AMELS introduceert de AMELS 60 - een hoogtepunt in luxe jachtbouw

De Nederlandse luxe jachtbouwer AMELS heeft zijn semi-aangepaste Limited Editions jachtserie uitgebreid met het prachtige schip genaamd de AMELS 60. Dit jacht volgt hetzelfde concept als andere op maat gemaakte jachten van AMELS, met een stijlvol exterieurontwerp en indrukwekkende scheepsarchitectuur, aangevuld met een volledig op maat gemaakt interieur. Elke nieuwe eigenaar kan zelfs zijn eigen interieurontwerper meebrengen om zijn droomjacht te realiseren.

Het exterieurontwerp van de AMELS 60 is gemaakt door de gerenommeerde jachtontwerper Espen Øino uit Monaco, terwijl de scheepsarchitectuur in eigen huis is verzorgd door AMELS in samenwerking met moederbedrijf Damen. Deze succesvolle samenwerking zorgt voor een jacht dat zowel esthetisch als functioneel uitblinkt. Het zonnedek van het jacht kan tevens dienen als helikopterplatform, terwijl het voordek plaats biedt aan twee tenders van 9 meter.

Het interieur van het eerste schip, dat momenteel in aanbouw is en naar verwachting in 2022 wordt gelanceerd, is efficiënt en ergonomisch ingedeeld. Het ontwerp creëert ruime en heldere ruimtes met grote open vergezichten. Het interieur is eigentijds en combineert verschillende texturen en stoffen om een unieke sfeer te creëren die verschilt per ruimte aan boord.

Wat betreft de aandrijving, wordt de AMELS 60 aangedreven door een hybride systeem met filters voor selectieve katalytische reductie (SCR) die de emissies van de generatoren verminderen. Het jacht is uitgerust met een volledig elektrische modus voor het varen in havens of gebieden met strengere regelgeving.

Op het gebied van prestaties kan de AMELS 60 een maximale snelheid bereiken van 15,5 knopen, met een ecologische kruissnelheid van 13 knopen en een indrukwekkende actieradius van 4.500 zeemijl. Dit biedt eigenaren de vrijheid om verre bestemmingen te verkennen zonder compromis op comfort en duurzaamheid. De AMELS 60 belichaamt vakmanschap, innovatie en luxe in de wereld van jachtbouw.

Het AMELS 60-jacht is ook voorzien van state-of-the-art technologie en hoogwaardige materialen. Het hybride aandrijfsysteem, met filters voor selectieve katalytische reductie, zorgt voor lagere emissies en een milieuvriendelijkere vaarervaring. Het jacht heeft ook een volledig elektrische modus, waardoor het geruisloos en emissievrij kan varen in havens of gebieden met strenge milieuregels.

Met een maximale snelheid van 15,5 knopen biedt de AMELS 60 indrukwekkende prestaties en wendbaarheid op het water. De ecologische kruissnelheid van 13 knopen zorgt voor een efficiënte en zuinige vaart, terwijl de maximale actieradius van 4.500 zeemijl eigenaren de mogelijkheid geeft om verre bestemmingen te verkennen zonder veelvuldig te hoeven tanken.

Naast de technische aspecten is er ook veel aandacht besteed aan het comfort en de luxe aan boord van de AMELS 60. Het interieurontwerp is op maat gemaakt en biedt een harmonieuze en stijlvolle omgeving. Er is veel aandacht besteed aan de keuze van materialen, afwerkingen en details om een sfeer van verfijning en elegantie te creëren. Het jacht is ontworpen om te voldoen aan de wensen en eisen van de eigenaar, met de mogelijkheid om het interieur volledig aan te passen aan persoonlijke smaak en voorkeuren.

De AMELS 60 is een toonbeeld van vakmanschap, innovatie en luxe in de wereld van jachtbouw. Met zijn unieke ontwerp, geavanceerde technologie en aandacht voor detail biedt het jacht een ongeëvenaarde ervaring op het water. Of het nu gaat om ontspannen cruises of avontuurlijke reizen, de AMELS 60 belooft eigenaren een buitengewone en exclusieve ervaring.

