Swissôtel opent nieuw resort in Poiana Brasov - Roemenië

Swissôtel, een gerenommeerde keten van luxehotels, is verheugd om de uitbreiding van haar wereldwijde portefeuille aan te kondigen met de opening van een gloednieuw resort in Poiana Brasov, Roemenië. Dit pittoreske bergresort, dat bekendstaat als een populaire toeristische bestemming voor ski- en natuuractiviteiten, zal reizigers een exclusieve mix van moderne faciliteiten en traditionele gastvrijheid bieden.

Het nieuwe resort gaat open onder de naam Swissôtel Resort Poiana Brasov en zal een indrukwekkende toevoeging zijn aan het charmante stadje dat gelegen is in de Zuidelijke Karpaten. Met een hoogte van 1.800 meter boven zeeniveau belooft dit resort een adembenemend uitzicht te bieden over de bergachtige landschappen van de regio.

Swissôtel Resort Poiana Brasov wordt ontwikkeld door het Zwitserse bedrijf Accor, een wereldleider op het gebied van augmented hospitality. Het resort zal beschikken over 151 kamers en appartementen, die allemaal zijn ontworpen met het oog op comfort en stijl. Elke kamer biedt gasten een smaakvolle ambiance, aangevuld met de nieuwste technologieën en voorzieningen die bijdragen aan een onvergetelijke verblijfervaring.

Voor culinaire liefhebbers zal het resort niet teleurstellen. Er worden diverse eetgelegenheden aangeboden, waaronder een all-day dining restaurant, een speciaal restaurant en een lobbybar. Deze etablissementen beloven een scala aan fijnproeverservaringen, waarin zowel lokale als internationale smaken tot hun recht komen. Naast heerlijke gerechten kunnen gasten ook genieten van een breed scala aan drankjes en versnaperingen.

Naast de luxe accommodatie en gastronomische hoogstandjes biedt het Swissôtel Resort Poiana Brasov gasten de kans om te ontspannen en tot rust te komen in de Pürovel Spa & Sport. Deze wellnessfaciliteit zal een volledig assortiment van behandelingen en diensten aanbieden, inclusief een verwarmd binnenzwembad, een fitnesscentrum en verschillende saunaruimtes.

Zakelijke reizigers zullen ook de uitstekende conferentie- en vergaderfaciliteiten van het resort waarderen. De moderne evenementenzalen zijn perfect geschikt voor zowel kleine vergaderingen als grote zakelijke evenementen. Met state-of-the-art techniek en een professioneel team dat klaarstaat om elk evenement soepel te laten verlopen, vormt het resort de ideale locatie voor een succesvolle bijeenkomst.

Swissôtel is al lang erkend voor haar toewijding aan duurzaamheid en het nieuwe resort in Poiana Brasov is geen uitzondering. Van energie-efficiënte systemen tot waterbesparende maatregelen, het resort richt zich op het verminderen van de ecologische voetafdruk en het bevorderen van milieubewustheid onder gasten en personeel.

Met de toevoeging van het Swissôtel Resort Poiana Brasov aan haar portfolio benadrukt Swissôtel wederom haar voornemen om hoogwaardige service en luxueuze ervaringen aan te bieden op premium locaties wereldwijd.

Poiana Brasov, gelegen in de provincie Brasov in Roemenië, heeft zich in de loop der jaren ontwikkeld tot een belangrijk skicentrum en vakantieoord. Dit komt mede door de nabijheid van de historische stad Brasov en de legendarische Dracula'skasteel in Bran. Het resort zal dan ook een ideale keuze zijn voor cultuurliefhebbers die de rijke geschiedenis en architectuur van de regio willen verkennen.

De opening van het Swissôtel Resort Poiana Brasov staat gepland voor 2021, en zal zo inspelen op een groeiende vraag naar hoogwaardige accommodatie-opties in deze snelgroeiende toeristische bestemming. Het is duidelijk dat Swissôtel veel vertrouwen heeft in de Roemeense markt en haar potentieel voor toerisme en gastvrijheid.

Swissôtel'sfilosofie van 'Leven in Zwitserse stijl' is iets wat men ook in het nieuwe resort kan verwachten. Deze benadering combineert Zwitserse gastvrijheid met design en precisie, en zorgt ervoor dat gasten zich op hun gemak voelen terwijl zij genieten van hoogwaardige dienstverlening.

Het architectonisch ontwerp van het resort zal naar verwachting naadloos aansluiten bij de natuurlijke schoonheid van de omgeving, met gebruik van lokale materialen en respect voor het landschap. Het doel is om een harmonieuze balans te vinden tussen luxe, comfort en de natuurlijke context.

Een van de unieke aspecten van het Swissôtel Resort Poiana Brasov zal de betrokkenheid bij de lokale gemeenschap zijn. Het resort is van plan om samen te werken met plaatselijke leveranciers en ondernemers om authentieke ervaringen te creëren voor gasten, terwijl tegelijkertijd de economie van de regio een boost wordt gegeven.

Toekomstige gasten kunnen ook een scala aan buitenactiviteiten verwachten, zoals trektochten, mountainbiken, paardrijden en, in de wintermaanden, toegang tot enkele van de beste skipistes in de regio. Poiana Brasov is de thuisbasis van meerdere skipistes van verschillende moeilijkheidsgraden, wat het tot een perfecte bestemming maakt voor zowel beginnende als gevorderde skiërs.

Voor wie op zoek is naar een meer ontspannen verblijf, bieden de serene omgeving en de frisse berglucht van Poiana Brasov een verfrissende ontsnapping uit het drukke stadsleven. Gasten kunnen genieten van wandelingen door de dichte bossen, het observeren van de lokale flora en fauna, of simpelweg relaxen met een boek tegen de achtergrond van het indrukwekkende Carpathian-gebergte.

De toewijding van Swissôtel aan het bieden van een onvergetelijke ervaring strekt zich ook uit tot gezinnen die reizen met kinderen. Het resort zal kindvriendelijke faciliteiten en activiteiten hebben om ervoor te zorgen dat jonge gasten net zoveel kunnen genieten van hun verblijf als hun ouders.

Als onderdeel van de Accor-groep biedt het nieuwe resort ook leden van het loyaliteitsprogramma ALL - Accor Live Limitless - de mogelijkheid om punten te verzamelen en te gebruiken voor exclusieve voordelen en ervaringen tijdens hun verblijf.

Het Swissôtel Resort Poiana Brasov is dus veel meer dan alleen een plek om te verblijven. Het is een bestemming die een unieke samensmelting biedt van luxe, natuur en cultuur, en gestoeld is op een fundering van duurzaamheid en lokale betrokkenheid. Met de geplande opening zal het resort ongetwijfeld een nieuwe standaard zetten voor hospitality in Roemenië en reizigers van over de hele wereld aantrekken.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...