jacht is haar vermogen om, ondanks de sportieve uitstraling, een comfortabele en luxueuze ervaring te bieden. De ruime buitenruimte is perfect voor ontspannen dagen in de zon, terwijl het interieur een comfortabele en stijlvolle leefruimte biedt, compleet met een of twee cabines, afhankelijk van de keuze van de eigenaar, en een kombuis. De aanwezigheid van een bemanningsruimte verhoogt de veelzijdigheid van de boot, waardoor deze zowel geschikt is voor korte uitstapjes als voor langere reizen.

De technische specificaties van de Black Shiver 220 zijn indrukwekkend. Met een waterstraalmotor van maximaal 1900 pk, aangevuld met een Rolls Royce Kamewa straalmotor, biedt dit jacht niet alleen krachtige prestaties, maar ook een vlotte en comfortabele vaarervaring. De hoge maximale snelheid van 93 km/u en de kruissnelheid van 78 km/u maken het mogelijk om snel te reageren en aan te passen aan verschillende vaaromstandigheden.

Daarnaast is de Black Shiver 220 uitgerust met een brandstoftank van 3200 liter en een watertank van 500 liter, waardoor lange reizen zonder frequente stops voor bevoorrading mogelijk zijn. De Black Shiver 220 heeft een capaciteit van maximaal 30 personen, waardoor hij ideaal is voor zowel privé- als zakelijke evenementen.

 

 • Lengte: De Black Shiver 220 heeft een totale lengte van 22 meter, wat ruimte biedt voor een luxueuze inrichting en voldoende bewegingsvrijheid aan boord.

 • Breedte: Met een breedte van 5,90 meter, biedt het jacht stabiliteit in het water en extra ruimte aan dek en in de binnenruimtes.

 • Diepgang: De diepgang van het schip is 1,05 meter, waardoor het in staat is om in relatief ondiepe wateren te manoeuvreren.

 • Tonnage: Het exacte tonnage van de Black Shiver 220 is niet gespecificeerd, maar het ontwerp en de materialen van het jacht zorgen voor een optimale balans tussen gewicht en prestaties.

 • Brandstofcapaciteit: Het jacht heeft een brandstoftank van 3200 liter, wat lange vaartijden tussen het bijtanken mogelijk maakt.

 • Watertank: De watertank heeft een capaciteit van 500 liter, wat zorgt voor voldoende zoet water aan boord voor zowel korte als langere reizen.

 • Cabines & Passagierscapaciteit: De Black Shiver 220 biedt plaats aan maximaal 30 personen en heeft één cabine, met twee slaapplaatsen voor gasten en een bemanningslid.

 • Motoropties: Het jacht is uitgerust met een waterjet-motor tot 1900 pk, gecombineerd met een Rolls Royce Kamewa straalmotor. Dit zorgt voor hoge snelheden en een vlotte vaarervaring.

 • Kruissnelheid: De kruissnelheid van de Black Shiver 220 is 42 knopen, wat ongeveer 78 km/u is.

 • Maximale snelheid: Het jacht kan een maximale snelheid bereiken van 50 knopen, wat neerkomt op ongeveer 93 km/u.

 • CE klasse: Het jacht heeft een CE-certificering klasse B, wat betekent dat het tot 200 zeemijl uit de kust kan varen.

 • Romp type: De romp is van het type planerend, wat bijdraagt aan de hoge snelheid en goede prestaties van het jacht.

 • Rompmateriaal: De romp is gemaakt van glasvezel/GRP, wat zorgt voor sterkte en duurzaamheid.

 • Ontwerp & Concept: De Black Shiver 220 volgt een modern designconcept en valt onder de categorie van open sportjachten en designer motorjachten. De bouwer is Novamarine, gevestigd in Italië.

 • Productieperiode: De Black Shiver 220 wordt geproduceerd door Novamarine sinds 2011.

 

 


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...