 • Lengte: 60 meter
 • Aandrijfsysteem: Hybride systeem met filters voor selectieve katalytische reductie (SCR)
 • Elektrische modus: Volledig elektrische modus voor in- en uitstappen van havens en strikte gebieden
 • Maximale snelheid: 15,5 knopen
 • Ecologische kruissnelheid: 13 knopen
 • Actieradius: 4.500 zeemijl
 • Motor: 4,2 liter V8-motor in combinatie met twee elektromotoren
 • Totale vermogen: 1.340 pk (677 pk van de benzinemotor en 644 pk van de elektromotoren)
 • Koppel: Meer dan 1.600 Nm (690 Nm van de benzinemotor en 1.000 Nm van de elektromotoren)
 • Transmissie: Sequentiële Holinger racekast met zes versnellingen
 • Gewicht: 1410 kg
 • Chassis: Chroomkleurig spaceframe met koolstofvezel inzetstukken
 • Brandstoftank: Centraal geplaatste brandstoftank naast de batterijopslagruimte
 • Behuizing: Voorgeïmpregneerde koolstofvezelpanelen
 • Dak: Afneembaar dakpaneel in targa-stijl
 • Deuren: Schaardeuren
 • Technologie: Hybride aandrijfsysteem met lage emissies en milieuvriendelijkere vaarervaring
 • Comfort: Op maat gemaakt interieurontwerp met aandacht voor luxe en elegantie
 • Aanpassingsmogelijkheden: Volledige aanpassing van het interieur aan persoonlijke smaak en voorkeuren


De AMELS 60 combineert geavanceerde technologie met hoogwaardige materialen en een uniek ontwerp om eigenaren een luxueuze en milieubewuste vaarervaring te bieden. Met een krachtig aandrijfsysteem, indrukwekkende snelheid en actieradius, en een op maat gemaakt interieur, belooft dit jacht een ongeëvenaarde combinatie van prestaties, comfort en luxe.

Over AMELS

AMELS is een gerenommeerde Nederlandse luxe jachtbouwer met een rijke geschiedenis en uitstekende reputatie in de jachtindustrie. Het bedrijf, opgericht in 1918, staat bekend om zijn vakmanschap, innovatie en streven naar perfectie.

AMELS heeft een breed scala aan jachten in verschillende categorieën, waaronder de Limited Editions-serie, de Full Custom-serie en de Refit & Repair-service. De Limited Editions-serie biedt semi-aangepaste jachten met verschillende afmetingen en ontwerpen, waardoor eigenaren een uitgebalanceerde combinatie van stijl, functionaliteit en snelheid krijgen. Elk jacht in de Limited Editions-serie is ontworpen door gerenommeerde ontwerpers en scheepsarchitecten, en biedt de flexibiliteit om het interieur aan te passen aan de specifieke wensen van de eigenaar.

Wat de bouwkwaliteit betreft, staat AMELS bekend om zijn hoogwaardige vakmanschap en aandacht voor detail. De jachten worden gebouwd met behulp van geavanceerde technologieën en de beste materialen om duurzaamheid, veiligheid en comfort te garanderen.

AMELS heeft ook een sterke focus op duurzaamheid en milieuvriendelijkheid. Het bedrijf streeft ernaar om de impact van zijn jachten op het milieu te minimaliseren door gebruik te maken van energie-efficiënte systemen, emissiereductietechnologieën en innovatieve ontwerpoplossingen.

Naast het bouwen van nieuwe jachten biedt AMELS ook een uitgebreide Refit & Repair-service. Hiermee kunnen eigenaren hun bestaande jachten renoveren en upgraden om aan hun veranderende behoeften en smaak te voldoen.

Met een combinatie van vakmanschap, innovatie, maatwerk en duurzaamheid heeft AMELS een sterke positie veroverd in de luxe jachtindustrie. Het bedrijf blijft zich inzetten om grenzen te verleggen en jachteigenaren te voorzien van unieke, op maat gemaakte jachten van de hoogste kwaliteit.

Saoedi Arabië wil een schildpadvormige drijvende stad bouwen In de kijker

Dit is de Lazzarini Pangeos een gigantische drijvende stad in de vorm van een schildpad die Saoedi-Arabië wil bouwen. Het zal niet alleen enorm zi...