Opening Palazzo Cordusio Gran Meliá in Milaan onthuld

Het Spaanse hotelbedrijf Meliá Hotels International heeft de opening van hun nieuwe luxe hotel aangekondigd: Palazzo Cordusio Gran Meliá in het hart van Milaan. Dit opmerkelijke project bevindt zich in een historisch pand dat oorspronkelijk dienst deed als het hoofdkantoor van een bank en ligt op een steenworp afstand van iconische locaties zoals de Piazza del Duomo en de Galleria Vittorio Emanuele II.

De transformatie van het Palazzo, gelegen aan het prestigieuze Piazza Cordusio, is tot stand gekomen door de gecombineerde inspanningen van Meliá Hotels International en vastgoedontwikkelaars Qatari Diar. Het doel was om een luxe hotel te creëren dat hedendaags comfort combineert met de rijke geschiedenis en architecturale schoonheid van het gebouw.

Palazzo Cordusio Gran Meliá belooft een unieke ervaring voor bezoekers dankzij haar stijlvolle interieurs, ontworpen door de gerenommeerde architecten van Lombardini22, en sublieme dienstverlening. Het hotel telt 70 kamers, waaronder verfijnde suites en penthouses met uitzicht op het stadscentrum. Bovendien kunnen gasten zich onderdompelen in een wereld van wellness in de exclusieve spa, die een serene oase vormt midden in de bruisende stad.

De focus op culinaire excellentie wordt duidelijk bij het gastronomische restaurant dat traditionele Italiaanse gerechten met een moderne twist serveert, onder leiding van een veelbelovende chef-kok. De bar van het hotel zal een ontmoetingsplaats zijn waar men kan genieten van innovatieve cocktails en een selectie van verfijnde dranken.

Meliá'sbetrokkenheid bij duurzaamheid is ook terug te zien in dit nieuwe etablissement. Energie-efficiënte oplossingen en milieuverantwoorde praktijken worden toegepast om ervoor te zorgen dat het luxueuze verblijf hand in hand gaat met respect voor het milieu.

De locatie van Palazzo Cordusio Gran Meliá is ideaal voor zowel zakenreizigers als toeristen. Het hotel bevindt zich niet alleen in de nabijheid van Milanese culturele en commerciële trekpleisters, maar ook dichtbij verschillende vervoersverbindingen, waaronder de Milanese metro.

Dit nieuwe hotel vestigt Meliá nog steviger als een belangrijke speler op de markt van luxe accommodaties en versterkt haar aanwezigheid in Italië. Het bedrijf is trots op hun uitbreiding in een stad die wereldwijd bekendstaat om zijn mode, design en cultuur.

Met de toevoeging van Palazzo Cordusio Gran Meliá aan hun portfolio toont Meliá Hotels International eens te meer hun vermogen om historische gebouwen om te vormen tot schitterende luxehotels die moderne comfort met lokale charme combineren.

Milaan, de tweede grootste stad van Italië en de hoofdstad van de regio Lombardije, is een wereldberoemde metropool die synoniem staat voor mode, design, kunst en rijke cultuurgeschiedenis. De stad is een toonaangevend financieel centrum en heeft daarnaast een scala aan architecturale wonderen, zoals de indrukwekkende kathedraal van Milaan, de Duomo, en het historische operahuis La Scala.

Het Palazzo Cordusio Gran Meliá is gehuisvest in een gebouw dat een perfecte illustratie is van Milaans ambacht en erfgoed. De rijke historie brengt een extra dimensie aan het verblijf en biedt gasten de kans om zich te verdiepen in het artistieke verleden van de locatie. Terwijl ze verblijven in zorgvuldig gerestaureerde kamers, kunnen gasten fantaseren over de vele levens die het gebouw in de loop der jaren heeft geleid.

