Yacht Somnio is 's werelds lrootste luxe jacht met privéwoningen en exclusieve wereldreizen

Somnio is een luxejacht zonder weerga. Het indrukwekkende schip wordt beschouwd als 's werelds grootste jacht qua lengte en volume en biedt een ongeëvenaarde ervaring. Met 39 privéwoningen en 6-sterrenfaciliteiten aan boord vormen de eigenaren en hun gasten een intieme gemeenschap die in stijl en comfort de wereld rondreist.

Toegang tot dit exclusieve jacht is enkel mogelijk op persoonlijke uitnodiging. Het project, met een geschatte bouw-, ontwerp- en uitrustingskosten van € 500 miljoen, staat onder leiding van mede-oprichter kapitein Erik Bredhe, voormalig kapitein van M/V The World.

De privéwoningen aan boord variëren in grootte, van 182 m² appartementen met 2 slaapkamers tot royale 963 m² appartementen met 3 tot 4 slaapkamers, woon- en eetruimtes. Op maat gemaakte voorzieningen kunnen bestaan uit een fitnessruimte, een persoonlijke keuken, een bibliotheek en binnen- en buiten eetgedeeltes. Appartementprijzen beginnen bij € 15 miljoen en kunnen volledig op maat worden ontworpen om aan de levensstijl en wensen van elke eigenaar te voldoen.

Somnio biedt haar bewoners een eindeloze wereldreis, waarbij het schip voortdurend nieuwe bestemmingen verkent. Van afgelegen eilandengroepen tot poolreizen, belooft Somnio een leven vol avontuur en ontdekking. De exacte route wordt geheimgehouden en wordt bepaald in overleg met de eigenaren, met enige flexibiliteit ingebouwd.

Uiteraard zal Somnio enkele van de meest begeerde en exclusieve jachthavens ter wereld aandoen, van Portofino en Monaco tot Frans-Polynesië en Antarctica. Met haar adembenemende ontwerp, luxueuze voorzieningen en eindeloze reismogelijkheden, biedt Somnio een onvergetelijke ervaring voor de bevoorrechte bewoners en hun gasten.

Naast de luxueuze privéwoningen aan boord, biedt Somnio een scala aan eersteklas faciliteiten en diensten die zijn ontworpen om het leven aan boord zo comfortabel en verfijnd mogelijk te maken. Bewoners kunnen genieten van gastronomische eetgelegenheden, met meerdere restaurants en bars die worden beheerd door bekroonde chef-koks en deskundige sommeliers. Bovendien is er een uitgebreide wijnkelder aan boord, met een indrukwekkende selectie van 's werelds beste wijnen.

Voor ontspanning en welzijn zijn er uitgebreide spa- en wellnessfaciliteiten beschikbaar, waaronder een zwembad, een fitnesscentrum, behandelkamers en een schoonheidssalon. Hier kunnen bewoners genieten van op maat gemaakte behandelingen, yogalessen en andere wellnessactiviteiten die zijn ontworpen om lichaam en geest te verjongen.

Op het gebied van entertainment zijn er tal van mogelijkheden aan boord van Somnio. Bewoners kunnen genieten van een bioscoop, een kunstgalerie, diverse lounges en een sigarenkamer. Daarnaast zijn er speciale evenementen, zoals exclusieve concerten, lezingen en proeverijen, die zorgen voor een gevarieerd aanbod aan culturele en sociale activiteiten.

Somnio is ook uitgerust met de nieuwste technologie op het gebied van communicatie en beveiliging. Bewoners kunnen rekenen op snelle en betrouwbare internetverbindingen, geavanceerde audiovisuele systemen en state-of-the-art beveiligingsmaatregelen om hun privacy en veiligheid te waarborgen.

Wat betreft de bemanning, bestaat het team van Somnio uit ervaren professionals die zorg dragen voor het welzijn en comfort van de bewoners. Deze omvatten kapitein, officieren, chef-koks, sommeliers, stewardessen, ingenieurs en veiligheidspersoneel. Deze hoogopgeleide professionals staan 24 uur per dag, 7 dagen per week klaar om te zorgen voor een ongeëvenaarde service en een onvergetelijke ervaring.

Somnio is het toppunt van luxe en exclusiviteit, een drijvend paradijs dat haar bewoners de kans biedt om de wereld te verkennen in ongeëvenaard comfort en stijl. Met haar op maat gemaakte voorzieningen, eersteklas faciliteiten en eindeloze reisavonturen is Somnio een unieke en onvergetelijke ervaring voor degenen die het geluk hebben om aan boord te stappen.

Somnio Technisch

Somnio is uitgerust met geavanceerde technische en mechanische systemen die zorgen voor superieure prestaties, efficiëntie en veiligheid tijdens het varen. Hieronder volgt een opsomming en uitgebreide beschrijving van enkele van deze technische en mechanische aspecten:

 • Aandrijving en voortstuwing: Somnio maakt gebruik van geavanceerde voortstuwingssystemen, zoals dieselelektrische motoren en azimuth thrusters, die zorgen voor efficiënte en stille voortstuwing. Deze systemen bieden optimale wendbaarheid en manoeuvreerbaarheid, wat belangrijk is voor een jacht van deze omvang.

