Ontdek de Luxe van Rosewood Abu Dhabi, een Waterfront Resort

Het Rosewood Abu Dhabi is een toonbeeld van weelde en elegantie, gelegen aan de sprankelende waterkant van Al Maryah Island. Dit luxe hotel is zowel een architectonisch wonder als een oase van comfort voor degenen die op zoek zijn naar een buitengewone verblijfservaring. Met zijn moderne ontwerp dat verwijst naar de Arabische invloeden, biedt het Rosewood Abu Dhabi een hartelijke ontvangst aan gasten uit alle windstreken.

Het exterieur van het hotel straalt stijl en innovatie uit met zijn glazen façade die het water weerspiegelt, waardoor het een schitterend baken van luxe wordt tegen de skyline van Abu Dhabi. De binnenkant van het hotel is al even indrukwekkend, met openbare ruimtes die baden in natuurlijk licht en ingericht zijn met elegante kunstwerken en stijlvolle meubels.

Het Rosewood Abu Dhabi beschikt over 189 ruime kamers en suites die elk een toevluchtsoord van rust zijn. Rijke stoffen, weelderige bedden en geavanceerde technologie komen samen om een omgeving te creëren waar gasten zich volledig kunnen ontspannen en tot rust komen. De kamerinrichting is een verfijnde mix van comfort en luxe, met aandacht voor detail die men mag verwachten van een hotel van dit kaliber.

Voor culinaire liefhebbers heeft het Rosewood Abu Dhabi genoeg te bieden met een selectie van acht restaurants en lounges. Elk eetgelegenheid biedt een uniek gastronomisch avontuur, variërend van regionale Arabische specialiteiten tot internationale gerechten. Er is ook aandacht voor de fijnproevers, met opties zoals de Rosewood’s Chocolate Library, waar chocoladeliefhebbers kunnen genieten van handgemaakte lekkernijen.

Ontspanning en verjonging zijn essentiële elementen van de Rosewood-ervaring. Het hotel biedt een state-of-the-art fitnesscentrum en een zwembad op het dak met adembenemend uitzicht op de stad en de wateren van de Arabische Golf. Voor een meer serene ervaring kunnen gasten zich terugtrekken in de Sense Spa, waar een assortiment aan behandelingen worden aangeboden om lichaam en geest in evenwicht te brengen.

Zakelijke reizigers en evenementenplanners vinden in Rosewood Abu Dhabi een perfecte partner. Het hotel biedt flexibele vergaderruimtes, voorzien van de nieuwste technologie en ondersteund door een professioneel team dat klaarstaat om evenementen naadloos te laten verlopen. Van intieme bijeenkomsten tot weelderige bruiloften, het Rosewood Abu Dhabi kan elk soort evenement huisvesten met elegantie en panache.

De ligging van het hotel maakt het een ideaal startpunt om de wonderen van Abu Dhabi te verkennen. Gasten bevinden zich op een steenworp afstand van luxe winkelbestemmingen, culturele bezienswaardigheden en diverse entertainmentmogelijkheden. Of het nu gaat om een bezoek aan het nabijgelegen Louvre Abu Dhabi of een avondje uit in de bruisende binnenstad, het Rosewood Abu Dhabi vormt een perfecte uitvalsbasis.

In een wereld waar luxe de norm is geworden, onderscheidt het Rosewood Abu Dhabi zich door zijn toewijding aan persoonlijke service en aandacht voor details. Het personeel van het hotel zet zich onvermoeibaar in om ervoor te zorgen dat elke gast zich gewaardeerd en verzorgd voelt. Deze filosofie van 'relationship hospitality' vormt de kern van de Rosewood-ervaring, waardoor het hotel opvalt als een juweel in de kroon van Abu Dhabi's hospitality sector.

Vanaf het moment dat gasten de imposante lobby van het Rosewood Abu Dhabi betreden, is duidelijk dat ze zijn gearriveerd op een plek waar luxe en gastvrijheid samensmelten tot een onvergetelijke ervaring. De lobby, met hoge plafonds en artistiek design, fungeert als het warme welkom van het hotel, waar de veelgeprezen 'relationship hospitality' merkbaar is door de oprechte en gepersonaliseerde begroeting die elke gast ontvangt.

De kamers en suites van het Rosewood Abu Dhabi zijn ontworpen met het oog op zowel comfort als stijl. Van de Deluxe Kamers tot de exclusieve Royal Suite, elke ruimte weerspiegelt een harmonieuze balans tussen moderniteit en comfort. In smaakvol ingerichte kamers, voorzien van luxe beddengoed en geavanceerde technologie zoals interactieve televisies en snelle wifi, kunnen gasten ontspannen na een dag vol bezigheden.

De badkamers zijn eveneens een statement van luxe, uitgerust met marmeren afwerkingen, regendouches en oversized badkuipen. Deze privé-sanctuaria bieden de perfecte setting om te ontspannen en te vernieuwen. Bovendien bieden veel kamers en suites een panoramisch uitzicht op de skyline van Abu Dhabi en het kalme water van de Arabische Golf, waardoor gasten kunnen genieten van de adembenemende uitzichten vanuit het comfort van hun eigen kamer.

Naast de prachtige accommodaties, staat de Sense Spa centraal in het welzijnsaanbod van het Rosewood Abu Dhabi. De spa maakt gebruik van een holistische benadering en biedt een scala aan behandelingen die zijn ontworpen om het welzijn van de gasten te bevorderen. Zo biedt de spa alles van traditionele massages tot innovatieve therapieën en schoonheidsbehandelingen. Luxe producten en deskundig advies van therapeuten garanderen dat elke bezoeker een op maat gemaakte ervaring krijgt die gericht is op hun specifieke behoeften.


* Foto's ter illustratie, zie algemene voorwaarden.

Ontdek luxe en romantiek in de Beste Hotels van België 2023 In de kijker

Het is een genot om te schrijven over de crème de la crème van de Belgische luxehotels. Deze parels van gastvrijheid en luxe bieden een onvergete...