Het hotel zelf is vernoemd naar Piazza Cordusio, een belangrijk plein in het centrum van Milaan dat wordt gekenmerkt door zijn imposante bouwwerken en bruisende activiteit. Het plein is een knooppunt voor tramverkeer en is een uitstekend vertrekpunt voor het verkennen van de stad.

Meliá Hotels International heeft een naam hoog te houden op het gebied van luxe en exclusiviteit, met hotels en resorts verspreid over de wereld in landen zoals Spanje, Cuba, Egypte en China. Het is hun filosofie om locaties te kiezen die niet alleen luxe en comfort bieden, maar ook een rijke culturele ervaring. Deze strategie past perfect bij de visie van Palazzo Cordusio Gran Meliá, dat meer wil zijn dan gewoon een plek om te verblijven; het is ontworpen als een bestemming op zich die de lokale cultuur weerspiegelt en verrijkt.

Als onderdeel van de Gran Meliá merklijn, staat het hotel bekend om zijn 'Red Glove Service', een knipoog naar de rode handschoenen die werden gedragen door de Spaanse Koninklijke Familie. Deze service benadrukt de exclusieve en persoonlijke aandacht die gasten kunnen verwachten tijdens hun verblijf. Dit omvat bijvoorbeeld een butlerservice die beschikbaar is om aan alle mogelijke verzoeken te voldoen, van het boeken van een tafel bij de beste restaurants tot het organiseren van een privé-shopping ervaring.

Kunst en design spelen een cruciale rol in de ervaring van het Palazzo Cordusio Gran Meliá. Niet alleen is er in de openbare ruimtes en de kamers zelf aandacht besteed aan elegante inrichting en ontwerp, maar het hotel organiseert ook tentoonstellingen en evenementen die lokale kunstenaars en ontwerpers in de spotlight zetten. Hiermee biedt het hotel een platform voor creatief talent en draagt het bij aan de bloeiende kunstscene van Milaan.

Een ander opvallend aspect van het hotel is de spa, die ontworpen is als een toevluchtsoord van rust en ontspanning. Gasten kunnen kiezen uit een reeks verzorgende behandelingen of genieten van de sauna, het Turks bad en de ontspanningsruimtes. De spa maakt gebruik van hoogwaardige producten en geavanceerde technieken om een volledig verjongende ervaring te bieden.

Op culinair gebied streeft Palazzo Cordusio Gran Meliá naar perfectie. De nadruk ligt op authentieke Italiaanse keuken die met zorg en vakmanschap wordt bereid. De ingrediënten zijn veelal lokaal en seizoensgebonden, wat bijdraagt aan de kwaliteit en versheid van de gerechten. Naast het gastronomische restaurant is de cocktailbar een plek waar innovatie en traditie samenkomen; hier kunnen gasten zich laten verrassen door de creativiteit van de barmannen.

Duurzaamheid is geen bijzaak voor Meliá Hotels International. Het bedrijf neemt dit serieus en dat blijkt onder andere uit de manier waarop Palazzo Cordusio Gran Meliá is ontworpen om zo min mogelijk impact op het milieu te hebben. In al hun hotels probeert Meliá het water- en energieverbruik te verminderen, afval te minimaliseren en lokale gemeenschappen te ondersteunen.

Voor zakenreizigers biedt het hotel moderne vergader- en conferentiefaciliteiten die uitgerust zijn met de nieuwste technologie. Comfortabele werkplekken en op maat gemaakte diensten zorgen ervoor dat ieder evenement of zakelijke ontmoeting vlekkeloos verloopt.

Palazzo Cordusio Gran Meliá is niet alleen een plek om te verblijven; het is een ervaring die de zintuigen prikkelt, het lichaam ontspant en de geest verrijkt. Het is de nieuwste parel in de kroon van Meliá Hotels International en een schitterende toevoeging aan de allure van Milaan. Met dit hotel levert Meliá een betoverende combinatie van oude grandeur en modern raffinement, waardoor elke gast zich een beetje meer Milanees voelt tijdens hun verblijf.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...