 • Stabilisatiesystemen: Om het comfort van de bewoners te waarborgen, is Somnio uitgerust met geavanceerde stabilisatiesystemen, zoals gyroscopische stabilisatoren en vin-stabilisatoren, die de beweging van het jacht minimaliseren, zelfs in ruige zeeomstandigheden.

 • Navigatie- en communicatiesystemen: Somnio beschikt over de nieuwste navigatie- en communicatieapparatuur, zoals geïntegreerde brugsystemen, radars, GPS, satellietcommunicatie en marifoons. Deze systemen stellen de bemanning in staat om nauwkeurig te navigeren en te communiceren met andere schepen en kuststations.

 • Veiligheids- en beveiligingssystemen: Somnio is uitgerust met geavanceerde veiligheids- en beveiligingssystemen, zoals branddetectie- en blussystemen, waterdichte compartimenten, reddingsboten en reddingsvlotten. Daarnaast zijn er geavanceerde beveiligingsmaatregelen aan boord, zoals CCTV-camera's, toegangscontrolesystemen en een professioneel beveiligingsteam om de privacy en veiligheid van de bewoners te waarborgen.

 • Energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid: Somnio is ontworpen met oog voor energie-efficiëntie en milieuvriendelijkheid. Het jacht maakt gebruik van geavanceerde energieterugwinningssystemen, efficiënte verlichting en klimaatregeling, en is uitgerust met systemen voor afvalbeheer en waterzuivering om de impact op het milieu te minimaliseren.

 • Automatisering en controlesystemen: Somnio beschikt over geavanceerde automatiseringssystemen die het beheer en de controle van diverse aspecten van het jacht, zoals verlichting, klimaatregeling, audiovisuele systemen en navigatie, vergemakkelijken. Deze systemen zijn geïntegreerd in een centraal beheersysteem dat kan worden bediend via touchscreens en mobiele apparaten.

 • Tendergarage en watersportfaciliteiten: Somnio beschikt over een ruime tendergarage en watersportfaciliteiten, waarin diverse tenders, waterscooters en andere watersportuitrusting veilig kunnen worden opgeborgen en onderhouden. Hierdoor kunnen de bewoners en hun gasten ten volle genieten van wateractiviteiten tijdens hun verblijf aanboord.

 • Helikopterplatform en -faciliteiten: Somnio is uitgerust met een helikopterplatform, waardoor het voor bewoners en gasten mogelijk is om per helikopter aan te komen of te vertrekken, wat zorgt voor extra gemak en flexibiliteit bij het plannen van reizen. Het jacht beschikt ook over brandstofopslag en onderhoudsfaciliteiten voor helikopters.

 • Onderhouds- en reparatiefaciliteiten: Somnio is voorzien van uitgebreide onderhouds- en reparatiefaciliteiten, waaronder werkplaatsen, reserveonderdelenvoorraden en duikuitrusting, om ervoor te zorgen dat het jacht te allen tijde in optimale staat verkeert. Een team van ervaren ingenieurs en technici is aan boord om eventuele problemen snel en efficiënt op te lossen.

 • Al deze geavanceerde technische en mechanische systemen zorgen ervoor dat Somnio een ongeëvenaarde luxe en comfort biedt, terwijl het tegelijkertijd voldoet aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en milieuvriendelijkheid. Met deze indrukwekkende reeks technologieën en faciliteiten is Somnio echt een klasse apart op het gebied van luxe jachten.

 • Klimaatbeheersing en ventilatiesystemen: Om het comfort van de bewoners te waarborgen, beschikt Somnio over geavanceerde klimaatbeheersing en ventilatiesystemen, die zorgen voor een optimale temperatuur en luchtkwaliteit in alle ruimtes van het jacht. Deze systemen zijn voorzien van energiezuinige technologieën om het energieverbruik te minimaliseren.

 • Anker- en afmeeruitrusting: Somnio is uitgerust met geavanceerde anker- en afmeeruitrusting, waaronder hydraulische ankerlieren, boeg- en hekschroeven en op afstand bedienbare afmeerlieren. Dit maakt het aanmeren en verlaten van havens en ankerplaatsen eenvoudig en veilig.

 • Reddingsmiddelen en medische faciliteiten: In geval van nood beschikt Somnio over uitgebreide reddingsmiddelen en medische faciliteiten, waaronder een volledig uitgeruste ziekenboeg met medisch personeel. Dit zorgt ervoor dat de gezondheid en veiligheid van de bewoners en bemanning te allen tijde gewaarborgd zijn.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.
Bezoek Website

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

In de steeds veranderende wereld van architectuur en design lijken de grenzen van het mogelijke constant te verschuiven. Zo heeft Saoedi-Arabië, e...